Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
28.10.2012 03:58 - ЗАМЕДЕЛИЕТО ПРЕД ФАЛИТ / АЗПБ иска пари от държавата
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
1



Автор: kozme

                 СЕКТОР ЗЕМЕДЕЛИЕ ПРЕД ФАЛИТ

Земеделците отново стоят пред празните софри - молят държавата за помощи???


Асоциацията на земеделските производители в България поиска спешна помощ от държавата.Организацията на земеделците излага своите притеснения относно разпределението на средствата за сектора за 2013 г. и съпътстващите затруднения, с които се сблъскват производителите от бранша.

Странното в случая е едно: къде отива българската продукция, защото на борсите  има само гръцко и турско производство на плодове и зеленчуци; българските борси са претъпкани с гръцки картофи, краставици и грозде; къде са българските; нали получиха финанова инджекция от европарите като солидни субсидии за миналата година; КЪДЕ СА ПАРИТЕ господа ЗЕМЕДЕЛЦИ??

Селяните се оплакват, че големите земеделски босове не им отпускат никакви пари по проектите им; селското ни стопанство е пред колабс,заради земеделски фантоми и фирми - пирамиди погълнали милиони евро,субсидии за лични нужди;

Асоциацията на земеделските производители в България - АЗПБ.

ето ви причината за увеличаване на цената на хляба:
- крайно неблагоприятните резултати от жътвата на пролетните култури, както и лошите условия за сеитбата на есенниците. Оказва се, че в някои региони, реколтата от царевица и слънчоглед достига едва около 30% от обичайните добиви.
- намаляването на средствата за земеделие като цяло, както и липсата на конкретика относно разпределението на предвидените 240 млн. лева за сектора.
- председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов съобщи, че половината от следващата реколта житни култури може да бъде провалена заради сушата и държавен земеделски сектор в България може да прибегне до внос на жито.

Има изход от създалото се напрежение - частните земеделски фирми да върнат земеделските земи на държавата. Тогава държавата ще се натовари с производството, добива и пласирането на културите. Пак ще се харчат милиони, но, ще бъдат за държавни цели. НАП няма да тормозят частниците, а ще тормозят държавата.



Идва зърнена криза и скъп хляба догодина


Догодина се очаква зърнена криза в България и цената на хляба ще скочи над 2 лева. Това прогнозира в интервю за радио „Дарик" заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов.

„С премахването на националните доплащания за единица площ правителството ще удари най-много малките и средни земеделски производители", коментира още Христов по повод обявеното по-рано през деня от земеделския министър Мирослав Найденов премахване на доплащанията в бюджет 2013. На този етап не са обсъждани национални протести сред браншовите асоциации.

„Догодина има вероятност и то много голяма не да изнасяме, а да внасяме зърно и има много голяма вероятност през лятото на 2013-а, което ще съвпадне и с изборите, ние да внасяме зърно и да има зърнена криза. Това да го чуят много добре и да го запомнят и след няколко месеца да видим какво ще се случи по полето", коментира Христов.

Последиците от некадърното управление на финансовото и земеделското правителства вече дава резултати:
     - високи данъци    
    - ВИСОКИ ЦЕНИ
    - ниски заплати
    - ниски пенсии
    Догодина пак ще ни корят от ЕК и никога няма да влезем в Еврозоната.
Тези неадекватни действия на нашите политици се прави с цел - сега е момента мошениците финансисти да откраднат колкото се може повече пари преди гладните комунисти да вземат властта.

Къде са парите на земеделските фантоми / земеделската мафия/?

Земеделците са зле. Животновъдите - също.

Една от най-големите ферми за биволи в страната край силистренското село Ситово повече от месец е в бедствено положение.
Тя е създадена с пари по програма САПАРД и е собственост на холдинга, който притежава и най-голямото месопреработващо предприятие в страната. Само преди дни предприятието беше санкционирано, за съхранение на над 4 тона негодно месо. Фермата е създадена през 2006 година с пари по програма САПАРД. Животните умират от болести и глад. Дали месото в магазините не е от такива болни и умрели предварително животни?


ПОРЕДЕН СПЕКУЛАТИВЕН БАЛОН

Рекламните кампании целящи насърчаването за кандидатстване по ПРСР представят всичко толкова лесно и елементарно – Европа ни дава пари, а ние трябва само да ги вземем. В медиите се пускат дирижирано разкази за успели земеделци използващи активно средствата по мерките на програмата. Всичко това създава измамното усещане за простота и елементарност.

Модерно земеделие.
Всичко е толкова добре, че човек се изкушава да вземе парите, да задели малко за подобряване условията на работа, а по-голямата част да вкара в имотни сделки. Така бяха построени курортните селища по планини и реки; жалкото е това че, взетите пари в заем трябва да се връщат;а за да вземеш пари от държавата, по програма ти трябват минимум 5-6 хиляди евро;


През новия програмен период 2014 г. – 2020 г. се предвижда финансирането на проектите да достигне 70 000 евро, което най-вероятно допълнително ще рефлектира и в завишаване на изискванията за притежавани икономически единици и обем такива, с които трябва да нарасне стопанството.Поради икономическата криза безработицата нарасна не само в страната, но и в чужбина. Липсата на алтернатива на пазара на труда накара много хора да се насочат към лесно финансирания старт на земеделски производители. Като всичко друго земеделието не е за всеки, а възвръщаемостта от произведената продукция идва много по-бавно от наложеното масово мнение. Лошата зърнена реколта през последната година увеличи цените на международните пазари, което позволи на производителите в България да продават на по-висока цена своята продукция. Но също както недостига доведе до поскъпване в цените, така и една добра година ще доведе до свръх предлагане и ниски изкупни цени.

В началото на годината земеделските фирми изнесоха нашето жито в чужбина?? - къде - никой не знае, земеделска държавна тайна;
Сега естествено,както при социалистическа България преди години, първо изнасяме жито, след това, внасяме жито на много по-висока цена и естествено сме на червено.


Според национално представително проучване проведено от Сова Харис за „Състояние и перспективи пред българското селско стопанство” от месец септември, едва 3% са тези граждани, които заявяват, че земите им пустеят.

Ролята на посредниците и прекупвачите

истината


производителите нямат достъп до борсата,затова предлагат продукцията на посредници;те купуват евтино, но продават скъпо. Така пазара се задръства от скъпа стока, която не се купува от всеки; реколтата гние и се изхвърля; това е загуба за прекупвачите и търговците на едро; ето от къде идва КРИЗАТА.


мярка 112

Имайки предвид, че няколкократно се отпускаха допълнителни средства по тази мярка извън предварително планираните, навежда по-скоро на мисълта, че не е била направена реалистична оценка в самото начало на разработване на мерките за финансиране.

От друга страна поради високият интерес към мярка 112 тя в инструмент за постигане на главната цел - да усвоим колкото се може повече европейски средства независимо по какъв начин. Ако финансирането по мерките се организира късогледо, всички тези фактори ще доведат до надуването и спукването на един спекулативен земеделски балон, а това може да изправи сектора пред криза, от която да се възстановява с десетилетия. Все пак едно е да подпомагаш развитието на една икономика, а съвсем друго да я развиваш субсидирано. От 1.7% ръст на икономиката за миналата година 1.5% се дължат на еврофондовете.

А какво ще стане, когато кранчето спре?





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041124
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци