Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
28.10.2012 04:00 - 120 милиона ще напълнят ли празната хазна на България?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 645 Коментари: 0 Гласове:
1



Автор: kozme


image image
        КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ДАНЪКЪТ ВЪРХУ ДЕПОЗИТИТЕ


   автор на схемата - Стойнев                                     image



Финансист №1 на България Симеон Дянков е уверен, че на база вложения, които БНБ е отчела до сега - 34 милиарда лева в депозит,си заслужава да се обложи с 10% данък, което пък от своя страна ще вкара в бюджета около 120 милиона лева. 

Най - ощетени ще бъдат МИЛИОНЕРИТЕ, които имат доста тлъста сума в депозит ( необоротни пари). Макар че най-солидният данък е за тези депозити, които варират между 100 000 и 500 000 лева,но тези спестявания може да напуснат страната веднага, след като данъка влезе в сила. Остават обаче спестяванията на бедните българи,които имат в депозит не повече от 20 000 лева......тези спестявания са може би от печалби от лотария, тотото или хазарт. Ако гражданите по тези влогове са ги обявили в данъчната си декларация като доход - те вече са обложени веднъж с данък 10% за годината и този данък върху лихвите им идва в повече - т.е. получава се двойно данъчно облагане, което е забранено в България. - 
* * *  Ето мнението на експерта Георги Стоев - макроикономистът от „Индъстри Уоч” 
"Логически разсъждавайки, има една посока на обяснение. А тя е, че по-богатите хора са с по-големи възможности за прехвърляне на своите спестявания, които могат да бъдат насочени извън банките или просто в банки в други страни – казва в интервю за Радио България Георги Стоев. – Т.е. тези, които имат по-малък избор и са по-малко гъвкави, са по-бедните. Това значи, че хората с по-ниски доходи и с по-малко спестявания ще почувстват най-силно този ефект. .......
Ето и мнението на опозицията у нас:
 „Това засяга не само богатите хора с големи влогове, но и бедните. Ще се облагат „белите пари за черни дни”, казват от БСП. Този данък ще засегне хората с малки вложения, а богатите ще прехвърлят парите си другаде, защото 70 на сто от депозитите у нас са под 1000 лв., е позицията на Движение „България за гражданите”. За един и същ финансов ресурс ще се прилага два пъти данъчно облагане, може да се стигне до ефекта на доминото и банковата система да изпита затруднения, смятат от ДПС. Това ще доведе до поскъпване на лихвите по кредитите, ще се увеличи сивата икономика, категорични са от СДС. Така звучи в обобщен вид реакцията на опозицията у нас. 

Синдикатите мислят че:
Синдикатите очевидно останаха изненадани, като коментираха, че явно хазната е доста на червено, за да облагат и лихвите с данък. Те смятат, че допълнителни пари в бюджета е по-добре да влязат от данък върху трансакциите на банките, какъвто има вече в 11 страни от ЕС. Според профсъюзите, този данък не би трябвало да се понася от тази част от населението, която спестява, за да има нещо настрана, а от тази, която ползва депозитите за бързо и безрисково обогатяване. 

Лихвата -  тя  не е печалба. Тя се отпуска от банките като обезпечение за инфлацията в страната. Според тази инфлация се начисляват и лихвите върху депозитите. Тези лихви не подлежат на облагане,след като не са печалба и щом превителството посяга над тези влогове, значи държавната хазна е празна и това правителство е неспособно да се справи с финансите си. Явно харчи повече, от колкото е спечелило. Дали  увеличаването на депутатските и мимистерските заплати с 35 % не даде този фалит на хазната?

Коя е истинската причина заради която държавния апарат (бюрокрацията) и правителството посегнаха върху спестяванията на бедните и богатите българи? Кой ще плаща този данък? Щом НС приеме този данък, това означава, че: - икономиката ни е доста закъсала и докладите показани пред ЕК са фалшиви - финансите на държавата са пред фалит - правителството не е способно да измисли нещо по-кадърно  - държавната хазна ще се изпразни веднага, щом увеличението на министерските и депутатските заплати влезе в сила от 2013 година.
Колкото повече данъци налага държавата върху поданиците си - толкова повече тези поданици се обезверяват и губят доверие в правителствата,независимо от коя страна стоят - какви интереси защитават и с каква боя са боядисани. Този данък ще подчертае с дебела черта че СТРАНАТА НИ Е ПРЕД ФАЛИТ и държавният апарат е ОБИРДЖИЯ.
Време е президента на България да се намеси и да спре това своеволие на правителството и НС да отхвърли допълнителния данък. 
Този данък  е противоконституционен! Господа от управлението на България, министри, депутати, синдикати, неправителствени организации - ПРОЧЕТЕТЕ СИ КОНСТИТУЦИЯТА и - ако трябва научете я наизуст!
Не посягайте на тези, от които зависи вашия мандат!!!

З.Добромирова





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039190
Постинги: 7893
Коментари: 3528
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци