Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988832
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
24.10.2012 03:56 - Прогнозата за саботаж с авария в АЕЦ „Козлодуй” се сбъдна!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: gikotev

 Преди точно две седмици прогнозирах това събите (вижте в „Борба за ядрения кокал заплашва с авария АЕЦ „Козлодуй”?”), като се надявах то да бъде неутрализирано, но не би. Тогава предвидих авария с едновременно спиране и на двата блока, т.е. да спре 5-ти докато 6-ти е беше все още в ремонт и се презареждаше с ядрено гориво. Междувременно 6-ти блок тихо-мълком е пуснат преди 3 дни. Казвам тихо-мълком, защото медиите си спестиха „благата вест”, както обикновено правят. Днес, 23 октомври, в 9:24 часа 6-ти блок е спрян аварийно. По всичко личи, че организаторите и реализаторите на саботажа (екипа на доскорошния изпълнителен директор на централата Александър Николов) са избрали по-лекия вариант, да аварират само един от двата блока. Причината е, че едновременното спиране на двата блока ще бъде с изключително тежки последици, които ще затруднят последващото им пускане, което ще донесе негативи и на самите „играчи”.

Като саботаж може да се приеме и без прецедентното аварийно спиране на един и същи блок три пъти в рамките на по-малко от половин година. Това вече е факт. И трите аварии на 6-ти блок се случват след смяната на ръководството на централата, в началото на май 2012 г. По този начин „старите кримки” дават сигнал до партийното и държавно ръководство, че новите не се справят.

Ако на някой не му харесва версията за организирани аварийни спирания, на един и същи блок, в рамките на половин година има и втора версия, за причините, не по-малко престъпна от първата. А това може да бъде единствено и само незаконното надуване на мощностите до 105-106%, т.е. с 5-6% над номинала, за да се „печелят” (разбирай - крадат) повече парета. Когато разкрих тази схема в началото на тази година, ръководството на централата нареди да се манипулират данните за електропроизводството в сайта на предприятието, за да не си личи. Но както е казал народа: „Пръдня в торба не стои”.

Докато всичко това се случва и ще продължава да се случва всичкото БГ „политик” и „медиа” ви обличват ежедневно и еженощно с НИЩОТО АЕЦ „Белене”. И ще продъължават да го правят, докато не се случи най-лошото.

Г. К.

 

Борба за ядрения кокал заплашва с авария АЕЦ „Козлодуй”?

Автор: gikotev

Противоборстващите лагери:

Отбор А – доскорошното ръководство на централата, сменено в началото на май 2012 г., в лицето на Александър Николов, Митко Янков и Емилиян Едрев.

Отбор Б – новоназначеното ръководство, в лицето на Валентин Николов и ЧЕП Владимир Уручев, плюс група „парашутисти”.

Битката е достигнала кулминационен момент. По неофициална информация, а то няма и как да е иначе, Отбор А вече е депозирал предизвестия за напускане на централата. Естествено, че те дълбоко в себе си въобще не желаят това да се случи, но ... не им е била предложена друга опция. Срока на предизвестията изтича в края на настоящия месец, когато изтича и срока за пускането в експлоатация 6-ти блок, спрян в средата на септември за ремонт и презареждане с ядрено гориво. притеснени енергетици от централата се опасяват, че „играчите” от Отбор А са готови да организират саботаж, който да предизвика спирането на работещия в момента 5-ти блок и по този начин да оставят страната без ядрен ток, за неопределено време. По този начин се надявали да убедят държавното и партийно ръководство, че новият екип, т.е. Отбор Б, не се справя със задълженията си и така да си върнат позициите в предприятието.

Сигурно ще се усъмните, че това е възможно, защото това не е първият път на смяна на едно ръководство с друго. Само за последните по-малко от четири години настоящите шефове на централата са пети подред. А за 38 годишната история на централата са се случили десетки смени. Та точно сега ли „обидените” ще преминат към крайност? Да, това е напълно възможно, защото за първи път в историята на предприятието имаме особенности, съпътстващи смяната на „караула”, които не са се случвали никога преди.

Първо – състава на Отбор Б. Никога до сега за изпълнителен директор на АЕЦ-а не е назначаван човек като Валентин Николов, който е на светлинни години от ядрената индустрия. Голяма част от ядрената мафия възприема това назначение като обида. ЧЕП Владимир Уручев е от бранша, но също така не е добре дошъл сред голяма част от ЯМ, защото не познава блокове 5 и 6 и, защото е отворил безпрецедентно голяма уста, седейки едновременно на три стола. ЕП, АЕЦ и ДПРАО. Всички членове на ЯМ разбират от алчност, но въпреки това са изумени от апетитите на Уручев. До сега в родната ядрена мафия не е имало подобен елемент. Не на последно място Отбор А основателно не е доволен от качеството на „парашутистите” доведени наскоро в централата от Отбор Б.

Второ – залозите. Залозите са огромни, както никога до сега! Ще спомена, за пореден път, само трите най-големи схеми, за кражба на огромни пари от предприятието. Това са удължаването на живота на блокове 5 и 6 (€ 266 милиона), строежа на 7-ми блок на двойна цена, което ще донесе на ЯМ около € 4 миларда и извеждането от експлоатация на малките блокове от 1 до 4 – още стотици милиони €. Като прибавите към тези три схеми и още десетките и даже стотиците средни и малки каналчета за източване на централата залога ще нарастне значително над € 5 милиарда. Такова нещо наистина никога не е било!

Трето – ударът под кръста. Работата е там, че Отбор А се чувства прецакан, защото именно той е реализирал по-голямата част от подготовката на трите основни схеми, за бъдещо точене на предприятието и, когато реките от мед и масло ха да потекат и идват „готованковци”, които им дръпват килимчето. И как да не се чувстваш прецакан в подобна игра?

 

В средите на енергетиците се говори и за резервен вариант на организиран саботаж, а именно – провал на предстоящата до края на годината проверка от мисия на МААЕ (Международна агенция по атомна енергия), в АЕЦ „Козлодуй”. И това също е възможно да се случи, но то е несравнимо по-безобидно, отколкото спирането на 5-ти блок. Работата е там, че резултатите от проверките на МААЕ не са публични, а остават единствено и само за сведение на проверявания обект. Поради тази причина широката публика няма да разбере за „провала” на Отбор Б и съответните последици за него ще са незначителни. А ако спре 5-ти блок ще разберете ли?

 

Подобна ситуация имаше през пролетта, когато аварийно спря 6-ти блок, на 26-ти май, броени дни след назначаването на Отбор Б в АЕЦ-а. Странното тогава беше, че предварително не беше споменато за пускането на 5-ти блок, след ремонт и презареждане с ядрено гориво. обикновенно всеки пореден пуск на даден блок е съпроводен с медийни фанфари, но не и този път. Едва след съобщението за принудителното спиране на 6-ти блок беше съобщено, че 5-ти блок набира мощност, след като бил пуснат на 24-ти май. А дали е било точно така можем само да гадаем.

Това е. Аз бях длъжен само да предупредя.

Г. К.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене