Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.10.2012 03:33 - Нещо очаквано за което този блог отдавна предупреждава. И срещу България започна и чифутски рекет...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.10.2012 03:33


Под носа ни и всички мълчат за това:

Конференция в София готви нови обвинения срещу България за Холокоста?

imageПрелюбопитна конференция започва на 5 октомври в София под надслов „Да опознаем миналото си“. Организаторите от „Хелзинкския комитет“ са си поставили за цел да представят разработки за съдбата на евреите от Вардарска Македония и Беломорието по време на Втората световна война.

В програмата фигурират известни имена на български изследователи, както и на изследователи на Холокоста от различни институти по света. Интерес предизвиква името на Тодор Чепреганов от скандално известния Институт за национална история в Скопие.

В предварителната програма фигурира и името на някой си Майкъл Бринбаум. По всяка вероятност става дума за противоречивата фигура на Майкъл Беренбаум, авторът на Мемориалния център на Холокоста в Скопие и Мемориалния център на Холокоста във Вашингтон, който миналата година издаде книга на тема „Евреите в Македония по време на Втората световна война“ и предизвика разнопосочни реакции с изказванията си за ролята на България по отношение на македонските и беломорските евреи.

Конференцията идва на фона на дискусиите около филма „Трето полувреме“, в който съдбата на евреите от Вардарска Македония е централна тема.

Според ВМРО това съвсем не е случайно. Тази конференция е част от цялата добре планирана антибългарска кампания, която тече в Македония.

В същото време българският изследовател Спас Ташев публикува неоспорими доказателства за редица фалшификации на исторически материали, които да хвърлят излишна вина върху България. Неговото име обаче не е сред гостите програмата на конференцията. За сметка на това приветствие ще произнесе Цецка Цачева (Защо не се намери депутат, медия или политическа сила, която да поиска незабавната оставка на "другаря" партиен секретар и РАБФАГ-овец от Плевен - Цецко Цачев? Къде е, иначе "бдителния за посегателства срещу Българщината" Волен Сидеров и "Атака"? Занимава ни със "злите и превземащи ни" от колибите си цигани... Къде е соросовото "БНС" или другите "националисти", а и тези - пуснали темата и защо не я продължиха, защо не организираха шествие и протест - както го направиха с лесната АНТИЦИГАНСКА и ислямофобска тема?), а се очаква официален представител и от Министерство на външните работи.

ВМРО следи със загриженост подготовката на конференцията и няма да спести каментар при всеки изопачен исторически факт и за всяко несправедливо обвинение към България.

2 октомври 2012

http://vmro.bg



  • 05.10.2012 05:19| image0| image471
БХК с конференция "Да опознаем миналото си"

От днес до 7 октомври в София Българският хелзинкски комитет организира конференцията "Да опознаем миналото си". Нейната цел е да се обсъди цялостно дейността на българската държава по отношение на българските евреи по време на Втората световна война.

"Досега въпросът се е обсъждал едностранчиво - само във връзка със спасението на българските евреи в рамките на старите територии. Въпросът с отговорността на българската държава в окупираните територии е или пренебрегван, или са правени опити такава отговорност да се отхвърли, или намали. Ние искаме третирането на евреите от българската държава да се разгледа комплексно - да се обсъди както спасяването, така и съучастието в геноцида", казват от БХК.

На конференцията ще участват наши и чуждестранни учени и публицисти, както и представители на еврейските общности от трите страни, които са били под юрисдикцията на българската държава - България, Македония и Гърция. "Изхождаме от убеждението, че само изправянето пред нашето минало в неговата цялост ще обоснове по водите за гордост и ще ни предпази от повтаряне на злополучни държавни политики в бъдеще", казват организаторите.

По време на конференцията ще се чуят за пръв път автентичните разкази на роднини на жертвите от Скопие, Ксанти, Кавала, София, чиито семейства са загинали в геноцида през 1943 година. Специално поканен е и писателят Габриеле Нисим, автор на първата книга за Димитър Пешев, личността, която, заедно с изтъкнати други депутати, писатели, общественици, направи невъзможна депортацията на евреите от "старите" предели на България. В рамките на конференцията ни ще бъде представена новата книга "Ти вярваш" на бившия ни посланик в Белгия, виден публицист и писател Леа Коен. В специалния филмов ден ще бъдат представени документалните филми на режисьора Юлий Стоянов "Борислав и Балканите", както и "Празните товарни вагони" на американския документалист профeсор Ед Гафни.

По време на събитието гостите ще имат възможност да се запознаят със заглавия на книги, посветени на еврейското наследство в България, изследване на съвременния антисеметизъм в страната, с гостуващата македонска изложба "Нови източници за холокост", с много видео материали, кинохроника, предоставена от Българска национална филмотека.
/БГНЕС /

http://www.vesti.bg



Ето и подробности за Конференцията на българофобските гниди, за която не откривам в интернет - нито една, официална контрареакция:

Отзвуци от конференцията „Да опознаем миналото си“ Еничарщината и позорния рекет, както и демагогията и лицемерието в изказването на Бойко Борисов в Израел, "лъснаха" и тук - макар чрез мълчаливото съгласие с неговия Председател на парламента и приветствието му за този позорен - еничарски и петоколонен рекет срещу България и българите!
За тази откровенна провокация, срещу която никой не реагира адекватно!
Материалните и исторически - еничарски и майкопродавски последици, както от прибързаното ни "посипване на главата с пепел" за "възродителния процес", които сега виждаме и в Кърджали - няма да закъснеят!
Бъдете сигурни в това и предположете, в каква посока ще е следващата позорна и антибългарска декларация в парламента ни...


image

image

image


image Българският външен министър Николай Младенов по време на посещението си в Израел (29 юни)




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10055148
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци