Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988985
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
24.10.2012 03:18 - Наказанието на подигралите се с нашите герои – ще си учат уроците вкъщи!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2012 04:09


Учениците ще бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение 22 окт 2012 19:49 460  
image Снимка: Facebook

Тримата ученици от Професионалната гимназия по транспорт и обслужване „Георги Бенковски” в Добрич, които се изгавриха с портрети на велики българи, ще бъдат прехвърлени в индивидуална форма на обучение.

Това наказание определи  Педагогическият съвет на училището, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Петър Петров.

Още по темата Сидеров прати „изродчетата“ от снимката в Бойчиновци 22 окт 2012 15:25 254 Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка 22 окт 2012 12:19 517 Извинявам се на цялата България! 21 окт 2012 19:03 1262 Учителите са взели решение тримата единайсетокласници да бъдат преместени в самостоятелна форма на обучение в училището, което означава, че ще трябва да се подготвят сами по всички учебни предмети и в края на годината да се явят на изпити.

Наказанието е наложено според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета. То е възможно
най-тежкото в случая.

Преместване в друго учебно заведение не е възможно, защото на територията на Добричка област няма друга гимназия с такъв профил, поясни Петров.

Тримата роми взривиха интернет със снимка, на която позират непристойно с портретите на Васил Левски, цар Симеон I и княз Борис I.

Началникът на инспектората по-рано днес коментира, че няма данни за организирана провокация от страна на тримата, а младежите са искали да станат известни и да изпъкнат сред връстниците си.

В Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните очакват от училището да им изпратят предложение за образуване на възпитателно дело в Детската педагогическа стая и за вземане на възпитателни мерки спрямо тримата ученици.



Може да накажат и родителите на ромите, поругали историята ни Грози ги глоба от 50 до 1000 лева 23 окт 2012 16:10 193  
image Снимка: Facebook

Родителите на тримата ученици, снимали се в непристойни пози с портрети на велики българи, могат да бъдат санкционирани. Toва съобщи секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Добрич Росица Добрева.

Педагогическият съвет на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост вече реши да накаже 17-годишните младежи да преминат от редовна в самостоятелна форма на обучение, като се явят на изпити по учебните предмети.

След като в комисията бъде образувано възпитателно дело срещу тримата, съставът може да реши на родителите да бъде наложена глоба от 50 до 1000 лева, поясни Добрева.

По думите й родителите могат да участват в консултации с психолог или да бъдат предупредени, че при повторно деяние на децата им ще понесат по-тежка санкция.

Още по темата Наказанието на ромите – ще си учат уроците вкъщи! 22 окт 2012 19:49 460 Тримата роми искали да станат известни със скандалната снимка 22 окт 2012 12:19 517 Интернет полудя: Роми поругават историята на България 20 окт 2012 17:44 2396 На тримата непълнолетни ще им бъде оказана психологическа помощ и подкрепа, от която те ще се нуждаят, за да завършат училище чрез самостоятелна подготовка, каза секретарят на комисията.

Добрева коментира, че друго решение на Педагогическия съвет не би имало възпитателен ефект за съучениците на тримата при големия обществен резонанс на случилото се.

Сред възможните наказания по възпитателното дело е тримата младежи от ромски произход да положат безвъзмездно общественополезен труд или да бъдат настанени в интернат.

Полицията проверява случая и се очаква Районната прокуратура да бъде уведомена за резултатите, съобщи прокурорът Милена Любенова. По думите й тогава държавното обвинение ще прецени дали има състав на престъпление, пише БТА.

  http://www.dnes.bg



Автора на блога, иска да набележи правилните линии за разследване на случая от властите, а те са няколко въпроса, на които разследващите органия - трябва да имат и дадат отговори:

1. Имало ли е подстрекател на тази проява и кой е той (Дали целта и не е точно тази:" Интернет полудя: Роми поругават историята на България"   и станалото след случая в Катуница?)?

2. Мотивирани ли са били с нещо материално, да извършат този акт?

3. Кой е снимал и кой е качил пръв снимката в социалната мрежа "Facebook"?

4. Свързано ли е лицето което го е направило, с фондации или организации - финансирани от Джордж Сорос или "неправителствени" такива?

5. Ако въпросните лица са от цигански произход, свързано ли е някой от тях, някой от семействата им или близките им, с подобна фондация или организация?
Това може, по категоричен начин да даде отговор на въпроса: Кой и защо е поръчителя на тази провокация? Както и какво цели точно?

6. Към медиите и обсъждащите темата:

- Сигурно ли е наистина, че тяхното етническо самосъзнание и майчин език, са наистина цигански и защо никой не ги попита, как точно се определят етнически и кой е майчиният им език?
Имената им - според телевизия "СКАТ" (Също наричаща ги "цигани".), са: "Али, Васви и Реджеп".
На кого тук му приличат, на традиционно цигански?
Този въпрос, може да хвърли - ако получи разбира се отговор, качествено нова светлина върху евентуалните техни мотиви, да го направят.
Дали те не са, заради чуждо национално самосъзнание и исторически прочит на нещата и във връзка с последните събития в Кърджали?
Дали само етническото им съзнание е небългарско и майчиния им език или и националното такова и дали последното не е пристрастно, към неоимперските и шовинистични амбиции на една съседна нам страна на Юг и към етносепаратисткото им "ехо" у нас?

Наивни трябва да сме разбира се, ако повярваме, че някой разследващ орган у нас, ще постави тези въпроси, както и някоя медия - била и "националистическа" - циганомразка...

Освен това, защо и как забравихме за случая в село Опълченско край Кърджали?
Къде потъна той и какво се случи там?
Защо и там се появиха спекулации от привържениците на една соросово - манджукова, пишман - националистическа организация у нас, че извършителите били "цигани", когато турския им говор се чуваше ясно на гнусния - антихристки клип?
Кой и защо ли снима, разпространява и показва подобни клипове?
Кой и защо е подбудителя на всичко това?
Тук е даден отговор с документални цитати, в някои по - долни сцени...
Разбира се, уважаваният в много отношения от мен историк - професор Димитров, правилно е поставил въпроса за разпалването на етническото напрежение у нас, с последните актове и събития, но няма да ни каже, от къде именно идва то и защо...

Разбира се, това са само възможни, но съвсем логични причини, въпроси и хипотези.
Някой зададе ли си ги?










Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене