Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.08.2012 15:59 - Само 21 години затвор за ционолюбеца и тамплиер - терорист и масов убиец - Брейвик!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 962 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.08.2012 16:04


Двойният западен стандарт в "борбата с тероризма" (На нацистки или на "антифашистки" ви прилича този юмрук?!):

От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 12:30 на 24 авг 2012, 4126 прочитания, 134 коментара   image

Норвежкият масов убиец Андерш Брейвик при влизането си в съдебната зала в Осло днес

image

image

Норвежкият премиер каза, че съжалява заради пропуските по случая "Брейвик" - 28 авг

Съдът в Норвегия днес произнася присъдата на Андерш Брейвик - 24 авг

С наближаването на присъдата на Брейвик Норвегия се изправя пред нови предизвикателства - 21 авг

Брейвик е вменяем, смятат повечето психиатри в родината му - 18 авг

Началникът на полицията в Норвегия подаде оставка заради Брейвик - 17 авг

Норвежки съд обяви Андерш Брейвик за вменяем при разглеждане на делото за убийството на 77 души и го изпрати в затвора за 21 години, съобщи агенция "Ройтерс".

Това е максималната присъда според норвежкото законодателство, но властите имат правомощията и най-вероятно ще удължат срока за лишаване от свобода с неограничен период от време, ако сметнат, че осъденият все още представлява заплаха.

33-годишният Брейвик се призна за виновен в детонирането на бомба в правителствения квартал на Осло, при експлозията на която загинаха 8 души, и в стрелбата в младежкия лагер на норвежката работническа партия на остров Ютьоя, при която уби 69 души.

Много семейства на жертви и оцелели искаха той да бъде признат за вменяем, смятайки, че обратното би намалило отговорността му за атаките.

Самият той също искаше да бъде съден като вменяем, тъй като представя действията си като заявяване на политическа позиция. Брейвик каза, че се е насочил към лявоцентристката Работническа партия заради нейната подкрепа за мюсюлманските имигранти. Той отхвърли обвинението, че е убиец на деца, с аргумента, че жертвите му (някои от които на по 14 години) са били активисти с промити мозъци, чиято подкрепа за мултикултурализма е заплашвала да опетни чистата норвежка кръв.

Убийствата разтърсиха петмилионната нация, която се гордееше, че е безопасен пристан от много от световните проблеми, и повдигнаха въпросите за разпространението на крайнодесните възгледи в една страна, в която петролното богатство привлича растящата имиграция.

По-рано Брейвик се подигра с мярката лишаване от свобода, като я нарече "жалка", и заяви, че за него единствените разумни изходи са оправдаване или екзекуция.

image

Стаята кабинет в килията на Брейвик

image



Ръководството на затвора Ила, където най-вероятно ще бъде оставен Брейвик, заяви, че е готово да обезпечи най-надеждните мерки за безопасност, за да защити норвежкото общество от опасния престъпник, предаде РИА Новости.

В официално съобщение на ръководството на затвора се казва, че е проведена необходимата реорганизация и учреждението е подготвено да приеме най-опасния престъпник в новата история на Норвегия, независимо от дали той бъде осъден на продължително лишаване от свобода, или на принудително лечение.

По думите на директора Кнут Бяркейд в сградата, намираща се в покрайнините на столицата, към момента има 67 места за предварителен арест, а част от нея е оборудвана за престъпници, изискващи повишени мерки за безопасност. Именно там вече година е задържан "норвежкият стрелец".

image

Стаята за тренировки на Брейвик

image



Ръководството на затвора публикува снимки от неговата килия. В нея има три стаи по около осем квадратни метра всяка: едната, в която има и телевизор, е за живеене, другата е като кабинет с компютър, а в третата има тренажор за физически упражнения. Освен това Брейвик разполага със собствен малък двор за разходки, ограден с бетонна стена и покрит с мрежа.

Той не може да си общува със затворените в другите отделения, а в неговия отсег за особено опасни престъпници няма никой друг. Самият Брейвик заяви наскоро чрез своя адвокат, че не усеща потребност от общуване и не възразява да прекара целия срок на присъдата си в самостоятелна килия.




Тази статия е част от темата "Нападенията в Норвегия". Норвежкият премиер каза, че съжалява заради пропуските по случая "Брейвик"
  • Препоръчване (11)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 16:09 на 28 авг 2012, 558 прочитания, 8 коментара   image

Йенс Столтенберг

image

image

Съдът обяви Брейвик за вменяем и го изпрати зад решетките - 24 авг

Началникът на полицията в Норвегия подаде оставка заради Брейвик - 17 авг

Премиерът на Норвегия е под натиск да се оттегли заради критичен доклад - 15 авг

Норвежката полиция можеше да залови Брейвик по-рано според доклад на експерти - 13 авг

Премиерът на Норвегия Йенс Столтенберг обяви нови антитерористични мерки, които да запълнят пропуските, довели до атаката на Андерш Брейвик на 22 юли 2011 г., предаде агенция "Франс прес". Той изрази съжалението си за нападенията на извънредно заседание пред парламента, но отхвърли възможността да подаде оставка.

Столтенберг отговори на критиките на доклад на независима комисия, публикуван на 13 август. В него се заключава, че бомбеното нападение в Осло е можело да бъде избегнато и извършителят да бъде задържан по-рано, за да се избегне последвалата стрелба на остров Ютьоя.

"Груббегата" (бел. ред. - улицата, покрай която се намират министерствата в Осло) трябваше да бъде затворена, но не беше. Убиецът трябваше да бъде задържан по-рано, но не беше. Множество мерки за сигурност трябваше да бъдат приложени, но не бяха", призна днес премиерът. Неговата популярност спадна след публикуването на доклада.

"Съжалявам", каза той. Но непряко отхвърли възможността да подаде оставка, както поискаха някои от критиците му, като заяви, че е негова отговорност да осигури, че препоръките в доклада на комисията са изпълнени. "Възнамерявам да го направя", подчерта министър-председателят.

В острия критичен доклад независимата комисия посочи административни проблеми, попречили на превръщането на квартала с министерствата в зона, забранена за превозни средства, както било препоръчано през 2004 г. В доклада се посочва, че Брейвик е можело да бъде задържан по-рано, ако не е имало сериозни проблеми в работата на полицията.

На днешното парламентарно заседание Столтенберг обяви, че ще бъде отворен спешен център в Осло, който ще разполага със специални екипи, хеликоптер и обучени кучета, които да могат да реагират при извънредни ситуации. Ще бъдат извършени допълнителни обучения, ще се подобрят възможностите на армията да помага на полицията, когато това е необходимо, и ще се увеличи защитата на важни обекти.



Резонната разправа на Беларус със "съидейниците" му - борци срещу Христа и Исляма - срещу мюсюлмани и християни:

bnt.bg/bg/news/view/72366/ekzekutiraha_dvamata_osydeni_na_smyrt_za_atentata_v_metroto_na_minsk


А този ще кара, един истински курорт!
Така си е, вживелите се като "безспорни световни господари" ционисти, не си "оставят магарето в калта", личи си...

Западната "толерастия" и псевдочовешки права - също не оставят там, абсолютно никой антихрист, както виждаме и в предния постинг...








Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10055298
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци