Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988967
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
27.08.2012 02:01 - Реакции след осъждането на сатанинските анархоотрепки в Русия
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2334 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 18.09.2012 19:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Из "Протоколи на ционските мъдреци" (Виж в блогрол.):


ПРОТОКОЛ №14

ЮДЕИТЕ ЩЕ НАЛОЖАТ НА СВЕТА СВОЯТА РЕЛИГИЯ.

Когато се възцарим, не ще е желателно да съществува друга религия, освен нашата, в единния Бог, с когото нашата съдба е свързана поради избранничеството ни и чрез когото ние сме свързани със съдбините на света. Затова ние сме длъжни да разрушим всички религии. Ако от това се народят съвременни атеисти, това положение ще бъде преходно и не ще попречи на нашата цел; те ще пропаднат и ще послужат за отрицателен пример на поколенията, които ще слушат нашата проповед за религията на Моисея, която със своята устойчива и обмислена система принуди всички народи да ни се поклонят и покорят. Ние ще подчертаем мистическата правда, върху която се основава цялата й възпитателна сила.




Осъдиха "Пуси райът" на 2 години затвор
Трите момичета бяха признати за виновни по обвинение за хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист и вражда image "Пуси райът": Екатерина (вляво), Мария (в средата) и Надежда (вдясно)   Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съдът осъди трите певици от пънк групата "Пуси райът" на две години затвор, като присъдата започва да тече от деня на ареста им.

Надежда Толоконникова (22 г.), Екатерина Самуцевич (29 г.) и Мария Альохина (23 г.), бяха признати за виновни по обвинение за хулиганство, мотивирано от религиозна ненавист и вражда.

През февруари те нахлуха в столичната катедрала "Христос Спасител" и изпълниха т. нар. пънк молитва с призив Богородица "да изгони" президента Владимир Путин. (Вижте видео по-долу)

Днес в залата те посрещнаха присъдата със смях.

Прокурорът поиска за всяка от тях  наказание от три години лишаване от свобода в затвор с общ режим. Според него с "молитвата си" трите са обидили Руската православна църква.

още по темата image Поставиха под държавна защита съдията по делото "Пуси райът" image 11 | image7516 16.08.2012 Путин: "Пуси райът" да си направят изводите image 52 | image17950 03.08.2012

Съдията обаче посочи, че взима предвид факта, че трите нямат предишни криминални прояви, а две от тях имат и деца.

Подсъдимите твърдят, че изпълнението им в храма е

политически протест, защитен от конституцията.

Около сградата на съда, където се гледа делото, има засилено полицейско присъствие, предаде ДПА.

Полицаите връщат обратно всички автомобили и пешеходци, които се опитват да достигнат сградата. Наоколо са паркирани над 10 автобуса, пълни с полицаи от частите за борба с масови безредици, разказаха очевидци.

Пред съда се събраха няколкостотин поддръжници на групата. Чуват се скандирания: "Свобода за политическите затворници". Това е най-голямата протестна акция, откакто руската Дума прие нов закон за протестите. Всеки демонстрант рискува много сериозна глоба заради присъствието си на протеста, съобщава кореспондентът на в. "Ню Йорк таймс".

Световният шампион по шахмат

Гари Каспаров е сред над 60-те души, арестувани при протеста в Москва,

състоял се заради осъдителната присъда на трите млади жени, съобщават руски медии.

Каспаров, който в момента е водеща опозиционна фигура, говорел с журналисти, когато бил обграден от полицията, гласи съобщение, публикувано на страницата му във "Фейсбук".

"Гари Каспаров беше арестуван преди малко пред сградата на съда в Москва, където течеше съдебният процес срещу "Пуси Райът". Той не беше там, за да протестира, а просто да присъства, но полицията го обгради и го повлече към полицейската кола", се казва в съобщението.

"Той е в полицейския участък. Бил е подложен на побой, но твърди, че е добре. Не е сигурен какво ще се случи след това. Изглежда, че полицията чака заповеди отгоре. Той твърди, че стоял спокойно и говорел с журналисти, когато полицаите го сграбчили и започнали да го блъскат", се казва в публикувано малко по-късно съобщение.

"Първоначално не разбрах защо ме арестуваха. Давах интервю на един журналист. Но след това те ме качиха в кола и ме биха жестоко", заяви Каспаров пред агенция Интерфакс.

Според Градското управление на МВР в Москва

Каспаров е ухапал техен служител

при задържането му в сградата на районния съд в Хамовники.

По дадения случай се събират материали, които ще бъдат предадени в следствения комитет, каза представител на преслужбата, цитиран от ИТАР-ТАСС.

От дълго време Каспаров се противопоставя остро на руския президент Владимир Путин, като създаде Обединен граждански фронт през 2005 г., а през 2007 г. за кратко беше кандидат за президент с втората си политическа партия "Другата Русия".

Той беше арестуван и осъден на пет дни затвор през ноември 2007 г. заради съпротива при задържане по време на протест срещу Путин.

В защита на момичетата се изказаха множество музиканти като Пол Макартни, Мадона, Питър Гейбриъл, Стинг, Стивън Фрай, групите "Фейт ноу мор", "Франц Фердинанд" и "Ред хот чили пепърс", голям брой депутати от Бундестага, кметът на Рейкявик и други.

В София скулптурите на паметника на Съветската армия осъмнаха тази сутрин с цветни качулки по главите - един от аксесоарите на момичетата "Пуси райът".

Сутринта имаше протест и пред руското посолство в столицата.

Пънк молитвата на "Пуси райът" в храма "Христос Спасител":

http://www.vesti.bg


Московската полиция издирва още момичета от „Пуси райът”

26 август 2012 15:34 | Марта Младенова | 1 Коментирай Препоръчай (0)

image © снимка: Reuters, архив     Още по темата
image Скандалната група "Пуси райът" ще регистрира търговска марка image Поддръжници на „Пуси райът” сложиха клип на Азис на сайта на московски съд image Певиците от "Пуси райът" не искат да бъдат помилвани от президента image Десетки арестувани пред съда, в който се гледа делото на "Пуси райът" image По 2 г. затвор за всяка от трите членки на руската пънк-група "Пуси райът"

Двете момичета от „Пуси райът”, които са издирвани от руската полиция, са напуснали страната, предаде АП, като се позова на съобщение на руската пънк група. Тя информира днес в Twitter, че двете активистки са избягали от Русия и „набират чуждестранни феминистки в подготовката за нови протестни прояви”.

През февруари пет членки на феминистката група взеха участие в провокативно изпълнение в най-големия московски катедрален храм „Христос Спасител”, за да протестират срещу управлението на Владимир Путин и близките му отношения с Руската православна църква, припомня АП.

Момичетата носеха емблематичните балаклави (шапки с дупки за очите и устата) и само три бяха идентифицирани и арестувани. След оспорван съдебен процес на 17 август те бяха осъдени на по две години затвор в трудова колония.

Дни по-късно московската полиция обяви, че издирва останалите, което бе възприето като предупреждение към групата да спре протестите си срещу Путин.



След "Пуси райът" руските църкви стягат групи за самоотбрана Полурелигиозна политическа група за действия призова православните енории да сформират такива групи, за да защитават църквите - дори със сила - от акции като тази на "Пуси райът" image Протест в Норвегия срещу присъдата на "Пуси райът"

Православни активисти в Русия планират да сформират "групи за самоотбрана" за църквите.

Иван Остраковски, лидер на полурелигиозната политическа група за действия "Святая Рус" призова православните енории да сформират такива групи, за да защитават църквите - дори със сила, когато се налага - от вандализъм и светски акции като тази на пънк групата "Пуси райът".

Тези планове обаче могат да имат опасен ефект върху обществения ред в страната, заяви руският омбудсман в областта на човешките права Владимир Лукин, предаде ДПА.

Пред в. "Независимая газета" Лукин нарече идеята "ужасна" и призова президента като гарант на конституцията да се заеме със случая.

Правото за употреба на сила, според руското законодателство, принадлежи само на правителството, напомни Лукин.

Три членки на "Пуси райът" бяха осъдени миналата седмица на две години в трудова колония за това, че изпълниха песента "Богородице, Дево, изгони Путин!" в катедралния храм "Христос Спасител" в Москва.


http://www.vesti.bg



Появи се видео на "Пуси Райът" в оргия

25 Август 2012; 09:29 Видяна 1309 пъти, 4 коментара

Най-обсъжданите жени в света - трите рускини от "Пуси Райът" продължават да шокират дори зад решетките. Надя Толоконникова, една от осъдените на две години затвор заради провокацията в църквата "Христос Спасител", лъсна на порно клипче с друга авангардна протестна група в Русия - "Война". През февруари 2008 г. Толоконникова участва в демонстрация, наречена "Е** се за наследника Мечо!" срещу тогавашния кандидат-президент Дмитрий Медведев.

Методите на тогавашната акция също са отвъд пределите на шока - младежката група прави секс в Московския биологически музей. Снимки от оргията вече бяха изтекли в нета, но вчера в мрежата тръгна и клип, който напълно натурално показва сношенията на скандалните опозиционери. Самата Надя, която мнозина припознават като лицето на "Пуси Райът" е бременна по време на оргията в музея. Според "Гардиан" голата активистка ражда само 4 дни след тогавашния протест.

http://marica.bg


Светльо Витков срещу "Пуси райът" Сряда, 22 Август 2012 16:19 image image image Оценка на читателите:imageimageimageimageimage / 0
Слаба статияОтлична статия  image

Светльо Витков, бивш фронтмен на пънк групата "Хиподил" и кандидат за президент на последните избори, публикува остър коментар във "Фейсбук" срещу протестния молебен на руската група "Пуси райът", заради която те бяха осъдени на 2 години затвор.

Ефективната присъда, която получиха момичетата от групата е водеща тема по цял свят и руските власти и съд получиха много критики за нея от правозащитни организации.

В защита на момичетата се изказаха множество музиканти като Пол Макартни, Мадона, Питър Гейбриъл, Стинг, Стивън Фрай, групите "Фейт ноу мор", "Франц Фердинанд" и "Ред хот чили пепърс", голям брой депутати от Бундестага, кметът на Рейкявик и други.

Българското министерство на външните работи разкритикува присъдата като непропорционална спрямо провинението на младите жени. Такава позиция изразиха и от ДСБ. Светльо Витков обаче осъжда протеста на "Пуси райът" срещу Путин и срещу сближаването на църква и държава в Русия:

"Разбирам, че доста хора се вълнуват от осъждането на „талантливата” група Пуси Райот! Гледах клипът им! В храмът Господен се молим за здраве, щастие, любов и отдаваме почит към мъртвите. Затова е храм! Този акт е подигравка към всички християни и към нашия Бог! Аз лично ги осъждам за това!

Това, че мразят Путин, не им дава правото да се подиграват с Християнската вяра! Любопитно ми е какво ли щеше да им се случи ако го направят това в джамия! Всъщност като се замисля, какъвто и вярващ човек от различна религия да е, не би направил такова нещо!

Не е задължително да си вярващ, но е задължително да уважаваш Вярата на другите хора! А омразата няма място в Божия храм! Все пак сме останали българи заради Вярата си!", написа Витков на страницата си във "Фейсбук". (бел. ред. Запазен е оригиналният правопис на съобщението.)

Съобщението на Витков предизвика разнопосочни коментари и бе заклеймено от много хора в социалната мрежа. Може би в резултат на негативните коментари по-късно той коментира под съобщението си, че мнението му е за действията на "Пуси райът", а не за присъдата.

vesti.bg



Бременна активистка от "Пуси райът" лъсна в порно клип (18+ видео и снимки) автор(и): Труд онлайн, прочитания: 9091, коментари: 19 image Виж галерия 1 2 3 »

Неофициалната лидерка на скандалната група „Пуси Райът" Надя Толоконникова се появи в порно клипче с друга авангардна протестна група в Русия - "Война", писа liveleak.com. През февруари 2008 г. Надя участва в демонстрация, наречена "Е** се за наследника Мечо!" срещу тогавашния кандидат-президент Дмитрий Медведев.

Акцията е повече от шокираща - младежката група прави секс в Московския биологически музей. Фотосите от оргията вече бяха изтекли в нета, но вчера в мрежата се появи и клип, който показва в пълни подробности сношенията на скандалните опозиционери.

Тогава Надя е бременна и според "Гардиан" голата активистка ражда само 4 дни след тогавашния протест.

ВНИМАНИЕ! Видеото и снимките не са препоръчителни за лица под 18 години. Можете да видите видеото ТУК.

Напомняме, че трите момичета от скандалната група бяха осъдени на две години в изправителна колония с общ режим заради хулиганска проява и подстрекаване към религиозна омраза след протестната си акция срещу Владимир Путин в московската църква "Христос Спасител" през февруари. В знак на протест, почитателите на групата носеха емблематичните за "Пуси Райът" качулки. У нас маскирани осъмнаха Паметника на Съветската армия в София и Парк-паметника на българо-съветската дружба във Варна.




Азис коментира "Пуси райът"

Хакери замесиха бълагарския певец Азис в скандала с руските пънкарки от "Пуси райът". Артистичните и музикални превъплъщения на поп-фолк изпълнителя се оказаха достатъчно провокативни, за да иронизират решението на руския съд, който прати в затвора певиците заради "молебена" им срещу Путин.

Клипът на песента "Мразиш" на Азис се появи тази сутрин на сайта на московския съд. Отговорност за хакерската атака поеха "Анонимните".

"По света и у нас" се свърза с певеца. Ето какво каза той:

БНТ: - Ваше видео е използвано в хакерска атака в защита на певиците от Пуси райът в Русия. Изненадан ли сте и как си обяснявате това?

Азиз, поп-фолк певец: - По някакъв начин мога да го приема двустранно, може да бъде като една бяла лястовица, като поздрав, визитна картичка с послание за мир и толерантност към различните. Може да бъде използвано и по друг начин, но аз го приемам като послание за мир.

Всъщност клипът на песента "Мразиш" си има своя руска история. Миналата
година тя беше пародирана в най-гледаното в Русия хумористично предаване "Комеди клъб" и благодарение на това беше видяна от хиляди в руския интернет. Азис не е обиден на руските комици, казва, че са му изписали вежди като са го направили световно популярен. Певецът казва, че
творчеството му е с послание за толерантност. А и има свое непоклатимо
отношение към провокациите в изкуството - било то художествени като
неговите, или политически - като на "Пуси райът".

Азиз, поп-фолк певец: - Граници трябва да има разбира се, всичко трябва да бъде културно представено. Наистина имаше една нотка, в която прекрачихме границата. Говоря за "Пуси райът", за изявата в църквата. Не че би се повлиял някой от това, но не беше красиво представено.

Азиз обаче е убеден, че наказанието за руските музикантки бунтарки е
несправедливо. Смята, че досега български музиканти не са коментирали
случаят с "Пуси райът" не защото нямат отношение, а защото не са ги
питали.

Азиз, поп-фолк певец: - Всички тези неща, които се случиха на тези момичета, не бива да се случват през 2012 г. на никой. За мен това нещо означава само едно, че в Русия комунизмът не си е отишъл.

Днес Азиз е получил и множество обаждани от руски журналисти. Питали го не само за "Пуси райът", но и дали е готов да пее за Путин.

Азиз, поп-фолк певец: - Да, аз бих пял за Путин

БНТ - Защо?

Азиз, поп-фолк певец: - С удоволствие, защо не, всичко е бизнес.

Автор: Цветана Кръстева



bnt.bg/bg/news/view/83061/azis_komentira_pusi_rajyt   - видео



Не се ли гаврят анархогнидите, с Православен руски храм?!






Гласувай:
2


Вълнообразно


1. penchoan - Протестите ще си ги правят вече в ...
27.08.2012 13:56
Протестите ще си ги правят вече в затвора. Каквото търсеха, си го намериха.
цитирай
Търсене