Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.08.2012 02:09 - Правителството ни отново изостави наши съграждани с недоказана вина в чужбина!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1379 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Моряците ще бъдат съдени в Испания Цветанов се надява на справедлив процес (Испанските колонизатори и масови убийци и справедлив процес над българи и източноевропейци?!) 23 авг 2012 19:50 102  
image Цветан Цветанов и колегата му от Испания на срещата днес. Снимка: БТА

Задържаните българските моряци от кораба „Св. Николай” ще бъдат съдени в Испания. Това стана ясно от обща пресконференция на испанския министър на вътрешните работи Хорхе Фернандес и българския му колега Цветан Цветанов, съобщи БНР.

Цветанов се надява процесът срещу 21-те българи да бъде справедлив и ако има виновни те да получат наказанието си.

Станаха ясни подробности и за движението на кораба, на който бяха открити и задържани три тона кокаин.

Той е тръгнал от Гана към Венецуела. Трябвало е да разтовари стоката край северните брегове на Испания. "Свети Николай" е бил натоварен в периода между 20 и 24 юли. В Мадрид са задържани и шестима колумбийци, допълни Диас.

Още по темата Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни! 23 авг 2012 13:21 376 Всеки всичко да си казва, заръча Борисов за моряците с кокаина 22 авг 2012 17:30 222 Арестуваните в Испания моряци са в добро здравословно състояние 21 авг 2012 16:30 56 Със задържането на дрогата и ареста на 21-та българи акцията не е приключила. Важно е да бъде неутрализирана цялата схема за трафик на наркотици от Латинска Америка за Европа, посочи Цветанов.

До две седмици в България идват испански представители, за да работят заедно с България по продължението на операция "Спартан".

Двамата министри са планирали общи действия, които трябва да подпомогнат продължаващото разследване.

България и Испания ще си партнират и развиват сътрудничеството и в борбата срещу трафика на наркотици, отвличанията и кражбата на коли и прането на пари.




Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни! "Премиерът да не се сърди, за да не се разсърдим ние, като излезе истината" 23 авг 2012 13:21 376  
image Борисов разговаря вчера със задържаните моряци. Снимка: БТА

Българската страна не е направила разследване, а премиерът Бойко Борисов обяви моряците, хванати на кораб „Св. Николай“ с три тона кокаин, за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Това заявяват в съобщение до медиите близки на задържаните, които вчера разговаряха с Борисов, но след срещата бяха лаконични в коментарите си.

Афишираните твърдения, че кораб „Св. Николай” е бил наблюдаван от 8 месеца, според семействата на моряците са несъстоятелни.

Това е така, тъй като още вчера на срещата с министър-председателя Бойко Борисов е обявил за виновни техните близки, без да изчака приключване на процеса в иберийската страна, се посочва в съобщението.

Роднините недоумяват защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите, са създали в обществото
мнение, че моряците са виновни.

Още по темата Всеки всичко да си казва, заръча Борисов за моряците с кокаина 22 авг 2012 17:30 222

“Всеки да признава, да казва, да посочва, кой каквото знае“, заръча вчера Борисов по време на срещата.

Премиерът обясни, че е ядосан на моряците, защото постоянно се съобщава за хванати българи с кокаин.
“То става вече колко пъти – 20 тона, 40 тона, 3 тона. Вече като се заговори за България...“, възмути се премиерът.
Все пак роднините благодарят за проведената среща, но са на мнение, че коментарите на Борисов и на МВР шефа Цветанов са твърде прибързани.

Според близките не е ясно на каква почва лежат те, тъй като е било видно, че двамата държавни мъже изобщо не са наясно с корабната служба.

Премиерът заявил, че „когато моряците са разбрали, е имало как да сигнализират”, което "практически е невъзможно, без да се установят всички положения за това, което се е случвало на борда", твърдят роднините на моряците.

Борисов дори предложил „капитанът на кораба да поеме цялата отговорност”, което също е несъстоятелно, а и юридически е невъзможно.

Семействата все пак се надяват, след като министър Цветанов се запознае с обстоятелствата по разследването, да  промени тезата си, че моряците няма как да бъдат прехвърлени в България. Те искат и среща с него, на която той да ги запознае лично с информацията от испанските служби.

Според информацията, която бе разпространена от испанските медии, корабът е задържан извън
териториалното море на кралството.

Това предполага, че възможността за прехвърляне на моряците и разглеждане на процеса в България е реална, твърдят в съобщението до медиите близките на арестуваните. 

Семействата са били уверени от МВнР, че близките им са в добро състояние. Никаква друга информация на срещата не е била предоставена.

”Очакваме премиерът Борисов да не се „сърди” на хора, за които все още е видно, че няма никаква оперативна информация за съпричастността им към трафика”, казаха близките.

„Надяваме се ние да не се „разсърдим”, когато всички положения излязат на светло и се установи невинността на нашите близки, защото премиерът Борисов не успя да ни вмени, че презумпцията „невинен до доказване на противното” в европейската Република България – липсва”, допълват те.

Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица, на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.

http://www.dnes.bg



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. stanemirkata - На втората снимка
24.08.2012 07:38
някак не ми се види да има моряци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039574
Постинги: 7893
Коментари: 3528
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци