Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988741
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
15.08.2012 02:44 - Българите са най-древния народ в Европа / генно доказано /
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1109 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: dalida
                         Името   Българи


          image
                                                                           

Името Българин има много разнообразни говорни имена - по цял свят името Българин се произнася различно, но означава едно и също име. Получава се заради това че:
 -  Българският етноним съществува прекалено дълго време на земята, още преди 7 хиляди години, а може би от преди 25 000 години, когато седем племена се събрали и създали държавата ИДЕЛ. /всяка буква има свое значение/. И всички имена -етноними носят в началото си буквата Б. / (Бурогари), Балти (Балхи,Балги), Келти (Белти,Белги), Белуджи (Бълъджи),Пелазги (Бълъзци,Бълъджи, Българи,Бугари,Бугри,Болгари,Волгари,Бургари,Вургари,Балгаръй,
Балакрии,Бългери,Бюльгари,Бугури/.

Истината е,че няма нито един друг народ освен нашия,който да може да се похвали с толкова много синоними на своето народностно име,а това определено говори в полза на становището,че Българите са най-древния народ на земята,както е казал през XV век византийският книжовник Лаоник Халкокондил.

Всеки народ наричал българите с различни имена,но значението било едно, а
в зоните около Алтай казват,че "Булгар" означавало "Човек,който оцелява". И това е вярно, колко са годините,които Българите са били под чужда власт/робство/? И...пак са оцеляли.

Народностното име "Българи" е толкова старо,че няма народ на земята,който да помни неговото истинско значение!

  То е много по-старо от народностните имена на гърци,римляни и египтяни,китайци,келти и германи,индуси,евреи и шумери.

Голямото преселение на народа Богари започва преди третия потоп, от тогава са и изворите запазени дълбоко в Историята / в Русия и Ватикана в последствие,след Вт.св.война/.

Хиляди години пр.Хр. от Балканите на изток тръгва огромна преселническа вълна. Първоначалното й име очевидно е било Богари (Богарати),понеже част от тях пристигат в Египет вече под името Бохари,а в Индия- под името Бхарати (Бохарати). Векове след това от Памир на изток тръгва голяма вълна от преселници-Бохари,а народът пристигнал в Тарим вече носи името Тохари. А след още векове част от Тохарите тръгва на изток и североизток,те се установяват из новите си места под името Тотари (Татари) и т.н.  
Болги,Волки,Белги,Балхи,Бахли,Бугри,Бурги и пр.,при които е пропусната пояснителната наставка "Ари" (Ора,Хора,Гури,Гали и пр.),но това не променя особено тяхното значение на Боги (Божи),Велки (Велики),Белки (Белци,Бели- ще рече "От Белия"),Горни (От онзи горе) и т.н. Част от тези названия означават също Челяци -човеци.

БЪЛГАРИТЕ -  са единственият народ на земята,който има законно и морално право да се нарича Богари (Бог-Ари,Бог-Ора) т.е. Божиите хора (Синовете на Бога,
Синовете Божии,Синовете на Слънцето,Богоизбраните) е Българският,а всички останали народи от Британия и Тарим до Сахара до Сибир са негови деца!



Празници,които и днес празнуваме НИЕ БЪЛГ-арите

 Древната религия на нашите прадеди


Зоро - зората
астра - звезда
из - от
ъм - аз / съм/

Заратустра:
зара - гледам
туст /устра - звезда
ра - бог Слънце

Зороастризъм,това  е най-древната религия на прадедите ни, религия която учи човек да познава доброто и да се пази от злото.Това е религията, в която доброто и злото са в постоянна битка. Кой, ще спечели войната - доброто или злото?

Зороастризмът - религията на поклонниците на Огъня, който олицетворява Светлината, която побеждава тъмнината. Най - доброто доказателство за това е празника на българите - СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ.

Празникът се пада  Седем ( 7 ) седмици  преди  Великден. ( седем,заради това,че в НАЧАЛОТО седем племена се побратимили  и образували  държава с името ИДЕЛ, по-късно преименували на БОЛГ)

Великият празник Сирни Заговезни се празнува  Седем дни, в които се показват Седем различни обичаи и ритуали, свързани с празника. Трапезата се отрупва с различни ястия - млечни и яйчни, а в Неделята се иска прошка от по-възрастните с думите: "Прощавай!" и отговора е -"Простено да ти е от мене и от Господа!" Празникът се свързва с различни ритуали свързани с огъня - нестинарските танци, прескачането на огнените клади, само Хамкането не е свързано с огъня, но си е в реда на празника и се почита.

Историята на Човечеството започва от Седемте Рода - племена.
ИДЕ - ЕЛ  където ИДЕ е Седем,   ЕЛ  е  Род.
ИДЕЕЛ = СЕДЕМ РОДА = ИДЕ - ЕЛ.


И следват:
  СЕДЕМ Рода, СЕДЕМ континента, СЕДЕМ са дните от Седмицата, СЕДЕМ са нотите в Гамата. ТОВА не са съвпадения случайни. ТОВА Е Закономерност във ВСЕЛЕНАТА, която БЪЛГАРИТЕ първи са усвоили и са го предали на другите народи чрез Българският Календар.


БЪлгарите в Европа, Нашите Предци са оставили много доказателства, че са съществували от древни времена, не са изчезнали и не са претопени - винаги и навсякъде където са се установявали са давали БЪлгарските имена на районите, градовете, селата, реките и езерата, низините и планините са носили БЪлгарските Древни Имена, запазили се и до днес.


Българските занаяти, прославили българите в цял свят.

  НАЙ - СТАРИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗАНАЯТИ

- шаръчии   -   художници
- кънигачии  -  книжовници
- чувенчии - металоработници
- кърчии - водач на кораб
- кратуяри - соколари

- писчии - писари
- корабчии - моряк
- ловчии - ловец
- прелагчии - преводач



Българи!  Запомнете едно важно правило!

  *   Гръбнакът на всяка цивилизация е материалната култура и стопанският живот на народа.

  Всяка цивилизация се основава на най-важните си качества, които трябва да притежава:

*  Силна държавност
*  Развита материална култура
*  Собствени духовни традиции
*  Свой собствен език

Древна България е притежавала всичко това, затова и народът й бил велик още когато е живял в земите на Памир, още когато е била Първата българска цивилизация.



БЪЛГАРСКА ДУХОВНА  ИМПЕРИЯ

През средните векове съществува българска духовна империя, чийто очертания значително надхвърлят географските граници. Така, че Балканската култура е създадена от българите.

Летописите, в които е отразена българската история с леки проблясъци на истината, в повечето събития са били щателно цензурирани, намираме доказателство, че българите са основатели на много научни творения.


Макар че, българите живеят отпреди хилядолетия, българското писмо / писменост/ навлиза сред народа едва през 4768 година преди Хр.,  и доказателството за това е:

Именникът на българските ханове, той  е построен върху 12-годишен животен кръговрат, изискващ системни наблюдения на небето, звездите, планетите, изискващ изследвания -астрономически, дълги години наблюдения.
На базата на този календар цар Борис поставя началото на българското летоброене в 4768 г. пр. Хр.



допълнителна информация:  Международно генно изследване на Y-хромозоми доказва:
Българите са най-древният народ в Европа

http://www.geo-bg.bg/nauka/b-lgarite-sa-naj-drevniyat-narod-v-evropa




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене