Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.07.2012 03:19 - Повдигнаха обвинения на бившия говорител на британския премиер
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1638 Коментари: 0 Гласове:
0



Анди Коулсън ще отговаря за подслушването на телефони от "News of the World" 24 юли 2012 17:15    
image Анди Коулсън. Снимка: Reuters

Британската прокуратура повдигна обвинения в незаконно подслушване на Анди Коулсън - бивш говорител и медиен съветник на британския премиер Дейвид Камерън - и на още седем души, предимно бивши журналисти от групата "Нюз интернешънъл" на Рупърт Мърдок, включително бившата кралица на таблоидите Ребека Брукс, предаде Франс прес.

Представител на прокуратурата аргументира в комюнике решението за повдигане на обвинения срещу осем от тринадесетте заподозрени по шумния политическо-медиен скандал за практикуваните от таблоида „News of the World” телефонни подслушвания с наличието на достатъчно доказателства.

Още по темата Намериха мъртъв репортера, разкрил аферата "Нюз ъв дъ уърлд" 18 юли 2011 22:30 81 Бивш говорител на Камерън арестуван заради News of the World 8 юли 2011 15:40 0

Стигнах до заключение, че в интерес на обществото е необходимо съдебно преследване на всеки от тези осем заподозрени, добави представителят на прокуратурата.

И Коулсън, и Брукс са свързани конкретно с прехващането на гласови съобщения на Мили Даулър - 13-годишното момиче, което през 2002 г. беше отвлечено и убито и чийто случай предизвика скандала с телефонните подслушвания.

Освен Коулсън и Брукс обвинени са бивши журналисти от "News of the World" като бившия шеф на репортерски отдел Невил Търлбек, както и частният детектив Глен Мълкеър.

През май пак по същия скандал на бившето протеже на медийния магнат Рупърт Мърдок - Брукс - и на още петима души беше повдигнато обвинение за "възпрепятстване работата на правосъдието".

Скандалът принуди през юли 2011 г. Мърдок да закрие таблоида си (британския вестник с най-голям тираж), след като беше обвинен в подслушването на стотици хора с цел добиране до сензация. Това е най-значимото развитие в скандала, разтърсил Великобритания, отбелязва БТА.



Намериха мъртъв репортера, разкрил аферата "Нюз ъв дъ уърлд" Открили го в дома му. Причината за смъртта се изяснява 18 юли 2011 22:30 81  
image Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Шон Хор, бившият репортер на "Нюз ъв дъ уърлд", който пръв "би камбаната" за широкоразпространената практика журналисти на таблоида да се занимават с хакване на телефони, беше открит мъртъв, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.   Полицията открила Хор в дома му в Уотфорд, графство Хартфордшир, съобщава в. Гардиън"".   Според ИТАР-ТАСС местните правоохранителни органи не са потвърдили самоличността на мъртвия. Журналистите на "Гардиън" обаче настояват, че това е именно Шон Хор.   Световните агенции предават, че първоначалният оглед не е събудил подозрения за убийство  и причините за смъртта на репортера още се разследват.   Пред "Ню Йорк таймс" той беще признал, че подслушването на телефони в "Нюз ъв дъ уърлд" е било използвано нашироко и дори е било насърчавано, докато главен редактор на таблоида е бил Анди Коулсън.   Хоар е работил във вестниците „Сън” и „Нюз ъф дъ уърлд” заедно с Колсън, преди да бъде уволнен заради проблеми с алкохола и наркотиците.   Коулсън, който до неотдавна беше шеф на отдела за връзки с обществеността на премиера Дейвид Камерън, е един от арестуваните в рамките на разрастващо се разследване за подслушване на телефони и полицейска корупция.

http://www.dnes.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10043033
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци