Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989077
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
15.06.2012 02:20 - Нужни са бебета, а не етнически конфликти
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 859 Коментари: 0 Гласове:
0



Автор: elahikari

Държавата ни се тресе. Станахме свидетели на политически трусове в овехтялата десница и бяхме изстреляни от леглата си от силното земетресение през миналия месец. За капак преди три дни ни стреснаха силни взривове около Петолъчката. И докато вниманието ни изцяло е насочено към издирването на тримата работници, изчезнали след инцидента, някак си пропуснахме една тревожна тенденция.

Тази новина, разбира се, изобщо не е нова. Предъвквали сме темата неведнъж. Тя обаче цъка като бомба със закъснител и рано или късно неумолимо ще напомни за себе си. Топим се с шест човека на час, алармираха експерти от Центъра за демографска политика. На всичкото отгоре се оказа, че докато всичките ни съседи са напреднали доста с материала и са увеличили населението си от края на 19 век, ние тъпчем на едно място и сме успели да вдигнем бройката си едва с около милион. Няма лъжа, няма измама. В онези времена сме били шест-седем милиона, а според последното преброяване на националната статистика сме точно 7 380 000 души.

Тъжно, но факт. Или прословутата сексуална мощ на българина е мит, или масово сме започнали да използваме предпазни средства, докато сме в леглото с половинката си. Шегата настрана, наистина имаме проблем. Според последните данни на Евростат България държи челното място по ниво на доходите и покупателната способност. За съжаление сме първенци в една непрестижна класация. Щеше да е топновина, ако бяхме на първо място по богатство, но, уви, не сме. Отново научихме, че сме най-бедни и можем да си позволим най-малко глезотийки.

Затова не е изненадващо, че се топим с такава бързина. Отънелият джоб не предполага голямо семейство. В същото време, подгонени от кризата и липса на успешна реализация у нас, много от най-кадърните и умни родни кадри решиха да потърсят препитание в чужбина. Така България се превърна в своего рода шампион по изтичане на мозъци и за жалост тази тенденция продължава. Пръст в стопяването на нацията ни определено има и напрегнатият и нездравословен живот. Във всеки дом масово се пие или пуши, а наркотиците са взели не една жертва. Ако към това добавим и калпавото ни здравеопазване, можем да получим още една щриха към мрачната графика.

И все пак част от българското общество не се свени да се възпроизвежда. Но това пък изобщо не е добра новина, тъй като става дума за най-маргинализираната и окаяна част от нацията. За никого не е тайна, че въпреки тежкия си живот ромите упорито спомагат за ръста на демографския ни прираст. Затова е крайно време държавата да вземе по-сериозни мерки за подобряване на социалния им статус. Трябва да вкараме малките ромчета в училище и да втълпим на родителите им, че образованието е крайно нужно за успешното развитие на децата им.

С темповете, с които се топим, до десет години ще бъдем малцинство в собствената си страна, алармират учените. Това означава, че бъдещата работна сила в страната ще се състои предимно от мургави младежи и те ще издържат бъдещите пенсионери. Ако не искаме да внасяме работници отвън, неминуемо ще се наложи да разчитаме на ромите за бъдещото икономическо развитие на страната ни. Голяма част от българското население не обича мургавите ни събратя по съдба.

Истината е, че ромското малцинство се сочи с пръст за редица проблеми, за които вина имат не само те, а целокупният български народ. Няма какво да се лъжем. Топим се. Затова по-добре да спрем с омразата и да запретваме ръкави. Нужни са ни бебета, а не етнически конфликти.






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене