Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.06.2012 14:50 - Дали в България и Италия, не беше тестван HAARP?!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2269 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.06.2012 14:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Само вероятност и насока на мислене от материалите от нета и блоговете:

Земетресенията в Италия са причинени от ХААРП

Автор: rizar

Преди няколко месеца италианската гвардия залови облигации на стойност около 150 млрд долара.  Отначало обявиха, че били фалшиви , но след като заловиха още няколко пакета нещата се избистриха. Никой малоумник не може да фалшифицира облигации за милиярди, ако не е сигурен, че може да ги пробута на някоя световна банка. А това не са 100 хил.  , а над 100 млрд. нещата са много плачевни.
Световната икономика е в колапс и затова прикритите сили ще искат да си го изкарат на обикновените хора, които са им длъжни да поемат баснословните им разходи.
По италианските закони при нелегално пренасяне на ценни книжа над стойност няколко хиляди долара,  държавата има право на на около 14 -15% от тяхната сума.
Сметнете колко са 15 % от 150 млрд. и си отговорете на въпроса защо точно Италия беше изтрещяна от незапомнени земетресения, които доведоха до загуби от над 5 млрд $.
Явно италианското правителство е предявило на японците и американците иск за глоба на стойност указани от закона на Италия и в замяна получиха земетресение и атаки срещу правителството.

Япония вече си получи своя пай и сега вече ще се сведе до второстепенна сила, която ще бъде дори по-слаба от обединена Корея и ще моли американските самолети да останат още 100 години на японските острови.




Автор: sovietskysojuz

HAARP системата възниква като система радари за ранно откриване и предупреждаване. Тези РЛС откриват ракетите още след изстрелването им. Те са съществена част от системата за ПРО.
Тези радиолокатори работят на принципа на многократното отражение на УКВ вълните от йоносферата и земната повърхност. Това позволява да сканират далеч зад хоризонта за разлика от обикновените РЛС, които сканират само до видимия хоризонт - около 100-200км.
РЛС с задхоризонтна видимост имат далеч по-голям обсег. Тя е например  500-600км при еднократно отражение и 7000-9000км при двукратно.
С използване на многократното отражение тези системи могат да облъчват всеки участък от планетата.

РЛС с еднократно отражение се използват широко в ПВО за откриване и проследяване на самолети и крилати ракети. Също служат и са ПРО за засичане балистични ракети с малък обсег.
Радарите с по-голям обсег се ползват главно за откриване на балистични ракети с голям обсег след изстрелването им.
Такива радиолокационни системи се използват от САЩ, Русия и други ядрени държави.

Тъй като тези РЛС са с голяма мощност(дори убиват човек на близко разстояние, ако попадне в радиолъча) те намират и друго приложение.
HAARP станциите са с гигаватова мощност.
В зависимост от използваната честота те могат да поразяват различни цели със съответната честота за целта(резонансни честоти)
Американската HAARP например е програма осъществявана от базираните в Аляска РЛС за ранно откриване и предупреждаване.
Те са използване за нагряване на части от йоносферата което предизвиквало изкуствено северно сияние. Нагряването става с мощно радиочестотно излъчване на подходяща честота.  Нагрятата плазма отразява радиовълните и за това това се използва или ще се използва за заслепяване на бордовите РЛС на ядрените бойни глави, които служат за тяхното насочване. Така бойните глави ще се отклонят от целите и ще паднат извън населените райони. Това е когато нагретия участък от йоносферата е над защитаваната територия.
Освен това, когато нагреят участък от йоносферата над изстрелваните ракети, те може да бъдат извадени от строя, когато минат през нагрятата атмосфера.
Климатичното оръжие.
HAARP имат и друго приложение. За манипулиране на климата. С използване на многократното отражение тези системи могат да облъчват всеки участък от планетата.
Така нагряването на определени участъци от земната и водната повърхност, въздушни маси и др. предизвика промени в метеорологичната обстановка. Теоретично може да се предизвикат бури, урагани, циклони, да се влияе върху валежите(наводнения) и т.н.

Има сведения за предизвикване на земетресения с тази с-ма.
HAARP са с гигаватова мощност. Ако се насочва радиолъча внимателно така че да не предизвика попътни земетресения с регулиране на честота и зоната на отражение според характера на земната повърхност в нея, така че в нея поглъщането или земетръсния ефект да е малък.
Тогава мощните импулси регулирани, така че да се поглъщат най-много в зоната на поразяване, може да активират разломи, земетръсни зони. Могат да предизвикат трусове в земната кора и т.н.

Предимството на HAARP системите е, че в един участък може да се концентрират повече импулсите, радиолъчите от повече предавателите. Тази концентрация на много станции компенсира недостатъчната мощност на отделната, загубите и отслабването интензитета на радиоизлъчването с разтоянието, при отражението на радиовълните от йоносферата и земната повърхност и разсейването и поглъщането на радиовълните в средата на разпространение - въздуха. Така може да се събере наитина впечатляваща мощност която би имала ефект върху сеизмичната или климатична активност според нагляването на честотата на излъчване.

HAARP срещу електронни и електрически машини и устройства.
Електромагнитните импулси могат за смущават работата на електрониката и някой електротехнически устройства. При голяма мощност могат дори да предизвикат повреди и да ги извадят от строя.
Подобна е системата, която например блокира запалването на автомобилите и други машини. Така една моторизирана военна част попаднала под облъчване на тази с-ма просто остава блокирана и не може потегли.
Когато пък поразят електрониката и ел.с-мите на летящи самолети и ракети те ще бъдат извадени от строя и ще паднат.
HAARP се използва и да облъчва неприятелските ракетни бази с мощни импулси и така ги изважда от строя. Така HAARP може да повреди неприятелските ракети и да лиши противника от възможност за ответен удар.

Микровълното оръжие срещу хората.
Както се знае микровълновото оръжие може да се използва и директно срещу хората. Макар, че на голямо разстояние интензитета на радиолъча отслабва поради разходимостта му/а има и загуби при многократното отражение/ и е малко вероятно HAARP системите да може да причинят смърт на далечно разстояние, те могат да предизвикат халюцинации и масова лудост сред населението в цели райони, които са подложени на интензивно облъчване с микровълни. Така може да се съдейства за  дестабилизиране обстановката и да се предизвика хаос в противникова държава. В тила на противника.

Оръжие за масово поразяване.
При голяма мощност на микровълновото облъчване могат да бъдат нагрети участъци от земната повърхност, да бъдат изгорени хора, машини, сгради и т.н. Може да бъдат изгорени цели градове и армии.
HAARP са с голяма поразяваща мощ.

Как изглеждат въпросните системи.
Тези системи използват различни типове антени, на пример параболични и др.
Такива системи и оръжия имат САЩ, Русия, Китай и други водещи страни.
Например за руснаците се срещат сведения и за използване на подобни системи с мазери  действащи по идентичен начин.
Има сведения за подобно оръжие на руснаците още по времето на СССР.

Тези микровълнови и УКВ системи оръжия са достъпни и лесни за построяване. Освен това са конвенционални и нямат ограничения като ядрените.
Имат голяма поразяваща мощ.
Могат и лесно да се маскират и като метереологични РЛС, като радиотелескопи или телекомуникационни съоръжения, като големи РЛС за ПВО и др.
Няма да е зле нашата разоръжена и разградена родина да се въоръжи нещо подобно. Без оръжие не може да се гарантира националната сигурност.
Така че едно оръжие, което е леснодостъпно и свободно от ограничения, което официално дори не е оръжие, е добре дошло за опазване на страната.

ПС: В тези размирни времена няма да е зле, ако и България се въоръжи с  HAARP. Това е евтино и достъпно оръжие, което може да защитава националната ни сигурност.




събота, 26 май 2012 | Публикувано от Надежда Димитрова
ХААРП дебне човечеството!

Етикети: HAARP, земетресение, Никола Тесла, ХААРП

image
С тайните капки - край на пиенето!
  ХААРП от поредна блестяща идея на гениалния Тесла в полза на хората, се превърна в оръжие за масово изтребление

ХААРП е поредната разработка на уникалния изобретател Никола Тесла. Етническият сърбин, обаче, без да иска, се превърнал в нова версия на легендарния доктор Франкенщайн. В деня, когато загинал, и то в бедност – на 7 януари 1943 г. агенти на ФБР нахлуват в дома му и конфискуват целия му архив. Половин век се говорело, че разработките му са унищожени. Въпреки това биографът на Тесла твърди, че проучванията му са послужили за създаване на специална секретна лаборатория във военната база “Райт Патерсън“.

Разработката на учения „възкръснала”, а от там се родила зловещата митология около ХААРП.

image

Дали заради тази красота Тесла е преживявал нервните си сривове и халюцинации

Конспиратори твърдят, че американските военни имат инсталация в Аляска, която поражда природни катаклизми по целия свят. Зловещата разработка ХААРП крие под абревиатурата си: „Програма за високочестотно активно облъчване на полярното небе“.

Твърди се, най-просто казано, че е като „гора“ от 180 антени, разпръснати на огромна площ. Базата-майка се намира на недостъпно място в Аляска. Тя „генерира нискочестотни радиовълни чрез специална свръхмодерна технология”.

Официалната рождена дата на ХААРП е през 1990 г. Програмата, както май всяка научна разработка по това време, е предвидена за тайно оръжие срещу вражеския лагер по време на Студената война. Вместо за изучаването на природата на йоносферата и за развитието на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана на САЩ, ХААРП ще се използва като интегрално геофизическо оръжие. Спектърът на приложение е огромен – от земетресения, през цунами до облаци, които могат да предизвикат потоп.

Обществена тайна е, че разработката е „главният заподозрян” за силното земетресение в Япония на 11 март 2011 г. Броени дни след труса на сайта на ХААРП можело да се види спектрограма показваща честотата на излъчване.

Системата излъчвала сигнал с честота 2,5 Hz, знаковата честота за земетресение. Оказва се, сигналът е излъчван постоянно два дни преди земетресението.

Много от силните трусове по всички краища на света, а и у нас, се предписват на разработката. Затова не е чудно, че никой не вярва на участващите в проекта ХААРП, че не го използват като оръжие.
Надежда Димитрова

http://www.razkritia.com


www.razkritia.com/168110/%D1%85%D0%B0%D0%B0%D1%80%D0%BF/  - с видеоклип



ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО ОТ 22 МАЙ Е МНОГО ОСОБЕНО

Автор: bainiki

image
НАШИТЕ УЧЕНИ РАЗБРАХА, ЧЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО Е НЕСТАНДАРТНО И НЕ ПО ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ НО ПО РАЗБЕРАЕМИ ПРИЧИНИ САМО НАМЕКВАТ ЗА ТОВА, ПОНЕ ЗА СЕГА!
Докато очакваме земните трусове да затихнат, сеизмолозите от БАН споделят, че 
земетресението от вторник с магнитуд 5,8 е много особено. 
Тепърва учените ще анализират честотния спектър на земетресението от 3 през нощта на 22 май. При положение, че то беше плитко, не би следвало да го помним с люлеене. Люлеенето се получава при нискочестотни спектри, присъщи обаче на големите дълбочини.  
„Оказа се, че то е едно наистина доста особено земетресение, широкоспектърно", заяви доц. Светослав Симеонов от БАН.
По негови думи, целият сграден фонд е изпитал почти едни и същи земетръсни сили, а това не се среща в практиката. По тази причина учените тепърва ще го анализират много подробно. 
Докато учените анализират, ни обръщат внимание, че интензивността на земетресението е различна от магнитуда по Рихтер. Тя показва какво количество енергия се е отделило в огнището на земетресението. 
След като от БАН вече уточниха, че довчерашните публикации в пресата за нов трус с магнитуд над 7 не почиват на никаква научна логика, днес за Новините на Нова сеизмолозите потвърдиха степен над 7, но по друга скала - и то за интензивността на отминалото земетресение, и само за района на Перник. 
„По предварителни оценки интензивността в епицентралната зона е малко над 7, в София е 6 – 6,5", заяви доц. Симеонов.
С отдалечаването от епицентъра, интензивността намалява. Тя  се определя по 12-степенната скала на Медведев - Шпонхойер - Карник. В нея шестицата и седмицата отговарят на силно и на много силно земетресение. За крайните си оценки учените тепърва трябва да разгледат много субективен сбор - от реакциите на хората. 
За ужаса на най-тежко пострадалите, 12-степенната скала на Медведев - Шпонхойер - Карник би била тясна, ако в нея не се отчитаха и обективните щети - върху релефа и постройките. 
За сградите оценката на сеизмолозите вече е готова - разрушения имаше само там, където правилата за носещите конструкции са били пренебрегнати. За всички, които се разминаха с фаталните диагонални разцепвания като това, прогнозата е категорично добра.

Николай Николов 

ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОКТА ДА КАЧА КЛИПА ТУК, ТО ГЛЕДАЙТЕ ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ОРИГИНАЛА ТУК - ЦЪК!!


Проливен дъжд заля София след труса (видео + снимки) 18669 30 22.05.2012 | 15:36 Препоръчай62

Наводнени улици от "Гоце Делчев" до "Люлин"

image   Снимка © булфото Етикети София, трус, наводнение Други Снимки image Видео image

Пороен дъжд се изля над София няколко часа след труса.

Силният дъжд хвана във воден капан двадесет леки автомобила в подлеза на булевард "България".  Запушена канализационна система превърна импровизирания паркинг в езеро с дълбочина поне метър.

Водата заля и улица Георги Измирлиев в столичния квартал Гоце Делчев. На видео изпратено ни от колега от спортал.бг. се вижда как коли преминават по наводнените улици около 121-во училище. На снимки, пуснати във Facebook, се вижда, че ситуацията в Люлин е същата. Наводнени улици имаше и в най-големия софийски жилищен квартал.

Възстановено е движението на Околовръстен път на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Продължава почистването само в локалното платно. Оттоците са били почиствани една седмица преди днешния порой. Силният дъжд наводни по-рано днес две платна от Южната дъга на Софийски околовръстен път при "Макдоналдс" в посока "Цариградско шосе".

image

Автор:
Novini.bg



И още:

vbox7.com/play:d0c584b3b3

vbox7.com/play:826a69bd56



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10051511
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци