Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991044
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
01.05.2012 00:37 - За всички които казват, че няма световна конспирация (Вече публикувано тук.)
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 5664 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: evreite

В началото на “Студената война” – 1947 г. - Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ - заявява:

“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".




През 1992 г. Държавният секретар на САЩ Джеймс Бейкър заяви пред техния конгрес: “Ние изразходвахме над 30 хиляди милиарда долара, за да победим в студената война срещу СССР и неговите сателити, за да предизвикаме материален и духовен срив”.

оргиналът
bgsviat.narod.ru/index.htm




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. stanemirkata - Всъщност,
01.05.2012 08:04
въпросният господин е описал много точно ценностната система на западния свят. Защото явно това е и неговата ценностна система. Слава богу изхарчените милиарди в по-голямата си част са отишли на вятъра, защото още много хляб трябва да изядем докато паднем до тяхното ниво. Ако изобщо стигнем дотам.
цитирай
2. alexanderherzdorf - Самвойне, само ще ти кажа, че Дълес ...
07.05.2012 21:58
Самвойне, само ще ти кажа, че Дълес такова нещо не е казал, а това, че го е казал е един силно развит мит, който тръгна от една книга, публикувана по съветско време. Това е романът на Анатолий Иванов "Вечният зов", публикуван през 70-те години в СССР и преведен на български през 1979 г. Предполагаемата реч на Дълес дословно съвпада с монолога на Лахновски, героя на романа. След промените обаче някой реши да измъкне тези няколко абзаца и да ги представи като някакъв "план на Дълес". Можеш да си намериш книгата и да го прочетеш. Сам ще се увериш в това, което казвам.
цитирай
3. samvoin - Самвойне, само ще ти кажа, че Дълес ...
07.05.2012 22:33
alexanderherzdorf написа:
Самвойне, само ще ти кажа, че Дълес такова нещо не е казал, а това, че го е казал е един силно развит мит, който тръгна от една книга, публикувана по съветско време. Това е романът на Анатолий Иванов "Вечният зов", публикуван през 70-те години в СССР и преведен на български през 1979 г. Предполагаемата реч на Дълес дословно съвпада с монолога на Лахновски, героя на романа. След промените обаче някой реши да измъкне тези няколко абзаца и да ги представи като някакъв "план на Дълес". Можеш да си намериш книгата и да го прочетеш. Сам ще се увериш в това, което казвам.
Не съм чел въпросната книга и не мога да отреча или потвърдя написаното, но тук има един по - важен въпрос:
Кое от посоченото по - горе, не се случва днес у нас?
Хайде, да кажем, че за Русия не зная и не ме вълнува чак толкова силно...
А зная за твоята, понякога прекалено "сляпа" любов към САЩ и всичките и там "исполини", но искам да напомня само няколко факта, според които всъщност Дълес хич зная, че не е "цвете за мирисане".

Кой води преговори с Третия Райх, чрез Райнхард Гелен в Швейцария и даде "зелена светлина" на Хитлер, че САЩ ще е зад гърба му срещу СССР и дори ще има помирение с Англия?
Кой сведе "сводката" на Германия, че СССР се готви да удари, подскрекава Латвия и Естония и същевременно СССР да ги нападне, заедно с Финландия, изпраща английски представител при Сталин и съобщава на Хитлер, че се водят преговори с Англия срещу Германия?
Какво се случи по - късно, САЩ хвърляйки Германия срещу СССР?
Провокираха война с Япония, която да бъде повод за война с Германия и отмятане, както сега провокират и с Иран, а от това печели "третия" - Русия и особено Китай, Израел даже няма да спечели кой знае кво, щото заедно с Англия, ще им излезнат "сметките" май "криви"...
Така отклониха и Япония от СССР.
Повечето от тези мисии и доста от пъклените диверсии, но особено тайните преговори и подстрекателства, са водени от Дълес...
Да не говорим, че Дълес и Хувър се спрягат и като организатори или поне съучастници в убийството на Кенеди, но също и в аферата "Утъргейт".
Това се разбра от "изтекли" източници на разузнаванията и от отворени архиви, но и от признания на бивши офицери от ЦРУ...
Дори да не е казал тези думи Дълес, то те отговарят според мен, познавайки безспорните исторически факти, че са близки до мислите и същността на него и подобните му.

И за да не бъда разбиран грешно и да не се спекулира, ще отбележа, че не искам въобще да кажа или внуша с тази тема (Копната от друг блог, който макар и малко радикален, мисля, че може в голяма степен да му се вярва, а и политзатворника на комунизма и съратник на Илия Минев - Григор Симов я сложи, както виждам...), че видите ли - тия работи ги няма преди 1989-а година.
Напротив, тези неща ги имаше и тогава и ги е имало и преди това, даже преди 1944-а година, но тогава са намирали много по - малък и негативен прием в нашето общество, да кажем преди 1944-а и ги е имало "на приливи и отливи" - пак внесени от Запад, ако погледнем от къде са например първите проститутки у нас (Сега Запада спекулира, че видите ли "Източна Европа им внасяла проститутки, а на тях горките тва им било чуждо"...). Показах в един постинг, че са австрийки...

http://www.tialoto.bg/a/63-istorii/21453-kesha--ne-triabva-da-si-perfekten-ili-bogat-za-da-badesh-uspeshen/

Ето и техния "патриотизъм" и неговото "лице".
Коментара е излишен...
После що и по чии модел, Азис се снимал с гол гъз върху българския флаг, пред паметника на Апостола или в църква...

Да, имаше ги тези неща преди 1989-а година, макар "скрито - покрито", макар с "пари под масата", в черноморските главно градове и София, особено, имаше ги по хотели и ресторанти - тайно, особено сред висшата номенклатура на "напредналия реален социализъм" и наистина тогава се положи основата на духовното и морално падение на нацията - чрез еманципации, чрез атеизъм, безбожие, бездуховност, материализъм и отдаване на консумация и плътски удоволствия, като основен жизнен приоритет и "героизъм".
Имаше ги особено "внесени" от висшата номенклатура и нейните недоносчета - намерили и "пробили" път на Запад и те я "внесоха" усилено от там, за втори път, макар и скришом.
Купуваха си я от Кореком и прочие, внасяха контрабандно порнофилми...
Макар и властта и милицията тогава, само привидно да забраняваха, гонеха и побийваха или интернираха по - "малките" в разрватните "браншове" или дори набедени и натопени момичета.
В същото време, в по - големите градове беше публична тайна, кой хотел или ресторант предлага "сексуслуги" и там милиция не ходеше, не биеше и не преследваше, защото имаше опасност да спипа някое партийно висшо "величие" или негов син или роднина.
След 1989-а година обаче е вече факт, че тези неща се "отприщиха" у нас съвсем безконтролно, без задръжки и без "скрито - покрито" вече, като държавата спря да раздава и дори фалшивото или двойнствено "правосъдие" и "морал" от преди и всички тези явления, нахлуха вече чрез западни филми, музика и списания в национален ефир, в училища, а даже с годините и в детските градини, че и сред току-що проговорили бебета.
Нахлу и чрез "родната" извратена "чалга", незнайно защо наричана "попфолк", когато не е никакъв български поне "фолк", например гея Азис...
Впрочем, проституцията у нас нахлува за пръв път и дори е за кратко легализирана от "великия държавник", незнайно от кого и защо наречен "българският Бисмарк", а именно Стефан Стамболов.
По негово време вертепите са легални и са "изрядни данъкоплатци".
Веднага след падането му, при властта на Константин Стоилов и народната партия, тогавашната умерено - националистическа опозиция и единствената партия от онова време, поставяща националния ни въпрос активно на дневен ред, бардаците са обложени с допълнителни - непосилни данъци, а малко преди края на управлението му, проституцията, спекулата и лихварството са напълно забранени и с предвидени сериозни наказания в законите, като и почти изчезват и са разгромени...
В следващите власти обаче, отново се "мяркат" в по - големи и "поевропейчени" градове - на приливи и отливи, благодарение на корупцията във властта.
Следващите власти, не полагат бележити усилия за справяне с тези неща и пороци, но поне оживените села остават чисти от тях и с напълно консервативен дух, както и хората под влияние на тогавашната - все още патриотична, консервативна и неикуменистка и подривна като сега БПЦ и Свети синод, недолюбван особено прочие от Кобургите, но все пак не са смеели да го "прескочат" и "заобиколят", както комунистите и не са успели да го обсебят тотално.
Най - големи усилия за справяне с тези явления, у нас се полагат в периода на пакта с Хитлер и особено в местата от които минават германците - пак по външен натиск.
След заразяване на германци със сифилис или трипер от русенски бардак (Виж книгата на русенския историк - Иво Жейнов, която е фото - албум за преминаване на Вермахта през Русе и България - "Българи и германци", издадена през 2007-а...), Адолф Хитлер издава у нас искане, всички бардаци да бъдат разбити и да се вземат извънредни мерки срещу проституцията.
Тогава, поне в големите градове от които минават германците, повечето бардаци са разбити, доста сводници осъдени на тъмничен затвор, а проститутките въдворявани, разселвани, предупреждавани и затваряни дори - според степен на нарушение.
Поради кратките полусегрегативни закони срещу евреите у нас, макар и много за кратко, в много редактиран вид у нас - обхващащи много малка и незначителна част от тях и почти останали само на книга, все пак чувствително намаляват и доста други престъпни явления, пороци, измами, лихварства и прочие, чиито основен носител в значителен процент са именно "богоизбраните".
Няма как, това да не е дало някакъв резултат, макар психологически, както много краткото и символично скъсване с англосаксонската и атлантическа Ос.
След 9 септември, с изключение на много кратки периоди, може би в сталинистко - червенковата епоха - при всички нейни извращения у нас разбира се, разврата и падението на нацията го има и тече, но "под повърхнината" на тоталитарното затишие и лустро и под скрити форми...
Формалните и привидни забрани обаче, от времето на тоталитарния комунистически режим, за западните стоки, явления, внушения и музика, бяха чисто формални, неприлагани навсякъде и във всички слоеве на обществото и в крайна сметка, дадоха от епохата на сталинизма и постсталинизма у нас - изцяло обратен ефект, като младежта буквално "хлътна" по всичко идващо от Запад и реши, че е голям героизъм да подражава на всичко западно, все едно не е и там още по - крещящ материализъм, бездуховност и отрицание на Бога и Божия ред, както казва за САЩ и Запада самия папа Йоан Павел - Войтила, когото не зная дали можем да упрекнем в "комунизъм" или "нацизъм"...
Така младежта ни хлътна по всичко западно, а друга част пък си счупи краката да бяга и ходи там, но беше "попарена с врял душ", когато се сблъсква с тамошната горчива реалност, която у нас никога не беше показана и представяна или беше правено с половин уста и не съвсем убедително, но гротесктно.

Така че, това пространно обяснение давам, само защото сега знам вашите спекулации, че съм бил "комунист" и прочие...:D

Да, когато се пускат статии за нахлулата западна "реалност" у нас, то трябва да се анализират корените и с такова пояснение и кое беше "прелюдието" към нейното "нахлуване", към "вратата" на това нахлуване - космополитизма.
Ами именно, ужким отреклия го формално, в епохата на Сталин - Червенков и след нея у нас комунизъм.
Посятата от него бездуховност, материализъм, атеизъм, разгром на църквата и религията, на ценностите и истинските задръжки - чрез семейството, земята и страхът от Бога, но и разбира се интернационализма и разгрома на национализма, в неговите патриотични и родолюбиви форми, не в неговия шовинистичен и нихилистичен вариант.
Разгрома на националното самочувствие и народната "имунна система"...

Това са "корените" на падението, които обаче тръгват не от комунистите, комунизирането, либералите и прочие, но приема им е само следствие.
Те както показах, тръгват още от чуждите школи у нас, от окултисти и масони, от криптосатанисти, от западни поклонници и възпитаници - малко след така нареченото Турско робство, Османско иго, а от някои и цинично "присъствие" или по - приемливото и вярно - "владичество"...

Паралелите с Русия и прегледите на процесите там, са важни дотолкова, доколкото пак Запада ни "тласна" на два пъти, по един или друг начин и стечение на обстоятелствата - в руската и после съветска "орбита".
Съответно, ние не винаги споделяхме възходите на Русия и русите (В някои отношения, те и западните никога не постигнаха нашите възходи, дори когато ние бяхме под техен или друг "чехъл", техни васали или окупирана зона...), но задължително споделяхме паденията на Русия - дърпайки и нас, но напоследък и в още по - ултравариант и деструктивните и подривни процеси там - болшевизъм, комунизъм, капитализъм, либерастия и прочие, макар сега да можем да спорим дали Русия се "влиберасти" колкото нас, както и която и да е бивша европейска комунистическа страна или особено била република на СССР и дали навсякъде там и във всички "волни" или "неволни" като нас "сателити" на СССР (Западните сили и пропаганда, редом със съседската ни, за да всеят българофобия, просто неглижираха антикомунистическата борба в България и я пишеха умишлено "въодушевен сателит" на окупатора СССР, не казваха гък за нашата Вафен СС, горяните, Илия Минев...), малко ме съмнява дали във всички тях и поне в такава степен, текат така скоротечно тези процеси, които у нас сега...
цитирай
4. samvoin - Но добре, нека просто оставим ко...
07.05.2012 23:22
Но добре, нека просто оставим конкретния пример с Дълес и речта - негова ли е или не.
Макар да не виждам безспорни доказателства, че е пълен фалшивикат.
Ще я изтрия, като видя с очите си.
Не можем да кажем, че абсолютно всичко издадено дори през комунизма, е пълна лъжа...

Но да поставим по - важния въпрос:
Има или не, световна конспирация срещу България или такава отвън?

После, ако няма, то тогава кой и защо фалшифицира и манипулира историята ни и мачка националното ни самочувствие и достойнство, от което мачкане произлизат и много други беди?

Или пък, няма ли такова мачкане и натиск отвън?

Ако има, от кого идва този натиск и кой жест точно на англо-американската и атлантическа "Ос" в историята и на Запада като цяло, показа "приятелското отношение" на Запада към нас и тяхната добронамереност?

Аз за Русия не съм спорил и няма да се впускам във фанатични спорове, че ни била "приятел" и "благодетел" и то "безкористен и безплатен", но ми звучи смешно и несериозно, всеки "западен скептик" и дори ненавиждащите ЕС у нас и в Европа, да се определят като "русофили" или още по - смешно - "комунисти" или дори "нацисти и фашисти"...
цитирай
5. samvoin - Основният въпрос тук е, да обобщя: ...
07.05.2012 23:23
Основният въпрос тук е, да обобщя: Има или не установена световна конспирация срещу нас и кой фалшифицира историята ни от 1878-а, от чии школи?

После, колко страни и нации - приятели има България и имат българите и особено една националистическа и независима България, колко би имала днес или преди по света?

Доказателства, че някога Запада - особено в лицето на Англия и САЩ, ни е мислил доброто или ни е направил някакво добро...

Че е направил някакво трайно добро, на своите останали съюзници в Източна Европа (Нека си спомним за съюзената с Антантата Русия - в 1917-а година и традиционния им съюзник и стателит в изминалите два века вече - Сърбия - от 1999-а, а дори от 1941 и бомбите на Великден със "Сречан Ускрст!", Полша в 1939-а...)?...
цитирай
6. virtuals - Монетарните Матрици и Глобалният Монетаризъм
11.12.2014 22:28
Монетарните Матрици и Глобалният Монетаризъм

http://virtuals.blog.bg/drugi/2014/12/05/monetarnite-matrici-i-globalniia-monetarizym.1319985
цитирай
Търсене