Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
30.04.2012 12:24 - Миряните в Пловдив са ПО християни от владиците...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2501 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: toross


image

image

Гочиту Гергов и Румен Главътъ като най-верните следовници на руския патриарх и Николай Първи
image
Пред храма ги няма 20-те хиляди...
/Кликнете върху снимките, за да ги видите в пълния им "блясък".../


Миряните в Пловдив са по` християни от владиците…

                Доста съм критикувал пловдивчани, но визитата на руския патриарх Кирил при пловдивския патрика Николай, известен и като Лудото Коле, отново доказа, че в екстремни изпитания за православното братство енориашите усещат безпогрешно фалша, церемониалността и празния тенекиен звън на напомерните амбиции, лошо прикриващи се от политически, чисто комунистически и по същество Богохулни жестове.

                Владиката Николай очакваше в Пловдив да се стекат между 10 и 20 000 миряни, за да посрещнат с „радост и възхвала” патриарсите Максим и Кирил. За целта цяла седмица се лъскаха улици и храмове, по улиците „От. Паисий” и „Д-р Вълкович”, както и пред храма „Св. Марина” се провесиха гирлянди от знамена, разнасяха се хоругви, с една дума вдигаше се олелия до Альоша в очакване на  „знаменателното събитие за целия православен свят”. Пловдивският владика се превърна в медийна и градска звезда в дните на възкресенска радост. Уви, пи-ар акцията на Николай и Руската православна църква се провали в Пловдив с гръм и трясък, независимо от титаничните напъни на медии и власт. Вчера /28април/ бляскавото посещение на патриарх Кирил в града събра едва около 1 000 – 2 000 миряни като в тях включвам: 14 автобуса/толкова преброих/ с предимно пенсионери, които съчетаха Богуслужебните си ангажименти с възможност да се напазарува и се припомни младостта с изкачването до „Альоша”; цялата масонска ложа „Слънце – Ориент” на пловдивския властелин и почетен консул на Русия Гочиту Гергов; партийната организация на БСП в Първомай, доведена организирано от местния депутат Петър Мутафчиев; около двадесетина плевенски комунисти-поклонници, уредени с екскурзия до Пловдив от вечния Румен Петков, познат от следването си в местния университет като Румен Главътъ; около 100-ина охранители от двете страни/само тази на патриарх Кирил бе около 20 души/; местния военен духов оркестър; състава на родопската атракция „100 каба гайди”; около 20-ина оператори и журналисти, водени от обществения презерватив Николай Бареков, който от известно време се изживява и като говорител на Николай Пловдивски Първи; точно 17 активисти на „Атака”, водени от Волен без Капка и от Павката Шопов без устройство на извънземен; още около 30-ина местни журналисти, присъстващи повече за атракцията и, разбира се, всички свещеници от Богоспасяемата пловдивска епархия, удостоверяващи с личен подпис присъствието си в списък, раздаден от техния началник Николай. Направи си сам, уважаеми читателю, сметката колко пловдивчани уважиха с преклонение и „братско общение”, безрезервно и Богулюбиво, посещението в най-голямата епархия на двамата патриарси ??!

                Пловдивските православни енориаши чисто и просто отсвириха местния им водител, избран неканонично, но усилно изживяващ се като наместник на Русия в църковните дебри, т.е. Николай Методиев Севастиянов, или Николай Първи Пловдивски, или просто Лудото Коле. Пасомите се оказаха по-прозорливи от водителите. За пореден път.

                Всъщност в храма „Св. Марина” нямаше място за миряните. Той бе запълнен от църковниците от двете страни, безбройните им охрани, преводачи, свитата на Гергов, Румен Петков и Мутафчиев, малко атакисти, областния управител, кмета, общинския шеф, няколко местни величия, предимно от масонските и ротариански деноминации, е, разбира се и Светлана Шаренкова с нейните последователи, за които Русия е предпочитана пред България. Жалкото бе, че през цялото време представителите на Българската православна църква се държаха като подчинени на свитата на руския патриарх. А нали в православния свят всички поместни църкви са автокефални?! По време на молебена и в последвалите речи се говореше непрекъснато за някакво „източно православие”, което никога и никъде не е съществувало, защото един от постулатите на Светото Православие е да не се дели на източно, западно, южно или северно?! И кога пловдивския патрика ще отговори на простичкия въпрос имат ли право да се черкуват в православен храм Богоборци и Безбожници като масони и комунисти, каквито са приятелите му Гергов, Петков и Мутафчиев, защото така се нарушават Светите Апостолски правила?! В тази церемониална вакханалия не е особено трудно да си отговорим защо истинските поклонници на православието в Пловдив просто не почетоха „светейшествата”, имаше в пъти по-малко хора, отколкото при посещението на Вселенския патриарх, а въобще не може да става сравнение с посещението на Папа Йоан Павел Втори ?!

                А колко му пука за Пловдивската епархия и местните поклонници руския патриарх недвусмислено показа като със стъпването си в града най-напред се възкачи да положи венец пред паметника на „Альоша”. Нали се сещате в каква кампания – пак Николай/Севастиянов и Бареков/, пак Гочиту Гергов, Румен Петков-Глъвътъ, Петър Мутафчиев, пак Шеренкова и компания, разбира се около стотина местни комунисти и охрана, много охрана, която да ги пази от народната любов и преклонение. Най-напред там отиде, на комунистическото капище, не в Храма православен и зад Кирил подтичваха българските слагачи и безродници, успокоителното е, че все пак патриарх Максим не го възкачиха и него там, нямаше ги и гордите пловдивчани, независимите и дръпнати граждани на този вечен град!

                Може да видите и нещо смайващо – владиката Николай Севастиянов Пловдивски или Лудото Коле на руском языке в руска телевизия, пред руски журналист се обявява срещу членството на България в Европейския съюз и възкликва „Стоп на европейските директиви!”. Вижте го в целия му блясък на този адрес - http://aig-humanus.blogspot.com/2012/04/blog-post_29.html

                Това е положението, без извинение, драги читателю.

                Иначе – Христос Възкресе, православни християни !




Виж още по темата и:


boristodorov56.blog.bg/politika/2012/04/29/neporinatata-vizantiiska-vonia.947305

samvoin.blog.bg/politika/2012/02/21/quot-svetiiat-quot-sinod-izgori-na-klada-lika-na-levski-da-g.905691



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10043168
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци