Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988832
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
29.04.2012 05:06 - Атентати и побой над затворен бивш министър - председател в Украйна
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2012 05:09


 
  • 24.04.2012 16:26| image9| image10696
  Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services 7 Бият Юлия Тимошенко в затвора Бившата украинска министър-председателка Тимошенко, която излежава 7-годишна присъда, е обявила гладна стачка image Юлия Тимошенко излежава 7-годишна присъда в затвор в Харков Бившата украинска министър-председателка Юлия Тимошенко, която излежава седемгодишна присъда в затвор в Харков, е обявила днес гладна стачка, съобщи нейният адвокат Серхий Власенко.

Власенко каза, че двама надзиратели пребили Тимошенко, докато се опитвали да я принудят да напусне килията си в петък, за да я закарат в държавна болница. По думите му тя има голям хематом на корема, който все още се вижда четири дни след побоя, и множество синини по ръцете.

"Гладната стачка на Тимошенко е в знак на протест срещу случващото се в страната и това, което се случва лично с нея", подчерта той и добави, че тя не може да става от леглото.

Цитиран от Ройтерс прокурор отрече обвиненията, че Тимошенко е била бита, но потвърди, че преместването й в болницата миналата седмица е било принудително. По думите му законът позволява на затворническите служители да използват физическа сила. Надзирателите я вдигнали на ръце и я занесли до колата и в болницата. След като Тимошенко отказала да бъде прегледана, тя била върната в затвора.

Адвокатът Власенко каза, че съдебно-медицински експерт е регистрирал телесни повреди на Тимошенко в присъствието на лекар, прокурор и директора на медицинското отделение на затвора и е обещал да впише това в досието й. Според него именно заради случилото се не е бил допуснат да види клиентката си два дни.

Юлия Тимошенко излежава 7-годишна присъда по обвинение, че е превишила пълномощията си като премиер при
подписването на газови договори с Русия през 2009 г. Тя е обвиняема и по друго дело за финансови престъпления през 90-те години. още по темата image Ново дело срещу Тимошенко, тя е на легло image 11 | image14975 19.04.2012 Мъжът на Тимошенко получи убежище в Чехия image 1 | image5443 07.01.2012

Междувременно двете водещи опозиционни партии в Украйна обединиха сили за изборите през октомври в съюз, който се надяват да победи управляващата сега Партия на регионите на президента Виктор Янукович.

"Отечество", партията на бившия премиер Юлия Тимошенко, и "Фронт за промени", воден от технократа Арсений Яценюк, заявиха, че техният временен съюз е стратегически.

Яценюк, 37-годишен, е бил заместник-управител на централната банка, министър на икономиката, външен министър и председател на парламента.

Двете политически сили ще излязат с единна кандидатска листа за изборите, която ще бъде водена от Тимошенко и Яценюк като най-популярни опозиционни политици.

Според проучванията на общественото мнение двете партии могат да победят Партията на регионите в частта от изборите, където местата се разпределят по партийни листи и пропорционална система на представителство. Половината от 450-те места в парламента се разпределят по този начин.

Анализатори обаче смятат, че двете партии ще се изправят пред трудна битка в едномандатните избирателни райони, където победителят се избира с просто мнозинство. Останалите 225 места в парламента се избират по тази система.

Според проучване от март 15% от украинците подкрепят "Отечество", а 9% - Фронта за промени. Подкрепата за партията на регионите е 18%.

В момента опозицията може да разчита да спечели 170 места в новия парламент, включително 40-45 места в едномандатни райони, смята анализаторът Володимир Фесенко. В сегашния парламент фракцията на Тимошенко има 100 места, а Партията на регионите - 191. Останалите са разпределени между по-малки фракции, съюзени с една от двете основни партии, или независими.
  Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services 7 Източник: VESTI.bg Снимки:ЕПА / БГНЕС - архив


  • 27.04.2012 14:10 | Обновена в 19:33| image31| image38757
  Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services 15 Десетки ранени при серия експлозии в Украйна Прокуратурата в града започна разследване за "тероризъм", по улиците на Днепропетровск излязоха бронетранспортьори, няма данни за пострадали българи image

Най-малко 27 души, сред които девет деца, са ранени при четири експлозии в украинския град Днепропетровск.

По-късно бе съобщено, че експлозиите са общо 10, започна евакуация на гарата след заплаха за взрив.

Украинското МВР официално заяви, че експлозиите са били четири, като пета бомба е била обезвредена. Ранени са 27 души, един от които тежко.

Прокуратурата в града започна разследване за "тероризъм", съобщи говорителка, без да дава повече подробности.

Първата експлозия станала в 11.50 ч. местно време. Взривното устройство е било поставено в кофа за боклук на трамвайна спирка.

още по темата image Осуетили опит за покушение срещу Путин image 78 | image35564 27.02.2012 26 жертви след взрив в жилищна кооперация в Украйна image 0 | image3858 25.12.2008

След по-малко от час са последвали два взрива в района на железопътната гара. По последни данни после е имало още една експлозия в близост до парк.

Вторият взрив е бил към 12,20 ч. местно време до кинотеатър, където ранените се седмина. Третият взрив е станал край средно учебно заведение и са били ранени няколко ученици. Тези бомби също са били скрити в кошчета за отпадъци.

Засега няма данни за точния броя пострадали хора в четвъртия взрив.

Четирите експлозии са станали в рамките на около час и половина.

До момента няма данни за пострадали български граждани вследствие на серията от експлозии в украинския град Днепропетровск, съобщиха от Министерството на външните работи, позовавайки се информация на българското посолство в Украйна.

Препоръчва се на българските граждани, които пребивават или имат намерение да посетят Днепропетровск, да проявяват максимална бдителност, да избягват посещения на публични места и да спазват указанията на местните власти.

Министърът на вътрешните работи Виталий Захарченко заяви, че ще замине спешно за мястото на инцидента.

Бронетранспортьори са излезли по улиците на Днепропетровск, центърът е затворен и се проверяват всички хора с раници или друг обемист багаж, разказват очевидци.

Украинският президент Виктор Янукович окачестви серията бомбени атентати като "поредното предизвикателство пред неговата страна, на което, по думите му, трябва да се реагира адекватно".

Взривовете в украинския град Днепропетровск вече наброяват десет,

съобщи агенция Укринформ.

Освен четирите експлозии, потвърдени от министерството на извънредните ситуации на Украйна, и двeтe които не са потвърдени официално, са станали още четири бомбени атентата. Две нови експлозии са прогърмели край търговския център "Гран плаза", а още две - в жилищния квартал Озерка.

Започна евакуация на пътниците от сградата на централната ж.п. гара в града, на гарата действат експерти по взривни вещества и сапьори с обучени кучета. По предварителна информация причина за опразването на гарата е анонимно телефонно обаждане с предупреждение, че до няколко минути сградата ще хвръкне във въздуха.

Пристигащите влакове са били спрени в околностите на града; отложено е потеглянето на влакове от пероните на гарата.

Агенция Укринформ предаде, че в града цари паника, учениците са освободени от занятия, затварят се магазини, не работи транспортът.

Задържани са първите заподозрени във връзка с бомбените атентати,

съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на източници от областното управление на МВР.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Виталий Захарченко служителите на милицията във всички областни центрове и големи градове в Украйна са приведени в засилен режим на изпълнение на службата. В Днепропетровск е пристигнал и командирът на вътрешните войски на страната Сергий Яровой.

След извънредно заседание на правителството министърът на правосъдието Олександър Лавринович заяви, че засега няма основания за въвеждането на извънредно положение. Той уточни, че по закон такова положение не може да се обявява само в една област, а трябва да важи за територията на цялата страна.

Преди това от ръководството на парламентарната група на Блока на Юлия Тимошенко-Отечество казаха, че взривовете може да бъдат използвани като претекст за въвеждането на извънредно положение, ограничаване на дейността на парламента, забрана за масови събрание и налагане на комендантски час.

АП цитира изявление на зам.-председателя на  парламента Микола Тименко, който не изключва възможността високопоставени правителствени служители да са замесени в атентатите. Тименко, който е от партията на Юлия Тимошенко, каза, че властите може би използват бомбените атаки, за да отвлекат вниманието на света от експремиера Тимошенко, която пребивава в затвора.

И парламентът на Украйна се събра днес на извънредно заседание, за да обсъди ситуацията в Днепропетровск.

Президентът Виктор Янукович издаде указ, с който назначава първия зам.-председател на Службата за сигурност Петро Шатковски за шеф на щаба по сигурност на предстоящото европейско първенство по футбол. Досега този щаб се оглавяваше от първия вицепремиер Валерий Хорошковски. С указа за негови членове са определени висши служители от външното разузнаване, управлението за борба с организираната престъпност и други началници от службите за сигурност.

Във Варшава полският премиер Доналд Туск заяви на пресконференция, че Полша внимателно следи развитието на събитията в съседната страна. По думите му полските и украинските служби са в постоянна връзка.

Това лято Полша и Украйна ще бъдат заедно домакини на европейското първенство по футбол. В Украйна мачовете ще се състоят в Киев, Донецк, Харков и Лвов, отбелязват информационните агенции. 

  Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services 15 Източник:БТА,БГНЕС Снимки:ЕПА/БГНЕС


  • 27.04.2012 23:48| image0| image371
  Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services 0 Украйна иска помощ за атентатите в Днепропетровск

Украйна се обърна за помощ към международните организации за разследване на петъчните терористични актове в Днепропетровск, заяви по националната телевизия Владимир Рокитски, първи зам-председател на Службата за сигурност на страната (ССУ).

В петък при четири взрива в този града бяха ранени 29 души.
Владимир Рокитски не уточни към кои точно организации се е обърнала Украйна. Той добави, че Русия и Полша са първите страни, предложили помощ на Киев. Зам-шефът на ССУ добави, че правоохранителните органи ще трябва още да изясняват какво точно се е случилото се. "Аз не бих говорил толкова гръмогласно за терористичен акт. Нека си изясним квалификацията на това престъпление",каза той.
/

  Share on facebook Share on twitter Share on email More Sharing Services 0 Източник:БГНЕС




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене