Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.04.2012 22:55 - Терористичните актове на Израел за които не се говори - само през изминалия месец!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2131 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 27.04.2012 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От bulgarian.ruvr.ru

Израел къса отношенията си с ООН Теги: човешките права, Израел, ООН, Политика, Новини
  26.03.2012, 21:14, московско време
image
© Фото: Flickr.com/ishaip/cc-by-sa 3.0
image image image

От Външното министерство на Израел решиха да прекратят всички контакти със Съвета по правата на човека на ООН във връзка с учредяването на комисия за разследване на влиянието на еврейските селища върху спазването на правата на въстаниците. Израелските власти ще целят и други страни да последват примера им, съобщи в интервю за местния вестник The Jerusalem Post високопоставен дипломат. В същото време той добави, че ще бъде трудно това да се постигне.

От този момент израелският представител няма да присъства на заседанията на Съвета по правата на човека на ООН в Женева, да отговаря на телефонни обаждания на представители на съвета, а също така да сътрудничи с тях по какъвто и да е начин.


САЩ ще финансират укрепването на ПРО на Израел Теги: Барак Обама, Противоракетна отбрана, Израел, Безопасност, САЩ, Новини
  28.03.2012, 10:31, московско време
image
Фото: EPA
image image image

„Подкрепата на сигурността на Израел е ключов приоритет на президента Барак Обама и ръководителят на Пентагона Леон Панета. САЩ вече предоставили 205 млн. долара за поддържане на бойната способност на израелската система за ПРО „Железен купол”.

Пентагонът има намерение да помоли конгреса да предостави необходимото финансиране за укрепване на системата за ПРО, а също за покупки според израелските искания и препоръки”, съобщава в бюлетин Пентагонът.



Ще може ли Израел да бомбардира Иран от азербайджански летища? Теги: летища, самолети, Азербайджан, Израел, Иран, Конфликти, Новини
  29.03.2012, 19:32, московско време
image
© Фото: Flickr.com/monojussi/cc-by-nc-sa 3.0
image image image

Азербайджан няма да позволи да бъде използвана негова територия за агресия срещу Иран, заяви днес представител на администрацията на президента на Азербайджан. По-рано аналогично заявление направи и министърът на отбраната на страната.

Но списание Foreign Policy пише за голяма вероятност от съществуването на таен аспект в сътрудничеството на Азербайджан и Израел в областта на сигурността, което повишава риска от израелски удар срещу Иран.

В медиите попаднала информация за това, че Азербайджан предоставил на Израел разрешение да използва четири изоставени и построени по съветско време летища в случай на възникване на необходимост.

Достъпът до азербайджански летища решава проблема с дозареждането на израелски самолети на път за Иран и това може да стане решаващ факт при планиране на удар.

„Това е спекулация, която няма под себе си реална почва, защото азербайджанско-иранските отношения се развиват на принципите на добросъседство и дружба”, заяви представител на администрацията на президента на Азербайджан.



Израелските военни откриха огън по митингуващите палестинци Теги: Израел, Палестина, Конфликти, Новини
  30.03.2012, 20:20, московско време
image
Фото: ЕРА
image image image

Израелските сили за сигурност са използвали гумени патрони, сълзотворен газ и светошумови гранати по време на стълкновенията си с хвърлящите по тях камъни палестински демонстранти.

Стълкновенията са станали на КПП на Западния бряг на река Йордан на северно и западно от Йерусалим. Демонстрации се провеждат и на други КПП на палестинските територии, а също и в градовете Витлеем и Рамала. Демострантите призовават да се проведе „Марш към Йерусалим”, насрочен към деня на Земята.



Ударът по Иран е недопустим Теги: Израел, Турция, Безопасност, Иран, Новини
  1.04.2012, 17:25, московско време
image
Реджеп Ердоган. Фото: EPA
image image image

Премиерът на Турция Реджеп Ердоган смята, че ударът по Иран ще стане катастрофа, мащабите на която ще бъдат по-сериозни, отколкото след американската кампания в Ирак.

Ако Израел реализира планове за бомбардиране на обекти в ислямската република, ще бъде разрушен цял регион, подчерта премиерът.

При това Ердоган отбеляза, че световната общност не обсъжда темата за ядрените боеприпаси на Израел, който ги има вече 300, а не 250.

Според Запада и Израел, главна цел на Иран е създаването на ядрено оръжие. Европейският съюз от юли реши да забрани вноса на ирански нефт и нефтопродукти.


Израел подготвя нови пилоти на ракети 4.04.2012, 22:03, московско време image
Фото: EPA
image image image

Израелската армия започва да готви пилоти на ракети за нанасяне на удари по места с гъсто население. Това поделение се създава за първи път и вече идната година ще започне практически учения.

Специалният ракетен батальон ще бъде въоръжен с най-нови ракетни системи „Вълшебно копие” с ракетите „Пика”. Тези реактивни снаряди имат бойни глави с тегло 20 килограма иса способни да поразяват цели на разстояние 30-40 километра с вероятно отклонение максимално 10 метра.

Според военните, това е достатъчно висока точност за избягване на жертви сред мирното население при удари по опорни точки на екстремисти в жилищни райони.



Ликвидирана израелска групировка в Иран Теги: престъпност, Израел, Безопасност, Иран, Новини
  10.04.2012, 22:42, московско време
image
© Колаж: "Гласът на Русия"
image image image

Силите за сигурност на Иран ликвидираха екстремистка групировка, свързана с Израел – се сочи в разпространено днес заявление на министерството на информацията на Иран.

Съгласно данни на министерството, по време на серия оперативни мероприятия са задържани „криминални елементи и наемници, свързани с ционисткия режим”. Арестите са извършени в рамките на разследването на убийството на иранския учен в областта на ядрените изследвания през януари тази година.

У арестуваните е иззето значително количество оръжия, няколко бомби и средства аз свръзка. „Относно броя задържани и стоялите пред тях задачи ще бъде съобщено допълнително” – се казва в заявлението.

Ехуд Барак: преговорите не отменят възможността от военен удар срещу Иран Теги: Израел, Иран, ядрена безопасност, Конфликти, Новини
  17.04.2012, 18:59, московско време
image
Ехуд Барак. Фото: EPA
image image image

Израел както и преди разглежда възможността за военен удар срещу Иран, заявил министърът на отбраната на страната Ехуд Барак в интервю за радиостанция Армия на отбраната на Израел.

Министърът също посочил, че преговорите между международните посредници и Иран най-вероятно няма да доведат до някакви резултати и само отнемат скъпоценно време. Иранските ядрени обекти могат да станат невъзприемчиви към авиоудари, тъй като ще бъдат разположени още по-дълбоко под земята.


 

Израел превзе испански кораб (ВТОРИ МОРСКИ - ПИРАТСКИ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ СРЕЩУ ЕВРОПА!) 23.04.2012, 12:22, московско време image
Фото: EPA
image image image

Израелски морски специални части превзеха испански търговски кораб на 160 километра от бреговете на страната. Те се десантирали на борда на кораба за проверка на товара. Имало подозрение, че корабът е превозвал оръжия за ивицата Газа.

В момента представител на Израел казал, че „на кораба не е открито нищо особено” и че ставало дума за „обикновена проверка на безопасността и защита на териториалните води”



Израел ще построи стена на границата с Ливан Теги: Ливан, граници, Израел, Безопасност, Новини
  24.04.2012, 09:33, московско време
image
Фото: EPA
image image image

Израел ще построи  разделителна стена на някои участъци на границата с Ливан за да осигури защитата на град Метула в северната част на страната.

Изграждането на стена, висока 10, и дължина повече от 2 км. ще започне следващата седмица.

Израелските власти смятат, че това съоръжение ще предотврати сблъсъците между  граничните сили на Ливан и Израел, разделени на някои участъци са от няколко метра.

През януари тази година военни източници съобщаваха, че Израел има намерение да построи в района на град Метула 79-километрова стена за защита на жилищните квартали от снайперски огън от ливанска територия.



Русия не одобрява решението на Израел Теги: Западния бряг на Йордан, Израел, Палестина, Политика, Новини
  26.04.2012, 13:41, московско време
image
© Фото: Flickr.com/Kerry and Wesley/cc-by-nc
image image image

Москва е загрижена от опитите на Израел да фиксира юридически незаконните селища на Западния бряг на Йордан. На 23 април по време на заседание на правителството на Израел бе прието решението за прехвърляне на три незаконни селища – Брухин, Рехалим и Сансану – в категорията „разрешени израелски селища”.

„Тази информация е възприета в Москва със сериозна тревога” –се казва в съобщение на МВнР на Руската Федерация, публикувано на официалния му сайт.

В съобщението се сочи, че тези мерки противоречат на съществуващите задължения между страните и по най-негативен начин, както и другите едностранни крачки, се отразяват върху шансовете за подновяване на диалога между Израел и Палестина.












Гласувай:
2


Вълнообразно


1. kabuli - Винаги
28.04.2012 12:40
съм казвал, че Израел никога не е бил нормална държава и никога няма да бъде, поради факта, че егоизма, себелюбието и "богоизбраността" на евреите са нямали и няма да имат граници. От близо 5 000 години единствената им идея е да живеят на гърба на другите народи и за жалост го правят. Целият свят коментира ядрената политика на Иран, но като че ли игнорира факта, че Израел разполага също с ядрено оръжие, докато при иранците е във фаза "създаване". А защо да няма Иран също атомна бомба, която ще балансира влиянието на евреите, които се държат като господари на региона? Значи Пакистан може, Иран - не. Значи Индия, Китай и още няколко други държави могат да си имат на склад атомни играчки, а Иран - не!
Та Израел не е в нормалния смисъл на понятието държава, защото от самото си създаване е военен лагер, притежаващ атрибутите на държавността.
цитирай
2. samvoin - съм казвал, че Израел никога не е бил ...
28.04.2012 13:01
kabuli написа:
съм казвал, че Израел никога не е бил нормална държава и никога няма да бъде, поради факта, че егоизма, себелюбието и "богоизбраността" на евреите са нямали и няма да имат граници. От близо 5 000 години единствената им идея е да живеят на гърба на другите народи и за жалост го правят. Целият свят коментира ядрената политика на Иран, но като че ли игнорира факта, че Израел разполага също с ядрено оръжие, докато при иранците е във фаза "създаване". А защо да няма Иран също атомна бомба, която ще балансира влиянието на евреите, които се държат като господари на региона? Значи Пакистан може, Иран - не. Значи Индия, Китай и още няколко други държави могат да си имат на склад атомни играчки, а Иран - не!
Та Израел не е в нормалния смисъл на понятието държава, защото от самото си създаване е военен лагер, притежаващ атрибутите на държавността.
Защото Иран е независим от тях (При всички негови кусури, на консервативно - религиозното му управление.).
Там има силна президентска власт, те печатат сами парите си и имитират валутата си,а не са зависими от МВФ и Световната разбойническа банка, не са им длъжници, а самите те са на път да станат един от световните кредитори - редом с Китай, респективно няма как да видим там еврейски и англосаксонски капитали и робство, а още по - малко общонародно и властово смирение пред тях...
Не само това, ами отгоре на това и Президента на Иран, взе та има смелостта да им каже толкова исторически истини на едно, колкото никой друг и то смел държавник и личност за десетилетия и даже векове, не посмя за жалост.
Как сега Иран няма да е "сатанинската държава"?
Кой друг посмя да каже, че евреите преувеличават своите страдания през ВСВ и че с някои исторически измами се прикриват истинските престъпления на колониалистите и империалистическите държави?
Индия има, защото след Индира Ганди е под техния капиталов диктат.
Китай има, защото дори да е по - силен от тях, там също има техни капитали, макар сред жълтите да няма как, да ги има на власт и да се заселват, заради плоденето им като мухи, както и да посяват мулти - "културните ценности".
Пакистан пък, дълго време беше успешно манипулиран и "хлъзган" да създава напрежение в региона, беше пуснал и тяхно военно присъствие, но на последък им се "опъна" сериозно и да видим сега последиците...
Ще има със сигурност такива и срещу него, ако капиталите на САЩ идат там навятъра...
Последния "студен душ", беше, че и Азербейджан, няма да даде територията си, за война срещу Иран.
Хубавото във всичко това е, че тоя път САЩ и западната Ос на злото + Израел, се взеха толкова насериозно, че ще могат да се бият с поне 3 или 4 - неслаби военно държави, при това по данни на техните собствени разузнавания и експерти, че ще "настъпят яко котарака за опашката"...

цитирай
3. plamo - За САЩ дали ще настъпят котарака не ...
29.04.2012 15:59
За САЩ дали ще настъпят котарака не знам,но нашите дупедавци управляващи,ако предоставят бази в България при евентуален удар срещу Иран то ние такъв ще го отнесем,че не ми се мисли! Крайно време е да престанем да бъдем маша на поредния "голям брат"и да участваме в антибългарски мисии!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10036736
Постинги: 7893
Коментари: 3518
Гласове: 6340
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци