Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9988813
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
03.04.2012 14:00 - На агонизиращата бивша държава и били виновни доброволците - вършещи нейната работа и кучетата...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1640 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.04.2012 14:02


www.petvet.bg/News/Animal-Rescue-Sofia-lov-na-veshtitsi-v-sofia

29.03.2012 г. a a a 20 кучета разкъсаха професор   imageОсвирепяла глутница от 15-20 бездомни кучета разкъса преподавател в Американския колеж, съобщиха за Дартс нюз от столичната полиция.

В сряда, около 17 часа, 88-годишният мъж излязъл да се разходи около общежитията на преподавателите в ж.к "Малинова долина", където живее. Пред бл. 9 обаче го наобиколили лаещите четириноги. Изплашен, той се опитал да ги разгони, но вместо да се разбягат те го нападнали, повалили го на земята и започнали да ръфат, където сварят. Преминаващи на близо хора успели да спасят преподавателя, който едва дишал в локва кръв. Мъжът, който е с двойно гражданство, е откаран във Военна болница, където са му направени поредица от животоспасяващи операции. Въпреки това обаче състоянието му остава критично.

Според информация на БНР пострадалият е професор Ботьо Тотев, който има българско и американско гражданство. Той е един от най-известните българи в Америка. У нас обаче е малко познат. Роден е в Перник и завършва Софийския университет, специалност „Икономика“. Емигрира в САЩ през 1962 г., подгонен от комунистическите служби, на които отказва да сътрудничи. В САЩ става научен сътрудник в Колумбийски университет и прави докторат. В 1968 г. започва кариера на “Уолстрийт”, където става президент на инвестиционна банка. Следват работа в Министерството на външните работи на САЩ, в Световната банка, в ООН като икономически съветник на правителството на Индонезия, преподавателска дейност в американски и германски университети.

Лекари разказали пред полицията, че от краката на професора липсват тъкани, а пръстите му са потрошени. На място служителите на реда едва направили оглед от разбеснелите се бездомни псета, разказаха още от СДВР. 

Който храни улично куче - глоба!

Случаят бе разискван на извънредна сесия на Столичния общински съвет по темата обществен ред и сигурност. "Оказва се, че граждани хранят цяла глутница кучета със сурови кокали в "Малинова долина", което е недопустимо", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. "Ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", допълни тя. Градоначалникът ще настоява в Наредбата за бездомните кучета да бъде заложено да има санкциите при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.

Още миналата година Столична община е внесла Програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета. "Тя, за съжаление, не беше приета от Столичен общински съвет", припомни зам.-кметът Мария Бояджийска. В програмата са записани голяма част от мерките, които трябва да се реализират, за да се овладее популацията. „Това е един ключов документ, който ние трябва да приемем, както всяка една от общините в България. Проблемът е национален”, посочи Бояджийска.

По данни от последното преброяване през миналата година броят на бездомните кучета в столицата е малко над 9000.

От общинската служба "Екоравновесие" са започнали акция по залавянето на кучетата. Преди време глутницата е била кастрирана и впоследствие пусната на свобода. Те ще бъдат евтаназирани, съобщиха инспекторите.


http://dartsnews.bg/News/20070

Автора на този блог, иска да попита "абдикиралата" бивша държава и нейния колониален режим, вместо да обвинява кучетата и хората които ги хранят - защо:

1. Няма закон за сурови глоби, а дори при повторно залавяне затвор + отнемане на правото да гледаш куче и отнемане на кучето, за хора които изхвърлят малки или големи кучета на улицата, както и такива които ги оставят безстопанствено да се разхождат и развиват?

2. Защо няма същите наказания и за лица, които не спазват правилата за разхождане на опасни породи кучета, които ги разхождат навсякъде и прочие, когато уж се отпускаха пари за специални алеи и места за разходки на домашни любимци?

3. Защо при толкова пустеещи площи и гори в България, не се намериха няколко километра, които да се заградят и в които да се въдворят всички заловени бездомни кучета до момента, които са престоели в приют, имунизирани са и са кастрирани и там доброволци да ходят и да ги хранат, да се събират дарения и помощи за тях - като се постави под общинска охрана и контрол храната с която ги хранят и от там всеки да може да ходи свободно и да се взема куче, поемайки обаче ангажимент и давайки пълните си данни, вземайки куче?

4. Регистрирани ли са всички собственици и притежатели на кучета, следи ли се популацията при домашните кучета и имунизациите им и какви са наказанията у нас, ако не регистрираш куче и не му издадеш паспорт?

5. Ако трябва да убием агресивните кучета, то не трябва ли да убием и агресивните и асоциални полухора, които нападат по улиците нормални граждани и им вземат парите, а често пъти ги убиват?
А наркоманите?
А проститутките - сеещи сифилис и болести?
Защо нормалния гражданин, няма право дори да са самозащити от тях?
Защо няма право и да носи огнестрелно оръжие и да се самоотбранява при нападение - било от човек или животно?


Но и не на последно място - един отделен въпрос:
С какво и как се доказа, че именно събраните кучета - които ще евтаназират, са нападнали и разкъсали професора?
Той разпознал ли ги е?
В що за варварско общество живеем и как ни "цивилизова" Европа?!





Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене