Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2012 18:00 - Всички се пекоха, но само Трайков изгоря!....
Автор: doktora757 Категория: Политика   
Прочетен: 4845 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.03.2012 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   image

Всички се пекоха, но само Трайков изгоря!......


Нека го кажем директно - Борисов няма юрисдикция върху своя външен министър.

21 март 2012 Антон Тодоров специално за РЕПУБЛИКА

Снимка: БГНЕС

    Да те уволнят в годината, която собственият ти премиер е нарекъл на твое име, е като съвременен преразказ на един от любимите вицове на Сталин. Вицът разказва, че един моряк направил героично дело, но скоро след това нарушил устава. Капитанът на кораба заповядал за първото да го наградят с най-високо отличие, а за второто - да го екзекутират.
    В днешните модерни времена тоягата и морковът са с по-ниска степен на несъвместимост с живота, но вкусът в устата на наказания остава все така неприятен. Такова впечатление остави чрез медийните си изяви и доскорошният министър Трайков, който предприе истински поход по телевизии и вестници след оставката си. Напомни ми с интензитета на интервютата за бившия главен прокурор Никола Филчев, който преди два месеца направи същото.
    При Трайков нивото е различно - той е особняк, но само толкова. Не са минали безследно обученията му в Инсайт семинарите на Росица Косачева, корпоративната дилърка от ИНГ, която преди година Трайков предложи и направи представител на държавата в един много важен надзорен съвет, където държавата има "златна акция".
    Ако се доверим на Конфуций в твърдението му, че мъдростта е умението да кажеш, когато трябва това, което трябва, то Трайков е мъдър човек.
Ключовият въпрос, който изисква отговори след тези негови изказвания е как се вземат решенията в този кабинет и доколко това са информирани решения. И още - българският министър-председател автономен ли е в своите решения? Капката, която преля чашата за Трайков е проваленият бизнес форум в Катар, обясни Борисов. Форумът там наистина се оказа пълен провал и това е ясно като бял ден.
Скандално е, че срещу 300 хил. лева /при първоначално поискани от МИЕТ 600 хил. лв. за организацията/, от който една десета са отишли за наем на зала, единственият резултат е ситуация, в която български министър е говорил на английски на български бизнесмени.
    Политическо фентъзи с такива мащаби трудно може да се измисли, за ефективноста на харченето на публични средства пък - да не говорим. Няма да разберем и защо гневът на премиера се стовари върху нищо неподозиращия Трайков, докато в неделя другият министър в екшъна - Младенов -директно потвърди, че той и неговото министерство са поели цялата организацията на този бизнес форум.
    Пак Младенов отива при Борисов и казва: "Няма хора, не е организирано, не става". Има си аксиома - ако си част от проблема, не може да си част от решението му. Нека го кажем директно - от всичко, което знаем досега може да се направи заключение, че българският премиер няма юрисдикция върху своя външен министър. Случилото се показва за пореден път, че
Николай Младенов е от този наднационален елит, който ти налагат структури, на който „не можеш да откажеш”.
    В биографията му има доста неясни моменти, повечето от времето си този човек прекарва в чужбина, без да е ясно какво точно прави и това, което прави в полза ли е на българския национален интерес и съгласувано ли е с комисията по външна политика и отбрана, например.
    На 7 февруари тази година в „Република” написах буквално следното:
“Външният ни министър Младенов демонстрира доста самонадеян стремеж в това, да представя себе си (а това означава и страната ни) като основен фактор за сигурността на Израел. Да, да, не се чудете, точно като такъв е представен на миналогодишното заседание на Глобалния форум на Американския еврейски комитет във Вашингтон в края на април, където е един от основните докладчици.
В своя блог шефът на еврейската общност в Панама Габриел Коен Енрикес пише дословно следното: „Беше предоставена възможност речта си да произнесе външният министър на България Николай Младенов - една важна фигура за отбраната на Израел в международен план!”.
    Все си мисля, че нашият външен министър трябва да бъде преди всичко български такъв, отбраната на Израел не може да е приоритет на българските министри”.
Месец по-късно прогнозата се потвърди със случка, която се разиграва на заседание на парламентарната комисия по външна политика и отбрана в началото на март. Тогава Младенов се опитва да пробута военно споразумение с Израел, клаузите на което като едното нищо могат да ни вкарат в много неприятна ситуация на сблъсък с Иран, поради ангажиментите, които непрекъснато поемаме към Израел.
Да, знаем, че Младенов е сержант от израелските сили за отбрана ЦАХАЛ, карал е там военно обучение, защитил е в средата на 90-те дипломна работа в Лондон на тема „Израелските ядрени сили”, но все пак той е български външен министър в момента.
    Или поне би трябвало да бъде.
    Тази негова фиксация върху израелските национални интереси и пренебрегването на българските такива може да създаде напрежения, които за десетилетия да съсипят отношенията ни с други държави.
    Втори пример - миналата година външният министър Младенов и началникът на политическият му кабинет Валери Рачев „вършеят” в Москва. Срещите там са свързани с оръжейната ни търговия и главно с доставки в една много „чувствителна” страна в източното Средиземноморие и са организирани от сегашен главен редактор на вестник, чиито съпруг /вече покойник/ е бил дългогодишен кореспондент в съветската , и сега руската столица.
    Българският парламент, и в частност, същата парламентарна комисия дали е наясно с това, което Младенов е уреждал в Москва?
Задавам тези въпроси, защото по собствените признания на българския външен министър, той има особен афинитет към непрозрачни действия.
    Погледнете участието му в предаването ”Нощни птици” по БНТ от 17 септември 2011 г. Там той направи следните, меко казано, стряскащи признания - че е пренасял нелегално през българо-сръбската граница в средата на 90-те чанти с долари, за да финансира структури на Джордж Сорос там!!! Няма шега, вижте видеото от 54 минута и 40 секунда до 57 минута: ”Водещата Искра Ангелова: А каква е тази история, която съм чувала - че вие с куфар пълен с пари пътувате по време на войната с влак в Сърбия.
    Николай Младенов: Кой Ви разказва тези работи? Да, това е истина. Това беше наистина по време на режима на Милошевич. Тогава аз бях в „Отворено общество” в София и Милошевич беше спрял финансирането на фондацията в Белград, беше ги подгонил и един от начините те да получат средства беше чрез София. Тогава ми се наложи да играя ролята на куриер и с една чанта пари носех там, за да могат хората да си платят заплатите”.
    Оказва се, че две години преди Кирил Добрев да започне не съвсем законни трансфери през българо-сръбската граница /СДС, които управляваха тогава, го скатаха като дължимост към баща му, който направи не малко, за да ги докара на власт, но това е друг разговор/, днешният външен министър е практикувал нелегално пренасяне на чанти с долари, за да финансира структури на Сорос.
    Изключително обезкуражаващо е, че дори такива директни самопризнания минават в България ей така, като в реда на нещата. Докато в нормалните страни веднага щяха да завалят въпроси дали при подобно минало такъв човек може изобщо да бъде министър.

   Източник: republika.bg/index.php 

   image

      Николай Младенов защитава "българските интереси" в ООН; смях в залата!......




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5046551
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031