Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.03.2012 23:09 - ГЕРБ "хвърли пепел" в очите на народа, за да прикрие подлогата на Цион и пратеника на МФВ и Световната банка!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 801 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Трайков шокиран от твърденията, че не си е свършил работата image 10:59  |  17 март 2012 | Политика / Редактор Елица Петрова Виж 1 снимка Трайчо Трайков не е посочвал мотиви за оставката, която му е била поискана
Сн.: БГНЕС
 

Мотивите за оставката на икономическия министър не са лични. Това обясни в студиото на „Тази събота” самият Трайчо Траков. „Ще се постарая да бъда максимално откровен и коректен,” каза Трайков и уточни, че е подал оставката си в петък на обяд, като не е посочвал мотиви, защото му е била поискана.

По думите му премиерът Бойко Борисов е този, който трябва да каже какви са мотивите.

„Личните интереси са едно, но ако имаш кауза, която те прави политик, ако искаш да бъдеш български държавник, личното трябва да остане на заден план,” заяви министърът в оставка.

По думите на Трайчо Трайков по време на полета от Катар не е ставало дума за неговата оставка. Когато делегацията кацнала в София вицепремиерът Цветан Цветанов го уведомил, че има политическо решение тя да му бъде поискана.
Премиерът казал в последствие в разговор с Трайков, че нещата така му били представени, че отговорността за провала в Катар била изцяло на икономическия министър.


Икономическият форум в Катар е организиран от Агенцията за малък и среден бизнес към МИЕТ, заяви преди ден министърът на външните работи Николай Младенов. "Тази организация в Катар не се случи, както трябваше. Тогава Външно министерство пое нещата в свои ръце. Направихме каквото можахме. Туширахме липсващата организация от българска страна", добави Младенов и уточни, че е била организирана втора среща същия ден, на която са подписании няколко сериозни договора.

„Бях шокиран от изказването, че Министерството на икономиката не си е свършило работата,” заяви Трайчо Трайков. Той добави, че външният министър Николай Младенов отказал помощ от икономическото министерство за организацията на проваления бизнес форум в Катар. Гафът бе представен като формалния повод за освобождаването на министъра. Вчера Борисов каза, че докато в Катар се провалял бизнес форумът,
Трайков се печал на плажа.

"В Катар нямаше много смисъл да се съберат български и катарски фирми, за да уреждат сделки. Катар е малка страна като население и територия и не се разчита на такива форуми. Това беше идея изцяло на Външно министерство. Изразих моя скептицизъм, но министър Младенов държеше на това и той пое изцяло организацията. Неговите хора дори отказаха нашата помощ", обясни Трайков. Когато се оказал сам в залата, заедно с представителите на българския бизнес, а от катарска страна не дошъл никой, Трайков веднага писал на Младенов.

"Не знам дали е знаел премиерът това. Аз веднага писах на Младенов, когато видях какво стана на бизнес форума. Не ми е минало на ум да се оплача на премиера. Но сега вече разбирам, че не съм го направил аз, но го е направил той
", разказа министърът в оставка, имайки предвид външния министър.

Трайков не скри огромното си разочарование от Младенов, когото смятал за приятел, и с когото твърди, че били съмишленици. "Смятал съм го за приятел и съмишленик. Бях шокиран, когато чух да казва, че моето министерство не си е свършило работата".

На въпроса вярно ли е, че е ходил на плаж, както го обвини премиерът Борисов, вместо да се занимава с бизнес форума, Трайков заяви: "Имам 120 свидетели, че бях на форума, бях там първи. На плаж в паузата ходиха всички, без изключение. Не виждам нищо лошо в това. Аз имах най-натоварената програма", обясни той и допълни, че визитата в Катар не е провал и дори е била навременна и с много съдържание.

Междувременно вицепремиерът Цветан Цветанов коментира в ефира на Дарик: „Когато има организиран икономически форум и когато министърът на икономиката е там с представителите от българския бизнес - сто и няколко фирми, къде трябва да бъде според вас министърът на икономката? Това е форум, който е в интерес на българската икономиката. За един бизнес форум кой трябва да има отговорност? Водещ трябва да бъде министърът на икономката". По думите на Цветанов оставката на Трайков е заради лични мотиви.

По повод коментарите на вече бившия министър на икономиката Трайчо Трайков, че оставката му е била поискана именно от Цветанов, самият той обясни, че това, което е имало като разговор между премиера Борисов и Трайков, е било между тях двамата. „Аз трябваше просто да взема на хартиен носител оставката, която трябваше да бъде депозирана от г-н Трайков. Дори и да съм водил разговор, с когото и да било, всичко това е със знанието и със, разбира се, съгласието на премиера”, коментира още Цветанов, цитиран от БНР.

Пред bTV Трайков посочи още, че Делян Добрев ще бъде добър икономически министър. Трайков призна, че е научил за назначението му от медиите и го насърчил да приеме предложението. „Няма начин да не се греши – свръхчовеци няма. Опитът да се представяш за безгрешен е комичен и абсурден,” каза още Трайков.

Допускал съм грешки, но не и такива, които да са наранили обществения интерес", посочи Трайков. „Не си тръгвам разочарован, но бих искал нещата да могат да се случват по-лесно в политиката и управлението на страната,” заяви Трайчо Трайков.

Големите енергийни проекти, от които зависи бъдещето на България, стратегическата посока и дългосрочната конкурентоспособност на икономиката, стават бавно и трудно, обясни бившият министър на икономиката и енергетиката. За Трайчо Трайков АЕЦ „Белене” е проект, който струва много и ефектите му ще се чувстват десетилетия напред. По думите му 0,1% разлика в цената означава всеки българин да е по-беден с доста. Това са неща, които изискват цялата политическа подкрепа на правителството, смята той.

„Има много начини АЕЦ „Белене” да не се случи, както трябва, и много малко начини да се случи, както трябва,” каза Трайков. „Ако проектът се случи така, че да отговори на националните интереси, няма значение кой е загубил работата си.” Според Трайков не е в интерес на България реализирането на проекта „изцяло с руснаците, с тази стара турбина, на тази висока цена”.

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-tzvetan-tzvetanov-traicho-traikov-remont-kabineta-10763715?nt=4


Трайчо, защо отиде на плажа бе?!


Автор:
idealist

"Докато Ники Младенов се печеше на бавен огън заради това, Трайков се печеше на плажа, разказа премиерът по БНТ.

    Лидерът на СДС Мартин Димитров коментира, че зад смяната на Трайков вижда намесата на енергийния октопод.

    Обяснявайки мотивите за уволняването на министър Трайков тази сутрин пред БНТ, г-н Борисов много се ядоса, когато водещата го попита дали причините не са в спирането на АЕЦ "Белене" или в скандала с "Лукойл". Не било вярно, че с Трайчо са имали разногласия по тези теми. Според премиера истинската причина за оставката на Трайков е следната:

"Ако можеме да го разгледаме в няколко аспекта...Много неща започнахме да правиме с него...може би най-тежкото министерство - енергетика, икономика, туризъм... Но вече три години все още сме само започнали...И ако трябва да сравните енергетиката от предишното правителство и сега - разлика няма. По много теми, особено в икономиката, изостанахме много...Тепърва тази година ще правиме първи копки по интерконекторните връзки...Има, разбира се, винаги и капчица, която прелива. И това беше едно брилянтно организирано от външно министерство посещение в Катар...Просто не трябваше да има сутринта обявен такъв бизнес форум..."

     Забележете какво признание на премиера за провала на политиката на правителството му в тези три важни сектора?!

    1. "Много неща започнахме, но от три години само сме започнали"

    2. "В енергетиката разлики с предишното правителство няма"

    3. "По много теми, особено в икономиката, изостанахме много"

    С две думи - три години тъпчене на едно място, нали така излиза? И виновен е единствено Трайчо Трайков.
   Не е виновен Дянков, който му е ресорен.
   Не е виновен премиерът, който поставя задачите на министрите и ги контролира.
    Не е виновен парламентът, който приема законите.
    Най-малко пък е виновна кадровата политика на ГЕРБ и Цв. Цветанов...
    А само преди седмици същият този Борисов възложи на Трайчо нови важни отговорности за язовирите в страната, които най-малко са в неговия ресор.
    Знам, че не сте толкова наивни, за да повярвате на всичко това. И все пак - кога настъпи Трайчо Трайков мотиката от грешната страна?
   1. При скандала с "Лукойл" за цените на горивата, ядосвайки приятеля на Бойко Валентин Златев?
   2. Когато провали прокарването на решенията за Шеврон и шистовия газ и се наложи лично Хилари да идва да дърпа ушите на премиера?
   3. Когато три години така и не намери решение дали ще се строи Белене или нови блокове в Козлодуй, но се заинати да бъде уволнен шефът на НЕК Красимир Първанов?


   Дянков излиза сух и от водата покрай оставката на здравния министър. Д-р Константинов каза в прав текст, че неговите подчинени са докладвали първо на Данков важните въпроси. И, предполага се, от там са получавали и указания как да работят, нали? А може би Дянков излиза сух от водата, защото той от своя страна се е допитвал до премиера? 
    Тогава кой е виновен за гафовете в здравеопазването и лекарствената политика?

    Пък и, в крайна сметка, кой ги назначава всичките тези некадърни и неопитни министри? Че и ги чака цели три години да се упражняват на наш гръб? Или ги сменя като носни кърпички, без още да са разбрали къде са попаднали?

bnt.bg/bg/news/view/72219/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10040887
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци