Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
05.03.2012 21:01 - Избори-2012: победа на Путин на Първия тур
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 821 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.03.2012 23:06


Игор Силецкий 5.03.2012, 12:58, московско време
image
Владимир Путин. Фото: РИА Новости
image image image
Владимир Путин победи на първия тур на изборите за ръководител на държавата по резултатите от обработването на почти 100% от избирателните бюлетини. Основната интрига се разгърна около борбата за третото място: милиардерът Михаил Прохоров с повече от 1% изпревари лидера на ЛДПР Владимир Жириновский. Владимир Путин за трети път ще стане президент на Русия. По резултатите от обработването на повече от 99% от бюлетините на изборите за президент на Русия за него са гласували почти 64% от избирателите. На второ място е комунистът Генадий Зюганов с 17,2%, бизнесменът Михаил Прохоров - 7,8%, лидерът на ЛДПР Владимир Жириновский - 6,23%. На последното място сред кандидатите е председателят на „Справедлива Русия” Сергей Миронов- 3,85%.

Първите цифри на заключителния брифинг коментира ръководителят на Централната избирателна комисия Владимир Чуров:

- След обработването на повече от 99% от гласовете, в изборите са участвали 65,3% от избирателите, което е с 5% повече, отколкото на парламентарните избори на 4 декември 2011 година. Поздравявам всички избиратели с тази много добра цифра. По предварителни данни Владимир Путин получил 45 милиона и 109 хиляди гласове на избирателите. Това са 65,75% от общия брой на участвалите в гласуването.

В щаба на кандидата от КПРФ Генадий Зюганов още преди закриването на последния избирателен участък побързаха да заявят за „мащабни нарушения” по време на гласуването. А и самият лидер на комунистите вече след като се появиха първите цифри заяви, че не признава изборите нито за честни, нито за справедливи, нито за достойни.

Впрочем, неговите опоненти не са съгласни с такава оценка, както и мнозинството наблюдатели., на които особено силно впечатление произвело прякото транслиране на гласуването с помощта на веб-камери. Това може да стане образец за много западни страни, е убеден депутатът от Европарламента, наблюдателят от Унгария Бела Ковач:

- Камерите помагат не само на онези, които работят в системата на избирателния процес. Това е добра стъпка към действително открито, прозрачно и демократично гласуване. Като депутат на Европарламента имам намерение да напиша доклад, в който ще препоръчам на колегите, на парламентарните избори през 2014 година са бъде използвана именно тази технология.

Не е фиксирал особени проблеми в организацията на гласуването и Сергей Миронов. Кандидатът от „Справедлива Русия” смята, че изборите са преминали в много по-спокойна обстановка, отколкото парламентарните през декември. Лидерът на ЛДПР Владимир Жириновский, коментирайки резултатите от гласуването, също не изказал някакви особени претенции. Той смята, че неговата партия, независимо от резултатите от изборите, няма да изчезне от политическото поле на Русия.

Милиардерът Михаил Прохоров, който зае третото място, потвърди намерението си „да дойде в политиката сериозно и задълго”. Успех в това му пожела Владимир Путин, който разговаря по телефона с бизнесмена след изборите. Владимир Путин успя да общува с Владимир Жириновский и Сергей Миронов, който го поздравиха с победата на изборите. Ще добавим, че официалните резултати от изборите за президент на Русия, Централната избирателна комисия ще обяви не по-късно от 16 март.

http://bulgarian.ruvr.ru


Путин се срещна с трима от конкурентите си на президентските избори Теги: Политика, Владимир Путин, Новини, изборите за президент на Русия
  5.03.2012, 19:45, московско време
image
Владимир Путин. Фото: РИА Новости
image image image

Премиерът Владимир Путин, спечелил президентските избори, днес се срещна с трима от политиците, кандидатирали се за най-висшия държавен пост.

В държавната резиденция на срещата с бъдещият президент дойдоха лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски, председателят на партията „Справедлива Русия” Сергей Миронов и Михаил Прохоров.

В нощта след изборите Жириновски и Миронов са поздравили Путин по телефона за убедителната му победа на изборите. Путин е говорил също и с Михаил Прохоров по телефона, като му е пожелал успех в създаването на дясна партия, и е отбелязал, че Прохоров е постигнал „достойни резултати” на изборите.

В нощта в неделя срещу понеделник в избирателния щаб на Владимир Путин неговият прессекретар е заявил пред журналистите, че Путин „е бил и остава прагматик, готов за диалог с всички, които са настроени за конструктивна работа”.

http://bulgarian.ruvr.ru




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042895
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6344
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци