Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10031338
Постинги: 7887
Коментари: 3507
Гласове: 6338
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
04.03.2012 16:36 - Родители на изчезнали деца: Лице от високите етажи пречи на разследването
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 675 Коментари: 0 Гласове:
2



Неделя, 4 Март 2012

A+

A-

    image Полицията не направи нищо, за да разследва изчезванията. Говорила съм с много хора в МВР и смятам, че и не могат, и не искат, констатира майка на изчезнало през 2009 г. момче. Между редица от случаите имало връзка, съобщиха родителите, които били в контакт помежду си.

Синът ми започна да се издирва чак на 5-тия ден, ако въобще е започнало такова издирване; тогава имаше и избори, каза по ТВ 7 Лилия Желева, майка на Аспарух Бакалов, който изчезна през 2009 г. в коментар по темата за изчезналите в България деца. 63 деца са в неизвестност понастоящем. Аспарух бил готвач, работел почти непрекъснато с майка си. Двамата се чули в 23,35 на 1-ви юли и той казал, че се прибира след малко. Майката чакала до 1 часа, започнала да звъни, но телефоните му били изключени. От полицията казали, че има процедури и трябвало да се чака 24 часа. Впоследствие дознатели били заведени по адресите на приятели, от полицията казали на майката, че трябва време, а разпитите се провели чак на 6-ти юли. Бях съгласна абсолютно на всичко, за да си дойде, а сега съм готова на всичко, за да разбера истината. 2 години и 8 месеца полицията не е работила по нашия случай, поддържам връзка и с родителите на други изчезнали деца, каза майката. Между редица от случаите имало връзка.

Приятел на Аспарух, на име Иван, разговарял последен с Аспарух и го повикал да се видят в някакво кафене в Люлин. Въпросният Иван бил разпитван на детектор и се провалил на полиграфа, но заради това, че не е доказателство, разследване не започнало. Иван бил задържан за 48 часа и след това пуснат. Говорила съм с много хора в МВР и смятам, че и не могат, и не искат, констатира майката. Тя съобщи, че дори не били снети отпечатъци  от кутия, по която имало кръв с мотива, че тя не била достатъчна.

Митко изчезна на 2 ноември 1998 г.; Румяна изчезна на 30-ти април 1998 г., казаха родители и на други изчезнали деца от Добрич. Многократно провеждаме срещи в ефир, всеки министър идва, обещава, но нищо не стана; полк. Великов, шеф на криминален отдел за целия регион е причината нищо да не стане, той беше корумпиран и ниско образован, казаха те и установиха сериозни пропуски при разследването. Митко бил на 24 години, работел като готвач, излязъл в 11 часа от работа и повече не се прибрал. От полицията започнали да действат на 3-тия ден, но това не беше никакво действие, каза бащата. Не се работеше, защото нямаше интерес, всичко зависи горе от началниците, те като не действат, малките как да действат, добави той. Майката добави, че разбрала, че е отвлечен, още на другия ден започнали да се теглят пари на банкомат от сметката му, но това не бил синът й. Парите били изтеглени, но никой не разследвал това.

Много фрапиращо при нас беше, че прокурор не разреши да се извади разпечатка от телефона на сина ми,  каза майката на изчезналия Аспарух. Полицията затрудни разследването и се изгубиха горещите следи, констатира тя.

Общото между тези случаи е, че става дума за млади хора и за пари, обобщи кореспондентът на БНР Гинка Димитрова. След масовото изчезване на тази група имаше няколко версии, една от които била за донорство; друга, че момичетата са били отвлечени за проституция, но след толкова години те едва ли са в атрактивна възраст; третата - че са убити, но къде са костите им, попита тя. На Димитрова полицай казал, че 90% от случаите били ясни, но нямало как да се докажат.

Искаме ново разследване и среща с премиера Б. Борисов, имам нова  информация за лице по високите етажи, което пречеше на моето разследване, каза майка на отвлечено лице. Първата буква от името му била Н.оли

Ясновидката Николета коментира случаите като контрапункт. По снимка на Аспарух тя направи заключение, че човекът не е жив. Донорството е хит, те ги разфасоват като пържоли, добави тя. Според нея той не познавал хората, които са го ударили по главата. Всичко се правело по списък. Не е имало никакво разследване, защото тия хора от министерствата знаят за какво става въпрос.

Майката разказа, че често се случвали необясними неща, които й говорели, че синът й не е жив. Сега тя търсела истината.

Frognews.bg



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене