Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989146
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
03.03.2012 02:23 - Събота спаси 3 март от турски сериали
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 6944 Коментари: 9 Гласове:
12

Последна промяна: 03.03.2012 02:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

автор(и): Труд, прочитания: 991, коментари: 3 image Виж галерия 1 2 »

Единствено съботната програмна схема ще спаси зрителите от турски сериали навръх 3 март.

Националните телевизии иначе надали биха спестили романтичните истории край Босфора. През минали години гледахме турските саги напук на празника за Освобождението.

MADE IN BG (произведено в България). На тази формула ще заложат трите големи телевизии на националния ни празник. Родни филми, патриотични предавания и фолклорни концерти ще вдигат българския дух. Освен лентите, които по традиция гледаме в деня на Освобождението, тази година телевизиите ще ни предложат и някои от последните заглавия в родното кино.

Българската национална телевизия(БНТ1) започва патриотичната си програма още от сутринта. Малко преди 11 ч обществената медия ще предава на живо военния ритуал по издигането на националния трибагреник от Паметника на Незнайния воин в София, а вечерта ефира ще озари тържествената заря проверка от площад “Народно събрание”.

От “Сан Стефано” 29 ще заложат на вечни исторически филми и много фолклор. В празничния следобед ще видим “Хъшове” на режисьора Александър Морфов, а преди това документалния филм “Под игото”, в който ще видим 12 Бойчо Огняновци и само една Рада Госпожина. От 21,40 ч БНТ 1 ще покаже многократно награждаваната продукция “След края на света” на режисьора Иван Ничев.

Българския дух ще поддържат ансамбъл “Тракия”, група “Булгаре” и “Ева квартет”. Те ще ни потопят в магията на фолклора със спектакъла “Иде нашенската музика”, а БНТ 2 ще ни върне към кулминацията на танцувалното шоу “Надиграй ме”. Звездите на родната естрада ще окупират ефира в празничния следобед.

Нова телевизия също е подготвила истински български уикенд. Началото ще постави най-родолюбивата игра в ефира - “Аз обичам България”. Навръх националния празник един срещу друг ще застанат мъжът на годината Стефан Стойчев, бившият просветен министър Даниел Вълчев, гимнастичката Симона Пейчева и водещият Бойко Василев. Медията ще бори конкуренцията с два от най-успешните български филми от последната година - “Стъпки в пясъка” и “Love.net”.

Би Ти Ви ще отвърне на удара със старта на втория сезон на “Седем часа разлика”, който започва в 20 ч в празничната вечер. Любимецът от другия култов сериал - “Столичани в повече” - Христо Гърбов, ще гостува в празничното издание на “Модерно”. Заедно с водещата Радост Драганова той ще нищи постиженията, с които сме превзели света. Модните съвети също ще са на българска тематика.

Репортерът Антон Хекимян ще върне лентата на историята с включвания за “Тази събота” директно от героичния връх Шипка. Празничните събития ще са акцент и в Би Ти Ви Новините. Журналистката Рада Домусчиева пък ще разкаже уникалната история на писалката, с която е подписан мирният договор от Сан Стефанона 3 март преди 134 години, в Би Ти Ви Репортерите. Празничният брой ще покаже уникални експонати от времето на Руско-турската война.

“Хрътките” също ще вървят по стъпките на националната памет.

Журналистите от Би Ти Ви Екшън ще покажат разследване за безименния гроб на свещеника, заклел първия революционен комитет на Васил Левски, и за изоставената къща-музей на Стефан Караджа.

ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ






Гласувай:
12


Вълнообразно


1. divna8 - Честит празник и на теб! Да пре...
03.03.2012 10:04
Честит празник и на теб!
Да пребъде България ведно с народа си!!!
цитирай
2. samvoin - Честит празник и на теб! Да пре...
03.03.2012 13:35
divna8 написа:
Честит празник и на теб!
Да пребъде България ведно с народа си!!!
Благодаря!
На теб също да е честит и Бог да те чуе!
цитирай
3. lambo - http://lambo. blog. bg/politi...
03.03.2012 15:26
http://lambo.blog.bg/politika/2009/03/02/san-stefanskiiat-dogovor-i-sydbata-na-bylgariia.298454
цитирай
4. bven - Нека всеки се гордее, че е българин и носи българско име!
03.03.2012 17:44
По-добре е всеки ден да има повече патриотични програми и по-малко екшъндивотии. Но всъщност промяната не е само до телевизията, а до съзнанието!
Честит празник!
цитирай
5. samvoin - Благодаря и на двамата!
03.03.2012 17:49
Благодаря и на двамата!
цитирай
6. hristo27 - По отношение на турските сапунки - ...
03.03.2012 17:52
По отношение на турските сапунки - нека всеки ден е 3 март!
цитирай
7. samvoin - Не мислете, че заради 3 март са сп...
03.03.2012 17:59
Не мислете, че заради 3 март са спрени.
Статията казва, че просто защото е събота, не са били излъчени тези сериали - както всяка събота, но всеки ден няма как да е събота...
цитирай
8. demograph - Този който излъчва сапунките е врагът ви!
05.03.2012 01:11
За да не се усетите как отново ще станете част от регионалната сила Турция. Защото сапуна в сапунките съдържа достатъчно сода каустик за да размие и последното ви петънце патриотизъм, останало след руската баня.
Поклонение на чуждите, па и врагове да са ви. Това ви се набива в светещите от съветската белина мозъци. 3 март - поклон на чужденци. 9 септември -поклон на чужденци....Който излъчва сапунките е врагът ви!
"Този който е роб против своята воля, той ще успее да се освободи.Но този, който се е освободил по волята на своя господар и сам се е отдал в робство, той повече няма да може да бъде свободен." Евангелие на Филип
цитирай
9. samvoin - За да не се усетите как отново ще с...
06.03.2012 03:12
demograph написа:
За да не се усетите как отново ще станете част от регионалната сила Турция. Защото сапуна в сапунките съдържа достатъчно сода каустик за да размие и последното ви петънце патриотизъм, останало след руската баня.
Поклонение на чуждите, па и врагове да са ви. Това ви се набива в светещите от съветската белина мозъци. 3 март - поклон на чужденци. 9 септември -поклон на чужденци....Който излъчва сапунките е врагът ви!
"Този който е роб против своята воля, той ще успее да се освободи.Но този, който се е освободил по волята на своя господар и сам се е отдал в робство, той повече няма да може да бъде свободен." Евангелие на Филип
Ами на 3-и март, аз лично не се кланям на чужденци, а се кланям да кажем, на ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА и то не буквално отивайки там, а мислено, в паметта си, в стремежа си за духовна и идейна връзка с тях и да съм достоен техен наследник.
Дълбок поклон правя и на всички наши национални герои - мъченици, както паднали в бран на свещенните родни земи през различни времена, така и за идеала на Обединена Санстефанска България (Макар и далеч неизчесрпваща истинските български граници, но все пак нещо и първо политическо очертание, на български етнически и исторически граници!), който не доживяха и който остана непостигнат, а техните очи - "отворени" и техните духове - неспокойни навеки!
На това се покланям дълбоко аз, както и на Апостола на Свободата и неговите идейни последователи в по - късни времена, отдали живота си, в името на Неговите Свещенни Завети!
Прекланям се пред Заветите Му и си правя историческа и настояща равносметка, доколко съм достоен негов наследник...
Ето на какво се кланям аз на 3-и март, а този който се кланя на нещо друго - отговаря изцяло за себе си!
цитирай
Търсене