Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990439
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
24.02.2012 00:59 - "Алтернативата" Гоце
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1821 Коментари: 4 Гласове:
3



Автор: zarathustra

В последния месец ставаме свидетели на осезаемо политическо настъпление от страна на вече бвишия президент Георги Първанов. За разлика от своите предшественици Желю Желев и Петър Стоянов, които след приключването на мандатите си, напуснаха центъра на общественото внимание, то веднага след като излезна от сградата на „Дондуков” 2, Първанов започна активно да се изявява по различни медии, да организира и участва в конференции, кръгли маси и т.н. Основният акцент в проявите на агент Гоце е свързан с критиките му към управлението на ГЕРБ. С тях той цели да си изгради имиджа на единствената реална алтернатива на Бойко Борисов, тъй като това е образ, който би му дал съществени предимства пред Сергей Станишев в предстоящата лидерска битка в БСП.
Активността на бившия президент в последния месец е съчетана и със значителна активност на неговото клакьорско обкръжение. Немлако ключови фигури от БСП, приближени до Първанов, не спират напоследък да го хвалят и да го представят като най-успешния съвременен български политик. Активен и е персоналът от обслужващите социолози. Според едно от социологическите проучвания например агент Гоце е единственият  държавен глава, който е с по-висок рейтинг в края на мандата си, отколкото в неговото начало. 
Дали обаче Първанов наистина има аргументи да претендира, че е единственият истински опонент на Борисов? Дали наистина Първанов е успешен български политик и е толкова харесван от българските граждани? За да си отговорим на тези въпроси, е най-добре да хвърлим поглед върху това, което той стори в 10-те си години като президент, защото, както добре знаем, важни са не думите, а делата.
Лично аз не мога да се сетя за някакъв значим успех на Първанов, реализиран през двата му мандата като държавен глава. Клакьорите му обичат да изтъкват факта, че при неговото управление България е приета в ЕС. Каква роля за това обаче имаше самият Първанов??? Изказа ли Гоце някакво свое становище по отношение на преговорния процес, в който българските интереси бяха очевидно неадекватно защитени, или си замълча като комунист на разпит??? Нека да не забравяме, че Първанов дойде с популистката заявка да бъде социален президент, като така се стремеше да се хареса на по-бедната част от българския народ. Възрази ли обаче по някакъв начин Гоце, когато акушираната от него Тройна коалиция, въведе накърняващия интересите на по-бедните плосък данък? Нещо повече, „милеещият” за бедните Първанов се обгради с цяла плеяда олигарси (Георги Гергов, Тодор Батков, Емил Кюлев) и съмнителни бизнесмени, някои от които като Манол Велев дори станаха негови съветници. Да си спомним и други крупни „успехи” на Гоце като създаването на превърналата се в символ на корупция Тройна коалиция, девалвирането на държавните ордени чрез раздаването им на личности като Ахмед Доган и Тодор Батков и не на последно място агентурното минало на Първанов, благодарение на което България се превърна в единствената страна от бившия Източен блок с държавен глава, служил за репресивния апарат на комунистическата система.
image
Все пак за да сме докрай обективни, трябва да отчетем, че Гоце наистина постигна успехи в последните 10 години, но не в политическата, а в ловната сфера. То не бяха вълци, то не бяха архари, отстреляни от българския президент... Споменавайки за ловните подвизи на Първанов, не бива да забравяме, че на 3.ІІІ.2008 г., когато беше обявен ден на национален траур в памет на загиналите от изгорелия влак София-Кардам, Гоце отиде на лов в местност до гр. Симитли. Днес същият този човек се опитва да играе ролята на обществен ментор... Повече от смешни изглеждат приказките на някои от верните на Първанов клакьори за неговата висока обществена популярност. Рейтингът на Гоце се дължи преди всичко на заемания до този момент от него висш държавнически пост, а не толкова на личните му качества. Този факт е характерен и за другите досегашни президенти. Рейтингите на Желю Желев и Петър Стоянов чувствително спаднаха, след като те напуснаха „Дондуков” 2. Не трябва да се изпуска и факта, че дори и като държавен глава Георги Първанов имаше висок процент на неодобрение (над 30%, което е много повече от съответния процент при Желев и Стоянов). Затова и напълно нормално, след като Гоце освободи от присъствието си сградата на „Дондуков” 2, неговият личен рейтинг ще се ограничи до рамките на ортодоксалните привърженици на БСП. И накрая, наистина ли Първанов е алтернативата на Борисов? Външно те двамата често се нападат, но зад сцената са свързани с доста общи интереси. Затова в тяхното „съперничество” могат да вярват главно само лесно манипулируемите хора, каквито са както  ортодоксалните симпатизанти на БСП, така и почитателите на Бойко Борисов. За Борисов няма по-удобен опонент от Първанов, както и обратното – за Гоце лидерът на ГЕРБ е предпочитаният противник, а чрез противопоставянето си един на друг, те взаимно се легитимират.
image
 





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. kabuli - Поздравление
24.02.2012 13:58
за обективността, с която е написан материала. И снимката е абсолютно точна! Само тя може да даде материал за написването на още една статия.
Жив и здрав да си!
цитирай
2. zaw12929 - Спри, че от омраза ще се задавиш! ...
26.02.2012 20:17
Спри, че от омраза ще се задавиш! Катафалката от това идва най често при българите- от завист и злоба
Мисля ви доброто, оставете Първанов. Нека СЕ ОПРАВДАВА, ЩОМ ГО НАААПАДАТ И ТО ТЪПО И ПРОТИВОЗАКОННО, ДИГАТ ПУШИЛКА, ЗА ДА НИ ОТВЛЕКАТ ВНИМАНИЕТО ОТ АКТУАЛНОТО.
цитирай
3. zaw12929 - за обективността, с която е написан ...
26.02.2012 20:18
kabuli написа:
за обективността, с която е написан материала. И снимката е абсолютно точна! Само тя може да даде материал за написването на още една статия.
Жив и здрав да си!


кРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА ПРЕЗ ДЕВЕТ БАИРА СЕ ЧУВАТ КАК РЕВАТ, ЗАЩОТО ГИ СЪРБИ... ЩОМ ВИ ЗАНИМАВА- ПРИЯТНО ПОЧЕСВАНЕ!
цитирай
4. samvoin - Пускам последните два коментара по ...
26.02.2012 22:58
Пускам последните два коментара по изключение, тъй като в тях има засегнат и друг човек тук, който има право на отговор.
А и кои "магарета" са "крастави", нека тук всеки сам прецени - сравнявайки олигофренски и нормален коментар и преценявайки, дали количеството ще речед качество...
цитирай
Търсене