Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.02.2012 02:18 - Израел си инсценира атентати за да провокира война срещу Иран. Бомби срещу израелски дипломати, които все "случайно" не убили никого?!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
0



Иран обвини Израел за атентатите в Банкок
  • Препоръчване (3)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 12:24 на 15 фев 2012, 858 прочитания, 25 коментара   image

Такси, повредено при вчерашното нападение в Банкок

image

image

Петима пострадаха при серия от атентати в Банкок - 14 фев

Нетаняху: Иран и "Хизбула" стоят зад атаките срещу дипломатите ни - 13 фев

Бомби срещу израелски дипломати в Индия и Грузия - 13 фев

Атентат в Техеран уби "ирански ядрен специалист" - 11 яну

Иран отрече да има нещо общо с вчерашните атентати в тайландската столица Банкок и на свой ред обвини Израел, че стои зад нападенията, съобщава Reuters, като цитира говорителя на иранското външно министерство Рамин Мехманпараст.

"Ислямската република Иран вярва, че елементи от ционисткия режим са отговорни за тези терористични актове", заяви Мехманпараст.

При нападенията пострадаха общо петима души, включително един от атентаторите с ирански паспорт, който загуби крак.

Ден по-рано в индийската столица Делхи беше взривена колата на израелски дипломат, а полицията в грузинската столица Тбилиси обезвреди бомба, заложена в автомобила отново на израелски дипломатически служител.

Миналия месец посолството на САЩ предупреди за опасност от терористични атаки в Банкок, вероятно срещу американски или израелски цели. Полицията арестува мъж, заподозрян в подготвяне на атентат и откри материали за бомба.

Израел е засилил мерките за сигурност в мисиите си в чужбина заради годишнината в неделя от смъртта на военния главатар на ливанското ислямистко движение "Хизбула" Имад Мугние, който загина в атентат през 2008 г. в Дамаск. "Хизбула" се зарече да отмъсти за смъртта на Мугние, за която обвинява Израел. Тел Авив предупреди и за възможни нападения, организирани от Иран като отмъщение за убийството на няколко ирански ядрени учени, за което никой не е поел отговорност.

image

Преглед на оригинала
Комбинация от снимки на тримата заподозрени извършители, един от които остана без крак при атентатите в Банкок

image


Израелският министър на отбраната Ехуд Барак заяви, че нападенията в Банкок доказват отново, че Иран и неговите сателити продължават "да сеят терор". Тайландски следователи вярват, че са открили връзка между взривовете в Банкок и Делхи. Според високопоставен представител на тайландските служби за сигурност в експлозивите и в двата случая са използвани "магнитни листи", за да се прикрепят взривните устройства към набелязаните коли. Подобен метод беше използван и при убийството на ирански ядрен учен в Техеран миналия месец, за което Иран обвини Израел и САЩ.

Мехманпараст обвини Израел, че се опитва да навреди на "приятелските и дългогодишни отношения между Иран и Тайланд" и заяви, че Техеран е готов да работи с тайландските власти, за да хвърли светлина върху атентатите. "Основната цел на ционисткия режим (като обвинява Иран за нападенията) е да прикрие истинската си същност, терористичните актове, които извършва и по-специално убийствата на ирански учени", заяви говорителят на иранското външно министерство.



Бомби срещу израелски дипломати в Индия и Грузия
  • Препоръчване (10)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 15:13 на 13 фев 2012, 1808 прочитания, 40 коментара   image

Кадър от видеозапис на убития военен главатар на "Хизбула" Имад Мугние

image

image

Иран обвини Израел за атентатите в Банкок - 15 фев

Петима пострадаха при серия от атентати в Банкок - 14 фев

Нетаняху: Иран и "Хизбула" стоят зад атаките срещу дипломатите ни - 13 фев

В Гранична полиция нямало информация за готвен атентат срещу израелски туристи - 09 яну

Медии в Израел съобщават за предотвратен атентат в България - 09 яну

Военните също нямали данни за готвен терористичен атентат у нас - 06 яну

Противоречия в Израел за заплахата за атентат в България - 05 яну

Коя е групировката "Хизбула" - 05 яну

Неизвестни лица направиха два опита за бомбени атентати срещу служители на израелските посолства в Индия и Грузия, като в първия случай в Делхи избухна бомба и рани една жена, а в Тбилиси взривното устройство беше обезвредено от полицията, съобщи Reuters.

В индийската столица избухна бомба, поставена в кола. Според израелския вестник Haaretz ранената жена е дипломат. Не е известно в какво състояние се намира тя. Другото взривно устройство в Тбилиси също е било поставено в автомобил. Говорител на израелското външно министерство потвърди, че и в двата случая мишени на нападенията са били хора от дипломатическия персонал.

Израел е засилил значително мерките за сигурност в мисиите си в чужбина заради вчерашната годишнина от смъртта на военния главатар на ливанското ислямистко движение "Хизбула" Имад Мугние, който загина в атентат през 2008 г., в който колата му беше взривена в Дамаск. "Хизбула" се зарече да отмъсти за смъртта на Мугние, за която обвинява Израел. Тел Авив отрича обвиненията.

Миналия месец директорът на израелската служба за контраразузнаване заяви, че не разполага с конкретна информация за заговор за терористична атака срещу израелски туристи в България, след като в израелски медии се появиха обезпокоителни публикации.

Израел предупреди и за възможни нападения, организирани от Иран, с цел отмъщение за убийството на няколко ирански ядрени учени. Никой не е поел отговорност за тяхната смърт.


Серия от взривове в Банкок, Израел обвини Иран

14 февруари 2012 17:19 / обновена на 14 февруари 2012 | 12 Коментирай Препоръчай (0)

image © снимка: Reuters   Още по темата
Иран е инсталирал още 3000 центрофуги в завода за обогатяване на уран в Натанз В Малайзия задържаха трети заподозрян за взривовете в Банкок Бомбени нападения срещу посолствата на Израел в Индия и Грузия

Мъж, за когото се установило, че е ирански гражданин, взриви три гранати в тайландската столица Банкок. Първата експлозия избухнала в наета от него къща. След това той изтичал на улицата и се опитал да хване такси, но след като никой не спрял, за да го качи, хвърлил граната по едно такси, ранявайки шофьора и двама пешеходци. Когато полицията се опитала да го арестува, нападателят хвърлил трета граната, която се взривила близо до него, откъсвайки двата му крака, посочи ДПА.

Според властите иранецът е отговорен за три взрива в Банкок, при които са били ранени четирима души, включително нападателят. Тайландската полиция заяви, че е арестувала още един иранец, но засега не е ясно дали той е свързан с трите експлозии, отбеляза АП.

Тайландската полиция е била уведомена, че има опасност от атентати, съобщи нейният шеф след трите експлозии в Банкок, предаде Франс прес. "Бяхме уведомени за възможност за атентати, но не знаехме, къде може да бъдат извършени", каза полицейският началник Дамапонг. Той уточни, че тайландските власти са поискали информация от посолството на Иран, допълва БТА.

По-късно през деня Израел заяви, че експлозиите в Банкок, при които бе ранен тежко един иранец и още четирима души, представлява опит за терористично нападение, спонсорирано от Техеран, предаде АП. „Опитът за терористично нападение в Банкок доказва още веднъж, че Иран и негови пълномощници продължават да сеят терор”, заяви израелският министър на отбраната Ехуд Барак, който е на посещение в Сингапур. По думите му „Иран и Хизбула са непримиримите терористични елементи”, които заплашват стабилността на региона и на света. Барак обаче не каза изрично, че иранецът в Банкок е целял да напада израелци, посочва АП.

В понеделник Израел обвини Иран, че е организирал атентатите срещу служители на израелските посолства в Индия и Грузия, припомня агенцията.

Властите в Индия издирват извършителя на нападение, при което мотоциклетист постави магнитна бомба на израелска дипломатическа кола в Делхи. При атаката бяха ранени четирима души.

Иран отрича да стои зад нападенията в Индия и зад осуетения бомбен атентат срещу израелска дипломатическа кола в Грузия. Атаките приличат на неотдавнашните нападения, при които бяха убити ирански ядрени учени и за които Техеран обвинява Израел, отбеляза АП.









Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10037388
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6341
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци