Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989382
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6303
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
14.02.2012 18:43 - Anonymous обявяват война на Новия световен ред и...спечели, отчасти важна битка. „Преса“: Правителството оттегля подписа си от АСТА
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.02.2012 18:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: balkanec

Клипът е с български субтитри. Ако не ви се отварят - ето го във Vbox: http://www.vbox7.com/play:c364b67f00


„Анонимните” хакнаха сайта на ЦРУ 11 февруари 2012 / 07:49
  • Снимки към новината

image image image

Хакерската група „Анонимните” проникна в сайта на Централното разузнавателно управление на Съединените щати и го направи недостъпен за посетители през последните часове на 10 февруари. Уебстраницата cia.gov не е функционирала няколко часа, след което експертите по кибератаки на управлението са възстановили достъпа до нея.
 

Хакерите не уточняват каква е била причината за атаката им. Засега няма официален коментар от представители на американското разузнаване. Преди дни "Анонимните" проникнаха в сървър на администрацията на сирийския президент Башар Асад в акция в подкрепа на опозицията срещу неговия деспотичен режим.

Хакерската група стана известна в края на 2010 година, когато организира поредица от виртуални атаки срещу сайтове на компании и организации, противопоставящи се на дейността на WikiLeaks. Сред тях бяха PayPal, Visa и MasterСard.



  • image













Хакери проникнаха в сайта на ЕП
BNews.bg

image
 

Сайтът на Европарламента се оказа недостъпен заради хакерска атака. Битката на Анонимните е само няколко часа след като ЕП подписа с Полша Търговски договор за борба с пиратството, който предвижда засилени мерки срещу пиратските сайтове.

Още по темата

Сайтът на Европарламента се оказа недостъпен тази вечер заради хакерска атака на Анонимните,

съобщава Риа Новости. Те са недоволни от приемането на новите закони, с които се засилва борбата срещу пиратството.

Атаката е само няколко часа след като ЕП подписа с Полша Търговски договор за борба с пиратството, което предвижда засилени мерки срещу пиратските сайтове.

В седмичното издание на сайта за Европейски Новини, който информира за дейността на ЕС, се казва, че в законодателния орган са дошли около 300 000 обаждания на секунда, което е шест пъти повече от нормалното ниво.

Повишена активност към сайта на Европейския парламент е започнала от снощи и достигна своя връх днес сутринта, след което сървъра не може да устои на натоварването.

И в момента сайтът на Европейския парламент не функционира.

По-рано групата на анонимните, за да протестират срещу антипиратския закон атакуваха правителствени сайтове на Полша, както и сайтове на правосъдието и Министерството на финансите на Ирландия и това на Австрия.

Многостранното споразумение за свободна търговия за борба с фалшифицирането (за борба с фалшифицирането споразумение за свободна търговия - ACTA) има за цел да  създава условия за борба срещу нарушения на авторското право. Сред предложените мерки са: по-строги наказания за незаконното копиране и използване на софтуер, филми и музика. 

 
Anonymous подмениха Явор Колев От сътрудниците на рубрика Рога и Копита за професионалния празник на ГДБОП от Рога и Копита Понеделник, 13 Февруари 2012 12:37 8655 посещения

image

Малко след предупреждението към България, Anonymous нанесоха светкавичен удар върху системата ЕСГРАОН и подмениха личността на шефа на сектор "Kомпютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев, научи Рога и Копита от доверени източници в МРРБ.

Вместо Явор Колев в системата вече има трима души с име Кольо Яворов, които носят неговото ЕГН. Снимката на топ-полицая също е подменена. Във файловете за паспорта, личната карта и шофьорската му книжка вече фигурират снимки на мъже с дълги сплъстени коси и несресани бради и мустаци.

Освен това Anonymous са изтрили ключа за уникалност от полето за ЕГН в базата данни. Това позволява да се нароят дублиращи ЕГН-та, което ще доведе до хаос в информационните системи на държавата.

Единствено информационната система за противодействие на престъпността, която се гради от много години и за която ни критикува ЕС в последния си доклад, е неуязвима за атаката.

Това е така, защото в нея няма нито един запис. Няма и система. "Абсолютно неуязвими сме. Няма какво да се подменя и фалшифицира. Непробиваеми сме" - похвалиха се пред Рога и Копита специалисти от IT отдела на Министерството на правосъдието.

http://www.bivol.bg


петък, 10 фев 2012 г. 17:14 ч.

Важен знак ГЕРБ гласува срещу АСТА в европарламента BNews.bg

image

Евродепутатите от ГЕРБ няма да подкрепят АСТА в този му вид. Гласуването на споразумението в Европейския парламент е предвидено за юни.

Още по темата

Евродепутатите от ГЕРБ няма да подкрепят ратифицирането на търговското споразумение за борба с фалшификациите АСТА

във вида, в който е внесено. Ратификацията в Брюксел е предвидена за юни. Това съобщиха от пресцентъра на управляващите.

Евродепутатите от ГЕРБ припомнят, че са твърдо за свободното ползване на глобалната мрежа. Те са категорични, че докато не се изчистят съмненията за нарушаване на правата и интересите на потребителите в интернет, споразумението не трябва да се ратифицира.

АСТА е неясно в тази си част и

Европейската комисия не успя да убеди европейската общественост в ползите от споразумението, категорични са гербаджиите.

Междувременно лидерът на БСП Сергей Станишев, който е и председател на Партията на европейските социалисти, обясни, че евродепутатите от левицата също ще гласуват против договора. По негово искане ПЕС е излязла и с декларация срещу АСТА.

Преди дни министърът на икономиката Трайчо Трайков обяви пред три парламентарни комисии, че България може да не ратифицира споразумението.  По-рано премиерът Борисов съобщи, че страната ни ще ратифицира частично договора. Крайната дума ще има парламентът.

Припомняме, че за събота в над 200 европейски града, сред които и повече от 15 български, е предвиден протест срещу ратифицирането на споразумението. За събитието във Facebook присъствието си са потвърдили поведе от 50 хиляди наши сънародници.



  • 14.02.2012 09:23| image61| image24570
    "Преса": Правителството оттегля подписа си от АСТА "Селските училища до 10-и клас", извежда "Труд" в заглавие image

Кабинетът се оттегля от АСТА, известява "Преса". Правителството ще оттегли подписа си под спорното споразумение, което ограничава свободата в интернет и предизвика многолюдни протести в България и цяла Европа, пише изданието.

Според него се очаква това да стане още в сряда. Като вносител лично премиерът Борисов щял да защити необходимостта от отказа.

"Работодатели дължат 2 млрд. лв. за заплати", оповестява "Дума". А междуфирмената задлъжнялост е стигнала 160 млрд. лв. - това стана ясно по време кръглата маса "Работна заплата и работно време", организирана в Пловдив от КТ "Подкрепа".

Същевременно в Гаранционния фонд били натрупани над 100 млн. лв., които на практика не се използват. От него са се възползвали единствено работещите в "Ален мак" след фалита на козметичната фирма, съобщи регионалният лидер на "Подкрепа" Атанас Кръстев.

Председателката на пловдивската Търговско- промишлена камара Добрина Проданова заяви, че трудовите проблеми не могат да се решат самостоятелно, защото са концентриран израз на кризата. "Необходими са инициативи, стимули и политическа воля, за да се раздвижи икономиката, а дотогава общо 50 млрд. лв. лични и корпоративни депозити ще стоят мъртви в банките. Кредити с 12-16% лихва не стимулират икономиката, затова бизнесът иска лихвата да падне и ролята на БНБ е да отстрани пречките", настоя Проданова.

"Държавата и търговците - със скрап "Златен винкел", коментира "Капитал Daily". В Перник от миналата година има награда "Златен винкел". Тя е за всеки, който се шегува с града и обичаите му. През тази година могат преспокойно да я преотстъпят на още 176 общини и на над 1000 фирми за търговия с метални отпадъци, които да го връчат на екоминистерството.

Ето описание на проблема пак през призмата на Перник: градът няма общ устройствен план и според Закона за управление на отпадъците в него след 15 февруари няма да може да се предаде за скрап нито един ръждясал винкел.

Това се отнася и за още 176 общини. Ако се спазва буквата на закона, около 1400 площадки за отпадъци трябва да затворят след дни. Ако това не се спази, ще се окаже, че екоминистерството може да дописва некадърните си закони със заповеди, които ги отменят.

"Президентът започва срещи за реформа на съдебната система", информира "Класа". "Дългосрочната цел на България трябва да е отпадане на европейския механизъм за контрол в системата ни за правораздаване, което означава да я реформираме", каза президентът. Според Плевнелиев Министерството на отбраната е сред първите ведомства, които имат дългосрочна стратегия до 2020 г. Той изрази специална благодарност към военнослужещите за действията им при спасителните акции в цялата страна след водните бедствия в различните райони.

"Труд" допълва: "Плевнелиев ще помирява съда и МВР". Президентът ще поеме потушаването на войната между полицията и съда. Държавният глава заяви, че планира поредица от срещи по критиките, отправени в доклада на ЕК към тези две ведомства.

В интервю за "24 часа" Тодор Коларов, ръководител на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, уточнява: "Конфискуват над 50% от незаконните пари и имоти, за които сме завели дела. Съдът ни контролира, затова не е опасно да проверяваме и по своя инициатива. Комисията ни е единствената институция, за която Брюксел каза, че "постига значителни резултати".

"24 часа" представя анализ, в центъра на който е Българският енергиен холдинг, който има активи за 12,4 млрд. лв. и 500 млн. лв. печалба за 2011 г. Това е с 25% повече от предишната 2010 г. С обявени за продажба 10% дялове от БЕХ се тества интересът към компанията чрез чужда борса (може би лондонската) и българската. Така всеки може да си купи дял от "Козлодуй" и "Марица-Изток 2". Йордан Георгиев, изп. директор на БЕХ, разяснява, че след две години България ще може да получава газ и от юг. До март се избира компанията, която да проектира "Южен поток".

От Сърбия се задава екокатастрофа, алармира "Труд". "България е изправена пред екологична катастрофа", известява сръбският вестник "Блиц". Става въпрос за възможен разлив на 2674 тона мазут по река Дунав. Два танкера, пълни с гориво, са заклещени в леда на пристанището в сръбския град Смедерево и има опасност от тях да изтече петрол по течението в посока България.

Според сръбския вестник в плавателните съдове освен мазута има и 970 тона суровини за петролната индустрия. Друг проблем е и затвореният от лавина за десетина часа път София-Кюстендил.

За "Преса" проф. Милан Миланов, председател на Комисията по лекарска етика и шеф на реанимацията в столичната болница "Пирогов", споделя по повод на лекарските грешки, хаоса в болниците и сбърканата реформа: "Трябва да се научим да говорим с болните. Здравеопазването ни е безумно бедно. Според мен е необходимо да бъде направена светкавична приватизация на доболничната помощ и денационализация на НЗОК".

Водеща тема за"Новинар" е предупреждението на ветеринарите за задаваща се екологична бомба, която Министерството на земеделието и храните залага с бъдещото си изискване собствениците на умрели животни сами да финансират транспортирането им до един от двата екарисажа в страната - във Варна и в Шумен.

От организацията предполагат, че при липса на пари собствениците ще заравят умрелия добитък извън населените места, а това е опасно, защото труповете могат да бъдат изравяни от кучета и чакали. От БВС предполагат, че с поправките в закона се цели закриване на организацията им.

Отправено е и искане към министър Найденов за уволняване на Йордан Войнов, председател на Българската агенция за безопасност на храните, обвинил част от практикуващите ветеринарни лекари, че присвояват пари от държавата и са виновни за избухването на различни епидемии в страната.

На първа страница "Труд" съобщава: "Селските училища до 10-и клас". Всички училища в селата и малките населени места, където живеят младежи до 16 г., ще могат да приемат ученици до 10-и клас. Това предвижда новият закон за средното образование.

Промяната се налага, защото конституцията предвижда задължително обучение за всички деца до 16 г. А ако в селото училището е до 8-и клас, децата често прекъсват, тъй като нямат средства да пътуват или районът се обезлюдява. Училищата до 10-и клас в тези села обаче няма да са гимназии, защото в тях няма да се учи в 11-и и 12-и клас. Те ще се наричат обединени училища.

Новият закон предвижда още, че с една оценка "слаб 2" ще може да се преминава само от 5-и в 6-и клас при общ успех "добър 4". Математическите гимназии пък няма да имат прием за петокласници, както това се прави сега.

Законът за предучилищното и училищното образование предвижда нова система за признаване на дипломи. Проектът ще бъде представен днес от просветния министър Сергей Игнатов и екипа му.

"Лятно училище за двойкаджиите", доразвива темата  "Монитор". Учебни занятия ще се провеждат и през лятото, съобщи Ева Борисова, експерт от работните групи към образователното министерство. Вместо да повтарят класа, децата, получили двойки по даден предмет, ще наваксват знанията през лятото.

Всички деца на 5 години задължително ще ходят на забавачка от есента на тази година. Учениците ще получават дипломата за основно образование след 7-и клас. Средно образование пък ще се придобива на два гимназиални етапа. Първият включва обучението от VIII до Х клас, а вторият - от ХI до ХII клас.

Учениците от професионалните гимназии ще получават кредити за изкараните часове в училище, които ще важат като завършен лекционен курс в университетите със същия профил.

    Източник:БТА Снимки:Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg

Да поздравим "Анонимните" и да им благодарим, но да не забравяме, че това е победа само в "битката", докато "малката война" в ЕП предстои - през юни!
















Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене