Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
02.02.2012 02:51 - "Кървавият четвъртък" - срамното и черно петно в българската история и безпрецедентна разправа със сваления политически и военен елит
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 6816 Коментари: 9 Гласове:
3

Последна промяна: 02.02.2012 03:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: nbrakalova

„Една от най-трагичните дати в българската история е нощта на 1 срещу 2 февруари 1945 г. тя остава под името „Кървавият четвъртък”. Тогава са разстреляни осъдените на смърт по така наречения „Народен съд”. По „Дело № 1” са били подсъдими бившите регенти, дворцовите съветници, министри и народни представители от 25 народно събрание. Тринадесет членният Първи състав на съда осъжда на смърт Принц Кирил  Преславски Сакскобурготски, проф. Богдан Филов – министър-председател, Ген. Никола Михов – тримата регенти на България, както и 17 министри, 8 царски съветници, 22-ма министри от правителствата след 1941 г., 67 депутати от 25-тото НС, 47 генерали и висши офицери.

Присъдите са изпълнени същата нощ. Навързани на вериги, хората са откарани с камиони до една дупка от паднала бомба в района на Софийските гробища. Разстрелвани са един по един. Проф. Александър Станишев – световно известен медик е бил принуден да констатира смъртта на убитите. Последен убиват него – застрелват го с пистолет в тила, както е коленичил над последния разстрелян. Труповете са съборени в трапа и зарити със сгурия. Въпреки тайната, през следващите дни и месеци близки на загиналите носят цветя и свещи на мястото. За да предотвратят това, комунистите правят отгоре бунище.

Това е финалната фаза на разправата на дошлите на власт комунисти с техните противници, набедени за „фашисти” и виновни за въвличането на България във Втората световна война на страната на Германия.

След падането на комунизма жертвите са реабилитирани от Върховния съд на република България през 1996 г. Мотивът на съда е липса на доказателства. Несправедливите и нелегитимни присъди на „Народния съд” са изброени сред престъпленията на комунистическия режим в България в приетия през 2000 г. специален закон.”


Виж още:

lado.blog.bg/politika/2010/07/22/kak-komunistite-predadoha-naroda-si-hronologiia-ot-25-8-1944.580627

bfilov.blogspot.com

image


lastlovebooks.com/дневник.html



image

helikon.bg/books/21/18461_dnevnik-gen.nikola-mihov.html
 

samvoin.blog.bg/politika/2011/05/10/bogdan-filov-razchital-na-po-obektiven-proces-v-sssr-otkolko.744391

samvoin.blog.bg/politika/2011/05/10/quot-agresor-okupator-i-voinoliubec-quot-li-beshe-bylgariia-.744400

samvoin.blog.bg/politika/2011/05/10/osvobojdenie-ili-dalavera-niakoi-pozorni-fakti-za-slepite-ru.744389

capital.bg/light/revju/knigi/2010/05/20/904021_dnevnicite_na_bogdan_filov_na_turski/

samvoin.blog.bg/politika/2009/10/01/obedineni-gerb-i-bsp-otmeniha-imenuvaneto-na-ul-bogdan-filov.407759



image
image
България преди Богдан Филов

image
Карта на България по времето на  Богдан Филов


image
Българските войски навлизат в освободена Добруджа

image
Флотски подофицер Борис Вичев на патрулен катер N1 от българската флотилия на Охридското езеро

image
Пристанището на гр. Кавала 1942г. На мачтите се вее българското знаме


image
Посрещане на българската армия в Пирот
imageimage

Гробът на проф. Филов и останалите разстреляни от Народния съд български държавници.

image

Карта на България след "освобождението от фашистко робство"










Гласувай:
3


Вълнообразно


1. dimenzed - Наистина една трагична дата, на ...
02.02.2012 03:14
Наистина една трагична дата, на която България беше на практика унищожена със своя елит и по този начин захвърлена в пропастта да се разлага!!! Това е показателно за комунистическата безмозъчна, дивашка натура и за недъгавата, и недодялана прокажена идеология на евреина Мордохай Леви! Вечна слава и поклон пред проф. д-р Богдан Филов, българския елит (на чиито плещи се е крепил напредъка на България) и на всички невинни българи!!! Нищо не е забравено! Бог забавя, но не забравя!
цитирай
2. feldmarschall - Нека не забравяме...
02.02.2012 04:22
Нека не забравяме, че тези зверства са извършени под диктата на съветската пияна сган, която искаше да обезглави българската интелигенция и да наложи своите послушни пионки на власт в България с нулев интелект, които единствено да изпълняват заповедите на Москва! За мен лично руснаците носят голяма вина за моралната разруха в България след 1944г. и опростачването на българския народ. Те предизвикаха тази омраза между българите и разделителната линия, която и до днес виждаме как пречи на българите да се обединят в името на по-добро бъдеще.
цитирай
3. samvoin - Според мен лично, по - страшното е, ...
02.02.2012 04:33
Според мен лично, по - страшното е, че днес ние нямаме един истински националноотговорен силен лидер, а също политически и обществен субект, които да обединят и поведат българската нация - по пътя на свободата, независимостта и социалната правда.
По пътя на Освобождението от новия Вавилон, Рим, Византия, Османска империя, СФРЮ и СССР - на име ЕС!
Новата тиранична "империя на злото"!
За съжаление, нашите "братя по съдба" - унгарците, отново десетилетия по - късно ни изпревариха по пътя на свободата и независимостта, а само ние още мълчим, стоим, траем си, измиране и както е казал векове по - рано нашия голям поет и национален герой - мъченик - Христо Ботев, в стихотворението си "Елегия", звучащо далеч по - актуално днес:

Мълчи народа!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.


Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!


А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!

http://litclub.com/library/bg/botev/poezia/elegia.htm
цитирай
4. dimenzed - samvoin
02.02.2012 15:44
Няма как да имаме днес истински националноотговорен силен лидер, при положение, че дивата престъпна червена сган изби всички истински патриоти и политици след 9/9 1944 г. Истината е, че България беше последно велика именно при проф. д-р Филов!
цитирай
5. dimenzed - feldmarshall
02.02.2012 15:50
Прав си и само ще допълня, че червената алкохолизирана сган носи вина не само за моралния упадък на народа ни, но и за културния такъв, икономическия и за лъжите и пренаписването на историята ни!
цитирай
6. samvoin - Няма как да имаме днес истински н...
03.02.2012 03:59
dimenzed написа:
Няма как да имаме днес истински националноотговорен силен лидер, при положение, че дивата престъпна червена сган изби всички истински патриоти и политици след 9/9 1944 г. Истината е, че България беше последно велика именно при проф. д-р Филов!
Така е, но само в някаква степен.
Защо само ние някак си днес оправдаваме своето бездействие и самоубийство, ту с така нареченото Турско робство (Което не беше само "турско", далеч, а май ако се замислим - ще дойде, че днес сме много повече роби от тогава...), ту с комунизма и Съветската окупация, ту с географското си положение и неправдите на "великите сили", ту с някакъв български и балкански манталитет, а също не знам си какво...
Та нима и унгарците не претърпяха Съветска окупация, втори разгром 1956-а?
Та нима народите на СССР, не бяха под много по - тежко Съветско иго и "ботуш"?
Защо те днес се събуждат, възстановяват и отстояват елитите им или се борят активно поне народите им за своето национално достойнство и независимост?
Само ние ли сме минали под тези неща?
цитирай
7. samvoin - Прав си и само ще допълня, че черв...
03.02.2012 04:13
dimenzed написа:
Прав си и само ще допълня, че червената алкохолизирана сган носи вина не само за моралния упадък на народа ни, но и за културния такъв, икономическия и за лъжите и пренаписването на историята ни!
В голяма степен е така, НО, фалшификациите на нашата история, започват далеч не само от съветското нашествие у нас и за жалост, не свършват със СССР и комунизма, както виждаме.
Фалшификациите започват, още с пишманпокръстването на византийските попове и първото масово клане на нашия държавотворен елит - колобри, магове, жреци, боили, боляри, кавхан и прочие, а също родовете им до десето коляно и наследниците!
През двата века византийско нашествие, поповете на Византия доизпепеляват нашите древни паметници на културата.
През петте века Османска сеч, която вече казах, че е далеч не само турска, то османските зверства и мародерства са 'песен", в сравнение с фанариотския терор.
След така нареченото Освобождение, да - в някакъв смисъл е такова, православните българи добиват повече права, започват активни мероприятия на Руската имперска политика, в лицето на Найден Геров и тем подобни.
По - късно, в офанзивата се включва и измислената "държава" Австро - Унгария, Англия, а на един по - късен етап и попълзновенията на талмудизираните хазари, прочие активно помагали на османците и в крайна сметка, ни предава един от тях в техни ръце, а при синът на една от тях, залезе Второто така наречено Българско царство, което е поредно, а не второ и се разпадна.
Омразата на хазарите към нас е вековна, те са били колония за отпадъка сред българите, които стават "отделен народ" по - късно, приел Юдаизма или квази - такъв на Талмуда.
Омразата им един път е към нас народностна, втори път - антихристка и антиправославна, заради разбиването им от Русия.
Петте века, османците са активно подпомагани от Ватикана и Великобритания.
Така още 1878 - а започват митове, като това, че сме били тук от 681, "великото Покръстване и цивилизоване" от византийските канибали и мародери
цитирай
8. samvoin - и какви ли не още фанариотски, ви...
03.02.2012 04:29
и какви ли не още фанариотски, византийски, панславистки и прочие глупости, подтискащи нашата национална памет и корени.
Благодарение лъжите на един друг псевдоисторик и пишман - учен, не помня и името даже на тоя платен родоотстъпник - аргументите на Стамболийски в Ньой са отхвърлени, заради твърдението, че българи в Македония нямало никога.

Разбира се, кулминацията на фалшивата ни псевдоистория е след 1944-а година, когато на всичкото отгоре, освен нечуваното предателство спрямо вековните ни теротории, доброволно организирано от Димитров и второто такова по рода си избиване на нашия елит от "българи", то кърваво е наложена и новата измислица - "македонска нация", турски и арабски имена на българите - мюсюлмани, но и проектирана "шопска, тракийска" и не знам си какви още "народности и нации" у нас, по искане на коминтерна и сталино - чърчиловото свинско недоразумение - Тито.
Македонизма се налага с нечувана кръв по нашите земи, освен че нашите волжски братя винаги са стенели под асимилация, без интерес на България към тях.
Това налагане е до втората половина на червенковото властване и почти до живковото, което ревизира това положение, но без никакви последици извън България, заради продължилото сервилничене пред сърбомани, гърци и мамалиги, "в името на братството и мира", а и прекланянето пред мумията на Гошо Тарабата, макар култа към личността на Сталин, уж да беше "развенчан"...
Трябва да кажем обаче, че след 10 ноември 1989-а година, новите или "новите - стари" национални предатели с "бели либерални якички" и "овчи кожи", продължиха с още по - силен "ищах" това предателство и поведение и УМИШЛЕНО пропуснаха няколко златни възможности, за ревизия на "македонския въпрос" в наша полза и дори връщането на Македония, поне на значителна част от нея...
На първо място, това бяха Желю Жабата и еврейна - хомосексуалист на име Филип Димитров, започнал процеса и на ционската колонизация и апартейд в България тотално.
Почти всички правителства, се надпреварваха в нихилис

цитирай
9. samvoin - тичното си поведение и действие, ...
03.02.2012 04:32
тичното си поведение и действие, към мачканите и асимилирани и до днес наши братя в съседство и въпроса, че България граничи сама със себе си!
Това пък последното правителство особено, няма дори какво да го споменавам, когато сега България я и няма дори на книга като държава, от 1 януари 2007-а година.
Тези - последните, май леко надминаха очакванията ми, а и тройната коалиция, Костов и пишман - "царя" взети заедно, по национално предателство и нихилизъм, а също по ускорение геноцида срещу българската нация...
Кулминацията на фалшифицирането и смазването ни, продължава да придобива върхове, за които вече даже и нямам силни достатъчно думи...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041711
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци