Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
12.01.2012 20:38 - Турската преса: "Двоен жест в декларациите на България". Вестник "Миллиет": "България призна официално асимилацията"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1131 Коментари: 0 Гласове:
0



Четвъртък, 12 Януари 2012
    image Две решения на българския парламент намериха място на страниците на редица турски медии - декларациите, с които България осъжда т.нар. Възродителен процес и отхвърля геноцида над арменците в Османската империя в периода 1915-1922 година.


Под заглавия "България призна официално асимилацията" (в. "Миллиет"), "България осъди асимилацията на турците" (в. "Йени шафак"), "Историческа стъпка от съседите" (в. "Тюркийе"), "Българският парламент отхвърли проекторешението за признаване на геноцида над арменците" (в.. "Радикал") и "Двоен жест от България" (в. "Сабах") турските вестници, цитирани от БТА, подробно съобщават за двете решения на Народното събрание от сряда.

 

В. "Миллиет" изтъква значението на декларацията, с която българският парламент осъди политиката на тоталитарния комунистически режим спрямо мюсюлманското малцинство в България,  включително и т. нар. "възродителен процес". Изданието подчертава, че това е първият приет официален документ, признаващ асимилационната политика спрямо турците по това време.

 

"Миллиет" отбелязва, че декларацията е била приета с гласовете на 112 от 115 народни представители, присъстващи в залата, а трима са се въздържали, и че в гласуването не са участвали БСП и "Атака".

Вестниците обръщат внимание и на словото на съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов, вносител на декларацията, който е осъдил кампанията на комунистическия режим, приравнявайки я с етническо прочистване. Цитирано е и изказването на Лютви Местан от ДПС, който посочил, че декларацията има "правна, политическа и морална страна".

 

"Вчера българският парламент взе две много важни решения от гледна точка на Турция", пише днес и в. "Сабах". Освен върху приетата декларация за осъждане на политиката на асимилация на българските турци, вестникът акцентира и върху отхвърленото проекторешение за признаване на геноцид над арменците в Османската империя.


frognews.bg


Обявяваме прогонването на над 360 000 български граждани от турски произход през 1989 г. за форма на етническо прочистване, извършено от тоталитарния режим“, се казва в документа, предложен от съпредседателя на Синята коалиция Иван Костов. Декларацията бе приета в сряда със 122 гласа „за“, нито един „против“ и трима въздържали се от БСП.

svobodnoslovo.com/нс-най-накрая-осъди-възродителния-про/

Бъдете сигурни, че това няма да се размине, без съответните финансови последици за България и българските данъкоплатци, а и без съответния национално - етнически натиск и поущряване на етносепаратизма!

Двуличието на ГЕРБ (Боко Тиквата избра "дупенето" пред Турция, САЩ и евентуално ДПС, пред закрилата спрямо своите колеги - МВР "силоваци" от живков време! Защо преди година, ГЕРБ отхвърли тази декларация?! Защото предстояха избори и трябваше да се разиграва "анти - ДПС" картата ли?):

webcafe.bg/id_1392529809


Кое "превъплъти" така позицията на властващата банда - ГЕРБ?
Дали факта, че им трябват за нещо пъклено, гласова и на ДПС или факта, че Турция е нужна на Запада и геноцидната терористична държава - Израел, срещу Иран?!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041688
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци