Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
12.01.2012 00:55 - ГЕРБ - ерска следизборна порнография и шизофрения - отрече се геноцида над арменците и се "осъди" така наречения "възродителен процес"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1148 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.01.2012 00:58


ГЕРБ отново раздели българската нация на привилегии и тотално пренебрегване:

Депутатите не признаха арменския геноцид, но осъдиха Възродителния процес image 14:39  |  11 януари 2012 | Политика / Редактор Виктор Стефанов / обновено преди 9 часа Виж 1 снимка Парламентът не може да определя исторически истини, заяви Лютви Местан

(Интересно как и защо за "холокоста" и 6 000 000 "обгазени" в Аушвиц - може?! Че и да забранява да се отричат...)
Сн.: БГНЕС
  •  
  •  
  •  
  •  
Парламентът за пореден път отхвърли проекторешение за признаване на геноцида над арменците в Османската империя от 1915 до 1922 г. Приет бе обаче проект за декларация, която осъжда т. нар. Възродителен процес. Предложението на "Атака" за арменците бе отхвърлено с 14 гласа "за", 30 "против" и 59 въздържали се, предаде БТА.
В мотивите си от партията на Волен Сидеров подчертаха, че този проблем се обсъжда от световната общественост още в хода на Първата световна война и до ден днешен. Според националистите признаването на геноцида над арменците изпълнява морален дълг към паметта на жертвите на геноцида над българите в Османската империя.

Срещу предложението възразиха от ДПС. Зам.-председателят на партията Лютви Местан посочи, че парламентът не е орган, който да определя исторически истини като последна инстанция. "С този проект "Атака" се опитва да разписва задължителна посока на мислене", добави той.
Той изрази опасение, че непредпазлива намеса от българска страна ще затрудни диалога между Турция и Армения.

Юнал Лютфи от ДПС пък изтъкна, че в документа на Европейския парламент по темата основният акцент е насърчаване на диалога между Турция и Армения и то на ниво учени, за да се установи истината.

Сидеров отговори, че щом ЕП се е занимавал с тази тема, значи отпада аргументът, че българският не е компетентен да се произнася по нея. "Историческата истина за това вече е доказана с документи, а и се проявява двоен стандарт, при положение че признахме Холокоста", коментира лидерът на "Атака". 
"ГЕРБ отхвърли арменския геноцид, защото са им нужни гласовете на ДПС за пакта за финансова стабилност. Тук се вижда, че има сделка между ГЕРБ и ДПС", коментира пред журналисти пък съпартиецът му Десислав Чуколов.

Долната камара на френския парламент прие неотдавна
закона за криминализирането на оспорването и отричането на геноцидите, в това число и на арменския геноцид от 1915 г. Турция реагира остро на тази стъпка, замрази военното и икономиечското си сътрудничество с Франция и отзова посланика си от Париж.

Междувременно днес нашият парламент прие проекта за декларация, осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани, внесен от Иван Костов, съобщи "Фокус". "За" гласуваха 112  депутати, трима се въздържаха, против нямаше.
"Трябва решително разграничаване, посочване на виновните, и по този начин - завършване на един исторически процес по благоприятен за нацията начин. Това, което проведе режимът на Живков, беше опит за асимилация, съпроводен с депортиране или принудително изселване на хора с български произход. По този начин те бяха лишени от основните си човешки права”, аргументира се лидерът на ДСБ.

“Нашата справка показа, че практически делото срещу виновниците не е спряно и се води от Военна прокуратура, но има поставено неизпълнимо условие от съда. Трябва да призовем главния прокурор и съдът да направи необходимото, за да се завърши делото. Прокуратурата да изгради обвиненията си на базата на съществуващите свидетелства. По наша информация към момента обвиняем по делото остава само Георги Атанасов (министър-председател от управлението на БКП - б. р.) и по този начин процесът виси в едно обвинение, а ние говорим за виновници”, допълни Костов.

Той изтъкна, че днешното управление дава противоречиви сигнали по този въпрос и добави, че "няма добър Тодор Живков и лош изпълнител".
Бившият премиер намекна за изказването на Бойко Борисов, че "
една стотна от това, което е построил Живков за България, да направим, би било огромен успех”.

“Въпросът е защо толковa късно се предлага тази декларация? Този опит за насилствена смяна на имена посява омраза между хората и мултиплицира насилието. Стига се до нещо невиждано в европейската, а може би и световната история – депортиране на над 360 000 души от България. Според архивите на МВР през този период физически са унищожени 617 души”, заяви пък депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев.


dnes.dir.bg/news/genotzid-musulmani-armentzi-asimilatzia-10286926


Спомняте ли си, как великите порнографи от ГЕРБ, размятаха демагогски анти - ДПС картата, като бяха едва прохождаща опозиция и тази включая за арменския геноцид, как техни общини го признаваха уж - лицемерно?!
Защо ГЕРБ миналата година отхвърли осъждането на "възродителния процес", а тази го прие?!





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10042605
Постинги: 7901
Коментари: 3533
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци