Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
28.12.2011 05:10 - Светът се управлява от тези, които имат властта да създават пари
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1360 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: zahariada

Светът се управлява от тези, които имат властта да създават пари Източник

image

Историкът от Джорджтаунския университет, Карол Куигли в книгата си, озаглавена "Трагедия и надежда", пише:

"Правомощията на финансовия капитализъм са си поставили друга, дългосрочна амбициозна цел - създаването на световна система за финансов контрол, концентриран в частни ръце, и способност да доминират над политическата система на всяка страна. Тази система трябва да бъде контролирана с помощта на централните банки по света, действащи съгласувано, чрез тайни споразумения, сключени по време на частни срещи и конференции."

Контролирайки,
както демократичните, така и автократичните, деспотични правителства, както и всички други правителства, те ще се приближат до абсолютния контрол над глобалните пари, кредитирането и дълговете, доминиращи в икономиката, политиката, търговията и имперските авантюри.

Бившият директор на Централната банка на Англия Джосая Стамп казва:

Банковата система е била зачената в беззаконие и родена в грях. Земята се притежава от банкерите. Ако я отнемете от тях, но им оставите правото да създават пари с едно драсване на писалките си, те ще създадат достатъчно пари, за да си я купят обратно. "


"Обаче, ако ги лишите от това право, всичките им богатства, заедно с моето ще изчезнат, а след това светът би бил много по-приятно място за живеене. Но ако искате да останате роби на банкерите, и дори да плащате за собственото си робство, тогава нека да продължат да създават пари. "

Езоп е казал: "Ние ще обесим дребните крадци и ще назначим на държавна служба най-заслужилите." Най-опустошителни от всички са банкери с тяхната власт да създават пари.

В книгата си, "Паяжината на дълга", Елън Браун, обсъжда частното банкиране, като узурпирано право за създаване на пари, и как можем да си го върнем.

Тя обяснява, че все повече хора разбират за злокачествените ефекти от тази разрушителна сила. Всеки трябва да разбере, че Фед не е държавата. Това е частен банков картел, чиято собственост е на големите участващи в него банки.

В резултат на това Федералният резерв контролира света чрез Европейската централна банка, Английската централна банка и Централната банка на Япония. Това са основните централни банки на света, заедно с Банката за международни разплащания - централната банка на централните банки, и никому не подчиняващи се босове на всички босове.


В Америка, в допълнение към монетите, банките създават пари наричани от Федералния резерв банкноти. Монетите и книжните пари в Америка са по-малко от 3 на сто от паричната маса. Останалите пари са в кредитни заеми, деноминирани в компютърни числа.

Банките създават пари, които никога не са съществували. Около 30 на сто от тях са за собствените цели - спекулации и други непродуктивни дейности.

В брошурата на Федералния резерв в Чикаго от 1960 г. се обяснява:

"Не е съвсем вярно това, че банките кредитират в пари, дадени им за съхранение. Ако го направят, без допълнителни пари няма да бъдат създадени. Вместо това, те приемат записи на заповед, в замяна на кредитна линия за кредитополучателя, като му разкриват при себе си банкова сметка. "

Фракционните банкови резерви създават пари буквално от въздуха. След това ги използват, за да произвеждат още повече.


За разлика от предишни времена, големите банки днес са "гигантски машини за проценти." Традиционното банкиране е загубено изкуство, най-малко на нивото на Megabank. Най-малките банки са склонни да работят с по-голяма предпазливост.

Действайки безотговорно, банковите гиганти използват високо-рискови сделки в трилиони във високорискови операции от хазартен тип, използвайки, в частност, инструменти като дериватите и секюритизация на измамниците (приличащи на суаповете за кредитно неизпълнение).

От времето на президенстването на Андрю Джаксън (1829 - 1837), федерален дълг не е бил изплащан, освен процентите към банкерите и други собственици на дългови задължения на САЩ.


Защо не се връща правото на държавата да създава пари, защото то принадлежи на нея изначално. Обременяващите данъци ще бъдат намалени или премахнати. Парите за продуктивен растеж ще могат да бъдат създавани без инфлация. Животът в изобилие ще бъде стабилен. Би било възможна пълна заетост и социална справедливост.

Представете си това, че светът живее такъв живот, вместо да се изкачва по време на бум и да лети надолу по време на рецесия, да преживява безкрайно повтарящите се инфлация, дефлация, периоди на нестабилност, кризи, и днешната, може би най-голямата депресия, която заради собствените егоистични цели, заради по-нататъшното консолидиране на власт и пари, са създали банкерите.

През 1929 г. разгула на подобно мошеничество доведе до колапс. През лятото на 2007 г., анализаторът Джереми Гренхъм предупреди за "сблъсък на забавен каданс", причинен от  "първият наистина глобален балон."

Заключителен коментар

Очевидно е, че властта да се създават пари, която е съсредоточена в частни ръце, се обърна в провал. Тази ситуация вреди на страната и света, унищожава американската мечта, води до обедняване на милиони, спонсориращи военната машина, която разрушава една след друга страни, и застрашава от смърт цялото човечество.

За да спре това, за да се върне създаването на пари в ръцете на обществото, трябва да бъде свършена много работа. Движението "окупаторите" и протестиращите по целия свят трябва да приемат това като основна цел за постигане, за да настъпи, най-накрая, социалната справедливост, която беше отнета от банкерите и корумпираните политици.

Още по темата:
http://truthout.org/global-debt-crisis-how-we-got-it-and-how-get-out/1307386310





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. diadokolio - Наивният ми коментар???
28.12.2011 06:58
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за отворената тема!
Предстоят новогодишни празници.
Какво е най- често използваното пожелание?
Здраве!
Изминали са само 133 години, но корените и традициите са живи.
Всяко селище в страната ни е уникално със своите ястия и традиции.
Богатите са се преситили от удобства и глезотии, замислят се за оцеляването си и остаряването в добро здраве.
Нужни са млади и енергични хора, които да рекламират хранителният туризъм в селската гостилница.
Много е работата, но ползите са златни!
Не сгради и удобства, а аромати и ползи за тялото.
Много са възрастните хора, които помнят, могат и знаят, а младите ще го съберат, обобщят и рекламират.
Храненето е невероятно изкуство, а когато е съобразено с конкретният човек, тогава отпадат милиарди от аптеките и ангажираността на лекарите.
Ние го можем и имаме възможността, за да предлагаме ястие за конкретният човек с неговите нужди, а не ястие само в менюто, което да е за продан.
Земята ни е невероятна.
Често се говори за износ на продукция.
Не, важен е продукта и наплива да го консумират при нас, на нашата географска ширина с нашата вода.
Каквато и опаковка да му сложим, както и да ги рекламираме за износ, те ще го консумират при други условия и друга термична обработка, която няма да има същия ефект, както от нашите ръце в нашите условия.
Приятни приготовления за новогодишните празници!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10040658
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци