Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.12.2011 20:19 - Атакуван от полицията заради торент компютърджия: Всичко бе измислено, за да изземат техниката и да спрат торента ми
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1326 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.12.2011 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Забележете заради кой сайт! Заради отдавна изобличените от този блог - като ПРЕСТЪПНИЦИ, БЪЛГАРОФОБИ И НЕЗАЧИТАЩИ СОБСТВНИТЕ СИ ПРАВИЛА - www.vbox7.com !

Кога бандитската башибозушка милиция на Цоко Вътрешния, ще атакува и закрие тях - за БЪЛГАРОФОБИЯ и РАЗПАЛВАНЕ НА РАСОВА, ЕТНИЧЕСКА И ВЕРСКА НЕНАВИСТ И АГРЕСИЯ в създадената там група - "България за българите" или наречена от мен "България за АНТИбългарите", чиито автори не са баннати, а групата им не е закрита като моята с подобни обвинения, поради простата причина, че те разпалват такава ненавист само срещу "гои", но не и срещу "богоизбраните" ционисти, към когото скришом принадлежи снушаващият се сексуално с кучета неин създател!?

Написано от Момчил ЦВЕТКОВ, Павлин ГРУЦОВ   
Четвъртък, 22 Декември 2011 11:37
Преди около седмица писахме, че на 14 декември в 9 часа антимафиоти от Плевен са извършили претърсване в апартамента на 22-годишен плевенчанин и са намерили и иззели една компютърна конфигурация, на която са качени сървър на торент тракер и интернет страница за разпространение на музика, преносим компютър, използван за администриране на тракера, и един рутер. Плевенчанинът, който се казва Сашо, няма криминални прояви. Предстояха експертизи на иззетата техника. Попитахме Сашо защо са го атакували и какво толкова правил, за да излезе по полицейските бюлетини.
- Сашо, кой е торентът и каква информация е имало на сървъра ти?
- Торента е Uteam-Bg.net. На сървъра имаше единствено сорс кодове на сайтове и няколко свободни за ползване софтуера. Това са файловете на сайта, картинки и т.н.
- Стимулираше ли някак ъплоудърите да качват съдържание и как потребителите разбираха за сайта ти?
- Не, по никакъв начин не съм ги стимулирал. Качваха от добро желание и за убиване на свободното си време. Повечето посетители на сайта знаят за него и го посещават от доста години, а останалата част разбираха за него от Гугъл.
- Печели ли се от един торент и ако да - как и колко?
- По принцип от всеки голям и силно развит сайт може да се печели чрез реклама. Тъй като нашия не беше такъв, печелихме толкова колкото да си покрием разходите по поддръжката.
- Как полицаите разбраха за теб и какво ти направиха?
- Не знам. Споменаха, че е поръчка от София за изземване на техниката и те са само изпълнители. Адреса най-вероятно е взет от интернет доставчика ми.
image Торентите са сайтове, които представляват вид каталог на файловете, с които разполагат така наречените „ъплоудъри”. Те генерират .torrent файл, който качват в торент сайта. Този файл съдържа информация какъв точно файл или файлове иска да сподели ъплоудера. В системата на торент сайта има софтуер наречен „тракер”. image Този тракер казва на софтуера, с който лийчърите (хората, които свалят файлове от торента) свалят файлове, кои са хората разполагащи с тези файлове. По този начин тракера играе ролята на посредник между двама или повече потребители. През системата на тракера не преминава самото съдържание на файловете, а само информация кои притежава това съдържание. След като лийчър свали файл той автоматично става сийдър (човек, който разпространява съдържание). По този начин файла или файловете могат да бъдат свалени много по-бързо отколкото по обикновения начин от един сайт (фигура 1), тъй като съдържанието не се сваля от един едно място, а от множество торент клиенти (фигура 2).
- Ти си администрирал и друг сайт - vboxplay.com. Каква е идеята на сайта и как се сваля музика чрез него?
- Идеята на сайта е същата като тази на безплатните addon-и и програми за сваляне на звук от клип в интернет. Звука се сваля чрез конвертор от най-известния сайт за разпространение на клипове в България vbox7.com. Клипът не се сваля на сървъра, а се конвертира в реално време, така че съдържанието му по никакъв начин не остава записано на сървъра.
- Заради торента ли дойдоха полицаите?
- Така и не стана ясно. Дойдоха с твърдението, че има пуснат FTP сървър пълен с mp3-ки и ги разпространявам. На сървъра няма нито една mp3-ка! Според мен това беше измислено за да изземат техниката и да спрат торента.
- Защо според властите торентите са незаконни, а повечето хора смятат, че са полезни?
- Никъде в законите на ЕС не е описано, че системите за обмяна на информация P2P(peer-to-peer) са незаконни. Твърдят така, защото е по-лесно да вземат един компютър, който просто стои и не мърда от колкото да заловят някой от хилядите педофили в интернет, които разпространяват порно с малолетни. Все пак трябва да се изтъкнат, че са свършили нещо и да имат материал за публикуване в информационния си бюлетин на МВР.
imageСистемата на vboxplay.com е следната. Потребител си харесва клипче във vbox7.com. Той иска да свали съдържанието като музикален файл за да може да го слуша на обикновен mp3 плеър. Потребителят копира линк към страницата с клипчето и го поставя във vboxplay.com. Сайтът започва да изтегля поток от данни с клипчето, като в реално време го конвертира и препраща музикалното му съдържание към потребителя, желаещ това съдържание (фигура 3). По този начин на сървъра на сайта не се записва никакво съдържание, а само се обработва поток от данни и го предава от едно място на друго.
posredniknews.com



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10040568
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци