Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991273
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
22.12.2011 02:07 - И "родната" опозиция милее за банките, гърците, испанците и италианците...А България и българите - "кучета ги яли"! България е най -
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 534 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.12.2011 02:45


богата и неминуемо требва да плаща на "бедните", които по цял ден лежат, ама не гладуват, не мизеруват и не живеят без електричество!

Автор:
meto76

БСП настоя за национална позиция за участието ни във финансовия пакт     БСП настоява за национална дискусия по позицията на България относно eвропейския фискален пакт. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП и председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. "Днес започва по същество преговорен процес за този международен договор. България е участник в този процес, но никой в страната не е информиран за първоначалния текст, правителството не го е направило", коментира лидерът на БСП.
"Вместо това има доста неуместни за вътрешна употреба коментари на министъра на финансите, който при
конференцията и обсъждането с другите европейски финансови министри като че ли не е заел никаква ясна позиция, защото тя липсва в заключението от тези разговори, но тук коментира МВФ, другите страни, дори преди време скандално обяви, че може да няма евро", посочи Станишев.

Вчера министрите на финансите от еврозоната се споразумяха да предоставят 150 милиарда евро на МВФ, за да подпомогнат затруднените държави от валутния съюз. Към помощта се присъединиха и страни извън еврозоната. България обаче "
не смята да дава каквито и да било пари за програмите на фонда", категоричен е финансовият министър Симеон Дянков.

"За какво се бори България в тази ситуация? Каква е логиката България - да иска да се присъедини към нещо, а да не участва в него? Защо се получава така, че страни, които са значително по евроскептични от България, като Чехия и Дания, участват и финансово в този пакт, а България няма да участва". Това попита на пресконференцията депутатът Румен Овчаров по повод позицията на Дянков.

"Каква е логиката България да държи 90% от валутния си резерв в европейски банки или в банки на европейски държави, а да не иска да даде поне част от този резерв, за да спаси финансово всички тези държави и тези банки", коментира Овчаров.
По мнението му има необходимост от едно експертно обсъждане на този въпрос.

"Дянков ходи, кима, връща се и после разказва някакви врели-некипели – днеска нямало да има евро, утре щяло да го има, на другия ден ние ще участваме, на третия ден няма да участваме. Така не се прави национална политика и то в една тежка кризисна ситуация", посочи Овчаров.
Необходими са ясни политически стъпки за по нататъшна финансова консолидация на ЕС при формирането на политиките, заключи той.


http://dnes.dir.bg/news/bsp-rumen-ovcharov-simeon-djankov-krizata-evrozonata-10162907?nt=4


http://svejo.net/1359941-globalization-bsp-nastoya-za-balgarsko-finansovo-uchastie-za-spasyavaneto-na-gartsiya-italiya-ispaniya

„Айриш таймс”: Великобритания отказа да предостави допълнителни средства за МВФ

20 декември 2011 | 09:24 | Агенция "Фокус"
Начало / Европейски съюз


Брюксел. Министрите на финансите на страните от ЕС успяха да се договорят за увеличаване на ресурсите на Международния валутен фонд (МВФ) с около 170 милиарда евро, но Великобритания отказа да предостави очакваните 30 милиарди евро, за да може да бъде постигната целта от 200 милиарда евро, определена от европейските лидери. Целта на споразумението е да се предоставят допълнителни възможности на МВФ за борба с дълговата криза в еврозоната. За втори път в рамките на 10 дни Лондон отказа да се включи към европейско споразумение за справяне с кризисната ситуация, пише вестник „Айриш таймс”.
Като получател на спасителна помощ от ЕС и МВФ, Ирландия няма да отпусне допълнителни средства за фонда. Най-много пари ще дойдат от Германия и Франция, съответно 41,50 милиарда и 31,40 милиарда евро.
Към споразумението ще се присъединят и четири страни извън еврозоната – Чехия, Дания, Полша и Швеция. Те ще предоставят около 20 милиарда евро.


© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене