Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 8752690
Постинги: 7763
Коментари: 3333
Гласове: 6090
Календар
«  Декември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Сайт на партия БТР (България на труда и разума)
4. Десислава Иванчева
5. Интервюта с представители на партия БТР
6. Драмата на спътницата на покойния Константин Иванов - Коци
7. Планът за съсипването на България
8. Протоколи на ционските мъдреци
9. Български исторически календар
10. Забравеният д-р Ганчо Ценов
11. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
12. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
13. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
14. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
15. Забравеният д-р Янко Янев
16. Православието
17. Планът "Еврия"
18. Сайт с български бойни знамена
19. Исторически видеоблог
20. "Изгубената България" - исторически сайт
21. Българският национализъм (1919 - 1944)
22. Владо Черноземски
23. ANONYMOUS BULGARIA
24. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
25. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
26. Самиздател Григор Симов
27. Военное обозрение
28. На пути к «Великому Израилю»: главарём ИГИЛ является штатный агент Моссада Шимон Эллиот
29. Отворено писмо на Манфред Рьодер
Постинг
30.11.2011 00:20 - Сигнал до Прокуратурата: Българският министър-председател Бойко Борисов прикривал наркотрафик между България и Турция!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1431 Коментари: 0 Гласове:
0Автор: doktora757

28 Ноември 2011 Сигнал до Прокуратурата: Българският министър-председател Бойко Борисов прикривал наркотрафик между България и Турция   image Бойко Борисов на първия рожден ден на застрахователна компания СИК през 1995 г. Отляво надясно са Венцислав Стефанов, Румен Николов- Пашата, Бойко Борисов
    Снимка: Живко Ангелов, вестник “Капитал”
От книгата на Иван Бакалов "В сянката на Борисов"


Изх. № 11-28/28.11.2011г.
До Jerzy Buzek
Председател на Европейския парламент

До Борис Велчев
Главен прокурор на Р България

С И Г Н А Л
от Петър Пенчев, e-mail: p_p_trojanski@yahoo.com, GSM 00359887525032 и
от Атанас Чобанов, редактор на www.bivol.bg, e-mail: parisvesti@gmail.com, GSM 0033632691128
и двамата, членове на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”

Относно: Българският министър-председател Бойко Борисов прикривал наркотрафик между България и Турция

Уважаеми господин Бузек,
Уважаеми господин Велчев,

Чрез две национални информационни агенции, на 25.11.2011 г., стана ясно за публичните показания от същия ден в български съд, на свидетел за престъпно посегателство срещу закона, извършено от днешния министър-председател на България Бойко Борисов.

Агенция “Фокус” (линк в ИНТЕРНЕТ http://www.focus-radio.net/?action=news&id=537480 ) съобщава: “Подсъдимият по делото „Килърите” Васил Костов – Кеца проговори за връзките на Бойко Борисов с групировката СИК, предаде репортер на Радио „Фокус”-Шумен. Това стана по време на частичните обяснения, който той даде във връзка с показания на свидетели днес. ... Костов е присъствал на среща, състояла се във Виенската градина на паметника на Васил Левски в столицата, в която са участвали Бай Миле, Сретен Йосич, Бойко Борисов, Стоил Славов и евентуално Венцислав Стефанов. На нея босовете са обсъждали как да съберат пари, за да стане Бойко Борисов главен секретар на МВР. Костов е бил и на друга среща на босове на СИК, веднага след убийството на Поли Пантев, на която те са се карали за неговото наследство от 80-100 млн. долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не са давали повече от 10 млн., но се разбрало, че Бойко Борисов има бригада, която да окаже натиск върху тях. Васил Костов – Кеца заяви още, че Бойко Борисов е отговарял за канала за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока.”
Агенция “КРОСС” (линк в ИНТЕРНЕТ http://www.cross.bg/1264404 ) уточнява: “Пред съда обвиняемите отговарят по дело за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палеж.”
От двете съобщения на агенциите се налага извод, че могат да се приемат за истина показанията дадени под клетва в Шуменския окръжен съд на 25.11.2011 г., особено когато българският гражданин Васил Костов е изправен в съда след досъдебно наказателно производство от българската Прокуратура. И тъй като тези факти пряко не касаят образуваното дело в Шуменския съд, то по тях няма да има произнасяне от настоящия съдебен състав от българския съд, затова е наложително разглеждането им от друг състав на съда, след внасяне на друг обвинителен акт от българската Прокуратура.
Имайки впредвид, че посочената схема на престъпно нарушаване на закона – чрез подобен “канал за хероин от Турция към България и за каптагон и синтетична дрога в обратна посока”, е описана и от свидетелските показания на Ваньо Танов, бивш шеф на ГДБОП (данните на Танов са засечени със СРС от ГДБОП) пред Комисията по вътрешен ред на 40-то Народно събрание (линк в ИНТЕРНЕТ http://www.balkanleaks.eu/en/shorthand-bg.html?start=13 ), това дава основание за косвено аналогично потвърждение на изнесените факти пред Шуменския съд на 25.11.2011 г. от Васил Костов.
Не могат да се подминат и други свидетелски показания, дадени отново пред съд – на 07.04.2009 г. пред Белградски окръжен съд известният наркобос (посочен и от Васил Костов пред Шуменския окръжен съд), Сретен Йосич(по-известен като Йоца Амстердам), заявява, че по времето, когато е бил в България, е закрилян от главния секретар на МВР Бойко Борисов.
Oсвен Сретен Йосич, година и половина по-късно, на 30 ноември 2010 г., защитен свидетел срещу него - Томислав Марянович - също казва пред съда в Белград, че “Бойко Борисов, по времето, когато е “главен секретар на полицията”, е бил човекът на Сретен Йосич и на дясната му ръка Слободан Джурович в България.”

Накрая остава и секретният доклад от 05.09.2006 г. от Американското посолство в София до Държавния департамент на САЩ, в който се сочат обвинения в миналото за връзки на Бойко Борисов със сериозна контрабанда на метаамфетамини ( линк в ИНТЕРНЕТ http://wikileaks.org/cable/2006/05/06SOFIA647.html ).

Уважаеми г-н Велчев, искаме специално да привлечем Вашето внимание върху факта, че информация от американската секретна служба SIMO е потвърждение на тези обвинения.

Като свободни граждани, членове на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”,

НАСТОЯВАМЕ за образуване от Прокуратурата на досъдебно наказателно производство с внасяне на обвинителен акт в съда срещу Бойко Борисов, настоящ министър-председател на Република България, с привличане под углавна отговорност по следните текстове от Наказателния кодекс:

1. По чл. 242, ал. 2 “Който без надлежно разрешително пренесе през границата на страната наркотични вещества и/или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества с лишаване от свобода от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева и за рискови наркотични вещества - с лишаване от свобода от три до петнадесет години и глоба от десет хиляди до сто хиляди лева; ал. 3 “Който без надлежно разрешение пренесе през границата на страната прекурсори или съоръжения и материали за производство на наркотични вещества, се наказва с лишаване от свобода от две до десет години и глоба от петдесет хиляди до сто хиляди лева; ал. 4 “Когато предметът на контрабандата по предходните алинеи е в особено големи размери и случаят е особено тежък ..., наказанието е в случаите по ал. 2 и 3 - лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години и глоба от двеста хиляди до триста хиляди лева.”
2. По чл. 270, ал. 1 “Който противозаконно пречи на орган на властта, ... да изпълни задълженията си, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от петстотин до две хиляди лева; ал. 2 “Когато задълженията на органа на властта са свързани с контрол върху трафик на наркотични вещества, аналози или прекурсори, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева”.
3. По чл. 282, ал.1 “Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6, или с пробация”; ал. 2 “Ако от деянието са настъпили значителни вредни последици или е извършено от лице, което заема отговорно служебно положение, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6”; ал. 3 “За особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, като съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6”; ал. 5 “Ако деянието по предходните алинеи е свързано с упражняването на контрол върху производството, преработването, съхраняването, търговията в страната, вноса, износа, транзита и отчетността на наркотичните вещества и прекурсорите, наказанието е лишаване от свобода до десет години по ал. 1 и от три до петнадесет години по ал. 2”.
4. По чл. 321, ал. 1 “Който образува или ръководи организирана престъпна група, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години”; ал. 2 “Който участвува в такава група, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години“; ал. 6 “Който се сговори с едно или повече лица да върши в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години и чрез които се цели да се набави имотна облага или да се упражни противозаконно влияние върху дейността на орган на властта или местното самоуправление, се наказва с лишаване от свобода до шест години”.
5. По чл. 321а, ал. 1 “Който участва в ръководството на организация или група, която чрез използване сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги, се наказва с лишаване от свобода от три до осем години”; ал. 2 “Който участва в такава организация или група, се наказва с лишаване от свобода до пет години”.
6. По чл. 322 “Който не попречи на извършването на очевидно тежко престъпление, ако е могъл да стори това без значително затруднение и без опасност за себе си или за другиго, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.”
7. По чл. 354а, ал. 1 “Който без надлежно разрешително произведе, преработи, придобие или държи наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева, а за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева. Когато предмет на престъплението са прекурсори или съоръжения или материали за производство на наркотични вещества или техни аналози, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева”; ал. 2 “Когато наркотичните вещества или техните аналози са в големи размери, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева”; ал. 3 “Който без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, се наказва: 1. за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева; 2. за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева”; ал. 4 “Който наруши правила, установени за производство, придобиване, пазене, отчитане, отпускане, превозване или пренасяне на наркотични вещества, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева, като съдът може да постанови и лишаване от правата по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7”.

НАДЯВАМЕ СЕ Европейският парламент да следи отблизо това публично оповестено в българския съд, нарушаване на закона в най-висшия кръг на политическата олигархия в България.

С уважение,
За Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”:

Петър Пенчев
инженер-математик

Атанас Чобанов
публицист и журналист в Париж-Франция
Публикувано от Асоциация на свободното слово "Анна Политковская" в 07:50 image             image

       image
Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене