Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.11.2011 17:52 - Когато гей и ционист сложи маската на "български православен консерватор - традиционалист"
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1408 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 16.11.2011 18:08


БЪЛГАРИЯ Освен ГЕРБ само РЗС подкрепя бюджета Таня Петрова
  image  

В централата на "Ред, законност и справедливост" народни представители и финансови експерти от РЗС проведоха консултативна среща с министъра на финансите Симеон Дянков. След срещата лидерът на РЗС Яне Янев и вицепремиерът Дянков дадоха съвместен брифинг в пресцентъра на РЗС.

Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Ден след като РЗС обяви, че се преквалифицира от радикална в конструктивна опозиция, лидерът на партията Яне Янев публично похвали проектобюджет 2012 и подкрепи финансовия министър Симеон Дянков в искането му за реформи в МВР и администрацията. На съвместна пресконференция с Дянков Янев определи бюджета като единствения възможен бюджет и заяви, че между първо и второ четене депутати от партията ще внесат допълнителни предложения за орязване на разходи, включително намаление на бюджета на МВР със 100 млн. лв.

До момента депутатите на Янев са единствените извън групата на ГЕРБ, които декларират, че ще подкрепят бюджета. Според Яне Янев в числата може да се постигне допълнителна оптимизация и чрез кризисно орязване на бюджета на НС с 10%, сливане на органи като СЕМ и КРС, намаляване на издръжката на комисията по досиетата. "Недопустимо е 50% от работещите в МВР да са папкаджии", коментира Янев, повтаряйки почти дословно аргументацията на самия Дянков за реформи в сектора. От РЗС настояват за още по-голяма административна реформа, базирана на териториалното и административно деление и свързана с намаляване на общини, областни управи, изнесени териториални структури.

Самият Дянков не коментира предложенията на РЗС с изключение на искането за 1 млн. лв. увеличение в бюджета на комисията за отнемане на престъпно имущество, която показала, че може да работи. И по него обаче се изказа предпазливо, че депутатите ще решат. Подкрепата за бюджета бе предизвестена от друга - РЗС подкрепи Росен Плевнелиев веднага след първия тур на президентските избори.

КРИТИКА

Пенсионната реформа на ГЕРБ е провалена и в осигуряването цари пълен хаос. Докато други държави планират тези системи с 40 години хоризонт, у нас няма яснота какво се случва. Правителството води политика на фалит и национализация и най-силно от това са ударени почтените хора, които покриват с вноските и данъците целия дефицит на НОИ без никаква сигурност за бъдещите си пенсии. Това коментираха вчера от ДСБ по повод проектобюджета. Според десните правителството съзнателно разпространява публични слухове като намаляването на обезщетенията за пенсиониране в силовите ведомства, защото целят да манипулират и провокират хората да напуснат. В проектобюджета няма отговор и на въпроса защо се предвижда увеличение на размера на държавния дълг, сделката с брейди облигациите на Милен Велчев е за 2013 г. и служи като оправдание, счита Иван Костов.

segabg.com/online/new/articlenew.asp


БГНЕС 13.11.2011/16:09 - a  a  a

 

 

imageРЗС преминава от крайно радикална, в конструктивна опозиция. Това заяви лидерът на партията Яне Янев в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Това решение е било взето на вчерашния Управителен съвет на РЗС в Гълъбово. "Предвид това, че България е в изключително деликатна ситуация във финансов и икономически аспект, предвид тежката финансова криза в Еврозоната, ние смятаме, че е безотговорно да се подценява тази ситуация и да смятаме, че това е сън, за да се размине. Престои да се вземат много отговорни и много важни решения за финансовото здраве на държавата и това не може да стане само и единствено от управляващата партия. Затова РЗС, както преди повече от година и половина беше първата политическа сила, която подкрепи пакта за финансова стабилност на Симеон Дянков и това е стара наша идея за промяна на Конституцията за 3% дефицит, ние продължаваме да отстояваме тази наша принципна позиция", заяви Янев. Той допълни, че ще направят всичко възможно това, което зависи от финансовите експерти и политическото ръководство на РЗС, за да помогнат в този тежък момент "да не се стовари финансовият катаклизъм на ЕС и върху крехката финансова стабилност на България".

"Взехме решение от крайно радикална да бъдем конструктивна опозиция и в контекста на това, че българският народ в средата на мандата даде пряк вот на доверие на Бойко Борисов. Такъв прецедент в 22-годишната история на България не се е случвал. Това пожела нашият народ. Ние, като убедени демократи, сме длъжни да се съобразим с волята на суверена. Не е имало друго българско правителство, което да получи вот на доверие при такава ситуация. Затова РЗС като конструктивна опозиция остава верен на своите принципи, които сме лансирали и отстоявали в обществото, но смятаме, че не бива да бъдем опозиция на всяка цена. Защото опозиция на всяка цена видяхме не само, че не се приема от огромната част от обществото, но сега в тази критична и кризисна ситуация не само, че не е оздравяващо за държавата, но е деструктивно и може да създаде изключително тежки проблеми за стабилността на държавата", категоричен е Яне Янев.

Той подчерта, че РЗС няма да подкрепи подписката на ДПС, "Атака" и БСП за сезиране на Конституционния съд за касиране на президентските избори. "Смятаме, че поведението на "Атака" е еманация на политическото поведение, щом като направиха съдружие с ДПС, за да им дават аргументи и факти за касиране на президентските избори. РЗС не може да се включи в тази подписка поради няколко основни причини. Първо, смятаме, че това е изключително опасен сценарий за България, който цели дестабилизация. Поради простата причина, че ако приемем хипотезата, че КС се произнесе, защото така или иначе ще бъдат събрани 48 подписа, се произнесе, че касира изборите преди встъпването на Плевнелиев в длъжност, тоест преди 22 януари, тогава изпадаме в конституционен капан и най-вероятно целта е да се удължи мандатът на Първанов. Защото той няма да излезе от длъжност. И тъй като няма конституционен регламент, няма текст в Конституцията, който да третира този проблем, Първанов трябва да продължи и след изтичане на мандата до провеждането на нов избор да бъде президент, което за РЗС е абсурдно и недопустимо", заяви председателят на РЗС.

От партията смятат, че това е възможно най-лошият сценарий за България. "Ние категорично не участваме в този сценарий. Това е първата възможност. Ако приемем втората хипотеза, че КС касира избора на Плевнелиев след встъпването му в длъжност, тогава се създава институционална и конституционна криза, тъй като в сега действащата Конституция няма отговор на въпроса кой става президент ако се касира действащият президент и вицепрезидент", добави Янев.

"Има отговор на въпроси, свързани с това ако президентът изпадне в трайна невъзможност - в случай на смърт – да, тогава вицепремиерът, председателят на парламента, но в случая тази Конституция не дава отговор на въпроса ако бъде касиран президентът, в този случай какво се случва до провеждането на избори. България на практика ще остане без държавен глава. Това ще блокира изцяло държавата и ще доведе до непознат за всички тези 22 години колапс", категоричен е Яне Янев.




Яне Янев официално измести Волен Сидеров в сърцето на Бойко Борисов 16.11.2011 / 14:29 от: ГЛАСОВЕ image „РЗС е категорично против сценария на Гоцевата политическа чета от комунисти, националисти и доганисти да дестабилизират държавата за постигане на користните им политически цели. Убедени сме, че Конституционният съд няма да се поддаде на опитите за дестабилизация, и затова го призоваваме да излезе с определение за недопустимост на иска". Това се казва в позиция на РЗС по повод искането на депутатите от БСП, ДПС и „Атака“ за касиране на президентските избори заради безпрецедентните нарушения по време на вота. Освен това хората на Яне Янев заявиха категоричната си подкрепа за бюджета за 2012 година, който беше предложен от правителството.

От партията на Яне Янев, който доскоро се заканваше да уволни Бойко Борисов, наричаше премиера мутра и милиционер и се обявяваше за радикална опозиция на управлението на ГЕРБ, заявяват още: „Следизборното съглашателство между БСП, ДПС и „Атака“ е ясен знак за намерението на ретроградните сили да запазят статуквото и влиянието на проруските интереси в президентската институция. Вече няма съмнение кои са играчите на Гоце. Остава само в следващите дни към тях да се присъедини Меглена Кунева и пъзелът ще бъде изцяло подреден“.

Според РЗС искането на новата тройна коалиция: БСП–ДПС–"Атака" за касиране на президентските избори е директна заявка за инспирирането на политическа криза.

От РЗС са на мнение, че лицемерието на БСП и ДПС е грандиозно, защото когато от партията на Янев сезирали Конституционния съд за гласуването в Турция на парламентарните избори през 2009 г., министър на външните работи бил Ивайло Калфин. Според хората на Янев именно Калфин е позволи тогава фрапиращи фалшификации на вота, а днес се представял за радетел за честни избори.

От РЗС питат защо "Атака" не са се присъединили тогава към иска на РЗС за касиране на изборите в Турция, а сега са пристанали на Доган?

В позицията на популистката формация се казва още: „Маските паднаха! Окончателно стана ясно, че "Атака", ДПС и БСП са съвременните клонинги на БКП и ДС. По принцип съществуват две хипотези в случай, че Конституционният съд касира изборите за президент. Ако се произнесе преди встъпването в длъжност на Росен Плевнелиев, най-вероятно ще се удължи мандатът на Георги Първанов, защото няма конституционен текст, който да регламентира подобна ситуация. Така Първанов ще може да бламира работата на Правителството и да удължи мандата на посланиците доносници до провеждането на нови избори.

Ако съдът се произнесе след клетвата на новоизбрания президент, ще се стигне до най-лошия и безпрецедентен вариант. Липсата на отговор в Конституцията на въпроса кой ще управлява България при касиране на действащата президентска двойка, ще доведе до институционална и конституционна криза, която ще блокира държавата. В период на икономически колапс, политическа криза в България би довела до непредвидими финансови и социални катаклизми“.


Освен психичноболен, според Резолюция на ООН, която незнайно защо отпадна, РАСИСТ ли е Яне Янев, според също Резолюция на ООН от 70-е?
Видяхме гей - зависимостите в политиката, до какво водят...
Какво стана с "гей - разследването" на Яне Янев или "Янка Янева" да я наричаме, за да не я обидим?!

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC


ООН по въпроса за ционизма [редактиране]

В 1975 г. Общото събрание на ООН гласува резолюция № 3379 (предложена от 25 страни, между които Афганистан, Куба, Египет, Оман, Катар и др. и гласувана освен с тях с още 72 гласа "за" - между които СССР, България, всички страни от социалистическия лагер, Либия, Китай, Албания, Катар, Оман и др., 35 "против" - между които западноевропейските страни, Австралия, САЩ, и др, 32 "въздържал се" - между които Япония, Чили, Перу, Сингапур и др.), която осъжда ционизма като форма на расизъм и расова дискриминация.

През 1991 г., след разпада на социалистическия лагер, Резолюция № 3379 е отменена с Резолюция № 4686 на ОС на ООН (предложена и гласувана "за" от 111 страни, между които Албания, България, СССР, всички бивши соц.страни, САЩ, всички страни-членки на ЕС; 25 гласа "против" - между които Афганистан, Иран, Ирак, Северна Корея, Судан, Сирия и др., 13 "въздържал се" - между които Ангола, Турция и др.; 11 - отсъстващи, между които Китай, Египет и др.)








Гласувай:
0


Вълнообразно


1. andrei - НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ ВЕЧЕ
16.11.2011 17:58
В ПРИКАЗКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА НА ИБРИКЧИЯТА ЯНЕ ЯНЕВ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10055456
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци