Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989622
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
06.11.2011 02:19 - България - световна опитна мишка
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Автор: nestinar

КАКВО още може да ни учуди? Май нищо. Особено след като в челото ни плесна откритието, че Кадафи бил изнасилен преди смъртта си. Да не говорим и за благата вест, че по някое време в понеделник, 31 октомври, населението на света ще стане 7 милиарда.

При 7 млрд. различни души всичко на тази планета е възможно. Абсолютно всичко. Националният съвет на Либия, наречен за удобство "преходен", разследва закачливата новина, свързана с полковника.

Индийската преса се готви да отрази 7-милиардното събитие, тъй като бебето, което ще завърти брояча, най-вероятно щяло да изреве в Индия. Къде другаде? Впрочем в Индия всяка минута се раждат по 51 бебенца.

Въобще - всичко е възможно, но за да знаем кое е добро и кое лошо в този тъй пренаселен и объркан свят, имаме нужда от нови открития, научни постижения ГМО-та и куп други естествени и неестествени неща, които ще позволят на драгия гласоподавател (защото всъщност това е най-важната характеристика на всеки жив човек) да оцелее.

А сред 7 милиарда души и непрестанни заплахи става все по-трудно да се оцелее. Тези научни експерименти, символ на бъдещия прогрес на планетата Земя и на нас самите, трябва да бъдат провеждани по-често, в тях да бъде инвестирано.

Само с нови открития човешката раса ще се запази, няма да се самоунищожи. Ще се справим с предизвикателствата на новата реалност и куп други подобни клишета.

Къде обаче да се провеждат научните експерименти и какви конкретно да бъдат те? Кой да приюти ордата от смахнати и гениални учени от целия свят? Коя нация да бъде превърната от обикновена нация в необикновена? Къде да разположим апаратура, да построим научни центрове, къде да експериментираме и развихряме рошавите прически на големите физици, химици, математици и какви ли още не гении на човечеството, които ще му помогнат да се справи с неизброимите заплахи?

В Китай? Не, това е най-гъстонаселената страна в света, трудно би било да открием подходящо място.

В Индия? Там народът ражда почти всяка секунда, какви ти експерименти.

В Нигерия? Не, държавата напоследък се развива с бързо темпо, да не утрепваме ентусиазма й.

В Русия? В никакъв случай - научните открития ще бъдат засекретени и руснаците ще си ги използват за собствени цели. Къде тогава?

Дали България, този кръстопът на Балканите, тази нация с тъй велика история, да не се превърне в пристан, научен инкубатор, експериментален хъб на експериментите, опитна мишка на мишките?

Ами, разбира се, защо не? Какво предлагам конкретно и как се роди идеята? Миналата седмица лорд Саймън Уолфсън, шеф на фирмата за дрехи Next, обеща награда в размер на 250 000 британски лири за онзи икономист, който предложи най-добрия и безболезнен план за разпадането на еврозоната. Въпросната премия, втората по големина в света след Нобеловата, разбуни духовете на Острова и моментално зае първите страници на вестниците, нищо че Кадафи току-що беше заловен.

Реални идеи за излизане от финансовата криза нямало според Уолфсън, нищо че световните финансисти всекидневно се упражнявали по темата. Очевидно им трябва истински финансов стимул, за да измислят нещо адекватно и работещо.

Сигурно и на други места по света дават пари за смели идеи, но няма къде да ги експериментират и проверят дали работят. Трябва им реална среда за тези експерименти. Такава може да бъде България. Че ако само за една икономическа идея дават 250 000 паунда, какво остава за по-сериозни експерименти? Изведнъж ще се окаже, че съществуват още много уолфсъновци - било то маскирани като отделни хора или богати организации/компании, които са готови да дават пари за щури идеи, научни експерименти, проби, тестове и подобни.

На този орда откриватели и авантюристи трябва да им бъдат създадени автентични условия, за да тестват щурите си приумици и България е идеален притегателен център за това.

Как иначе да проверим какво би станало, ако замразим пенсиите? Какво би станало, ако не пускаме парното през зимата? Да експериментираме в България. Какво ще се случи, ако въведем еврото, а после го премахнем - да опитаме в България. Всички да станат вегетарианци? Тест в България. Всички на велосипеди, забраняваме автомобилите - изпитание в България. Нова ваксина за еди-какво-си - чудесно, изпробваме я в България.

Стоп на глобализацията и капсулиране на етническите групи в ясни територии - тест в България. Разделяне на обществото на мъже и жени - пробно в България. Нов вид домати - засяваме в България. И какво ли още не.

Така неусетно директни чужди инвестиции ще завалят в България, безработицата ще се движи стабилно в графата "нула процента", световни учени, експериментатори, чудаци и авантюристи ще провеждат своите експерименти от всякакво естество на наша територия и с нашите поданици, а кешът ще набъбва - държавният резерв, нали така му казват?

Дори и избори няма да има смисъл да се правят, освен ако не са част от някакъв експеримент. Да не говорим за ден на размисъл. И ще заживеем щастливо. Като мишлета. Който оцелее, оцелее. Останалите - явно са се подлъгали по безплатното сиренце, което е безплатно само в капана, какво да се прави.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1093906




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене