Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.11.2011 18:47 - Тукашните и западни "демократи" (Би следвало да значи "народоуправленци"!) - врагове на народната воля и референдумите!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове:
1



Хронология:

ЕС
Готвят референдум в Гърция за спасителния план 31.10.2011 21:53 73 Освен това премиерът Георгиос Папандреу ще иска и вот на доверие    
 
image

Снимка: БТА

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу обяви, че ще се организира референдум дали да се приемат условията по новия европейски пакет от помощи, предадоха световните агенции.

"Имаме доверие на гражданите, вярваме на преценката им и на решението им", заяви Папандреу пред парламентарната група на управляващите социалисти.

Той посочи, че ще поиска и вот на доверие от парламента по споразумението за гръцкия държавен дълг, постигнато на срещата на върха на ЕС на 26 октомври.

"Искат ли гърците да се приеме новото споразумение или го отхвърлят? Ако гърците не го искат, то няма да бъде прието", заяви Папандреу.

През изминалата седмица в цяла Гърция имаше протестни прояви срещу политиката на бюджетни икономии на социалистическото правителство.

Управляващите вече имат мнозинство от само три места в парламента, а рейтингът им рязко спадна заради политиката на бюджетни съкращения, която вероятно ще задържи страната в рецесия за четвърта поредна година през 2012 г.

Според допитване близо 60 процента от гърците възприемат като отрицателно или по-скоро отрицателно постигнатото на срещата на върха на ЕС споразумение за нов пакет от заеми, възлизащи на 130 милиарда евро.

Още по темата Папандреу за дълга: Това е успех на всички гърци Частните кредитори опростиха 50% от вземанията си от Гърция

Споразумението предвижда и частните кредитори на Гърция да опростят 50 процента от задълженията й, или около 100 милиарда евро. В замяна на помощта еврозоната поставя условия за строги икономически реформи в Гърция.

Изявлението на Папандреу за референдума изглежда изненада много от депутатите, отбелязва Асошиейтед прес.

Премиерът не посочи нито дата, нито други подробности за общонародното допитване, което ще е първото в Гърция от 1974 г., когато бе отменена монархията.

(БТА)



"Демокрация" по-западному и по ГЕРБ - ерски:

Дянков: Българите ще са по-богати от гърците след 5-6 години автор(и): Труд онлайн, прочитания: 5479, коментари: 38 image

След 5-6 години българите ще са по-богати от гърците, защото южните ни съседи са живели близо 20 години извън възможностите си. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред БНТ.

„Гърците дълго ще страдат, докато ние ще живеем трудно, но след това ще бъдем по-добре от Гърция", обясни той.

„Вижте, и румънците работят добре, и ще бъдат след време по-добре от гърците, а те ще страдат още десетилетие", категоричен бе финансовият министър. Той обаче посочи, че за нас е много по-добре, ако и Гърция и Румъния са по-добри икономики.

„Много лоша идея в много лош момент" е провеждането на референдум за спасителния план на ЕС - така коментира идеята на гръцкия премиер Георгиос Папандреу министър Дянков.

"Финансовите министри на Европа работихме много за този спасителен план. Тъкмо се бяха успокоили пазарите и сега след този ход на Папандреу пазарите полудяха", посочи Дянков и допълни: „Много зле обмислен ход, типичен ход за социалист".

По думите му, референдумът може да спаси Папандреу и правителството, но гръцкият народ ще страда и цяла Европа ще страда от това. В техния парламент се борят да покажат на германците, че на Гърция трябва да се помогне, отбеляза още финансовият ни министър.

Миналата седмица Симеон Дянков посочи в интервю за „Ди Велт", че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите "до известна степен са щастливи от нещастието на гърците".

По думите му, години наред сме гледали към Гърция, че живеят много добре. Дянков припомни, че тази година пенсиите в страната паднаха с близо 40%.

„Проектобюджетът за следващата година е възможно най-добрият в условията на криза. Той съдържа в себе си достатъчно буфери, за да може българската икономика да удържи и при лош сценарий за европейските икономики", каза вицепремиерът.

В държавната хазна за 2012 година има заложени 4 милиарда от еврофондове, които ще се инвестират в инфраструктура и човешки ресурси. Социалните разходи се увеличават за сметка на тези за МВР и отбраната и това ще бъде тенденция и за 2013 година.

„Мислехме много как да го направим. Ситуацията през лятото много се промени и влоши в Европа и затова направихме по-консервативен бюджет", отбеляза Дянков.

„Вече сме казали, че минималната работна заплата ще се увеличи до 290 лв. Вече сме го заложили в бюджета от второто тримесечие, и работим активно и се надявам до средата на следващата седмица да имаме план за увеличаване на ниските пенсии", добави той.

„Имаме три варианта. Единият е само увеличаване на минималната пенсия, аз обаче не съм привърженик на това, защото се получава някакво изкривяване. Другият е тези, които са на най-ниското ниво, получават повече, така че аз предпочитам да има в процентно отношение. И третият е тези, които получават по-ниски пенсии да получат по-голямо увеличаване, но и нагоре това да стане с по-малко проценти. Това ще ни струва няколкостотин милиона", обясни финансовият министър.

„В социалния пакет, за който говорим, става въпрос и за увеличаване на майчинските - от 240 да се надяваме на 270 лв. или от 1 януари, или от второто тримесечие", допълни Дянков.


Съветската "демокрация" на ЕС "си каза тежката дума" и тук:



 

Папандреу готов да се откаже от референдума image 15:48  |  3 ноември 2011 | По света / Редактор reoprи бpaндийckи / обновено преди 33 минути Виж 2 снимки Георгиос Папандреу е съгласен на коалиционно правителство, но няма да подава оставка
Сн.: EPA/БГНЕС





Премиерът на Гърция Георгиос Папандреу е дал принципното си съгласие за коалиционно правителство, но не смята да подава оставка. Ако бъде постигнато споразумение, обявеният референдум ще бъде отменен. Предложеният референдум в Гърция по спасителната помощ за страната ще бъде отменен, ако управляващата и опозиционната партия "Нова демокрация" постигнат споразумение за разрешаване на политическата криза в страната, съобщи представител на канцеларията на премиера, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.
"Няма причина да организираме референдум, ако бъде постигнат консенсус между двете най-големи партии", заяви представителят.

Ако Папандреу не успее да се договори с опозицията, то утре кабинетът му
ще трябва да се бори да оцелее при гласуването на вот на доверие в парламента.

„Референдумът сам по себе си никога не е бил цел. Ние бяхме изправени пред дилемата – истинско съгласие или всенародна гласуване”, е казал Папандреу по време на среща с министрите от гръцкия кабинет, цитиран от "Скай нюз", на която се позова "Фокус".

По рано днес министрите на финансите и на регионалното развитие на Гърция се обявиха против референдума.
"Мястото на гръцкия народ в еврозоната е историческо завоевание, което не може да бъде поставяно под въпрос. То не може да бъде зависимо от референдум", заяви министърът на финансите Евангелос Венизелос в комюнике, цитирано от АФП.
Папандреу призна, че залогът на допитването до народа е дали Гърция да остане в еврозоната или не.

Евролидерите обявиха снощи, че замразяват помощта за Гърция до референдума, насрочен за 4 декември.

Група от над 20 депутати от управляващата партия ПАСОК разпространиха открито писмо, в което настояха за създаването на коалиционно правителство. Парламентарната опозиция също поиска формиране на временен коалиционен кабинет до провеждането на предсрочни избори в замяна на подкрепа за новото споразумение с ЕС.

Депутати от ПАСОК подготвиха предложение за коалиционно правителство начело с бившия вицепрезидент на Европейската централна банка Лукас Пападемос, съобщиха за Ройтерс източници от партията.

На 1 ноември шестима влиятелни членове на управляващата партия
призоваха Папандреу да подаде оставка. Депутатка от партията пък напусна парламентарната група. Така неговото мнозинство увисна само на два гласа - 152 в 300-местния парламент. 
Днес се разбра, че други двама гръцки депутати от ПАСОК ще се въздържат при гласуването на вота на доверие в петък, което ще лиши правителството от мнозинство в парламента.


dir.bg

А сега наверно следва, ако не се подчини Гърция, Унгария или Ирландия като бивша България, начело на Боко Тиквата - "танковете да дойдат", като през 1956 - а година в Унгария?!







Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10037884
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци