Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.11.2011 18:32 - И Прошко Прошков поиска касиране на изборите за кмет в София
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1206 Коментари: 3 Гласове:
0



Автор: elahikari


 
image

Избраният за общински съветник в София и загубил изборите за столичен кмет Прошко Прошков (Синята коалиция) поиска касиране на изборите в София. Той подаде жалба до Административния съд в София. Ден по-рано с идентично искане към съда се обърна и Георги Кадиев (БСП), който също бе кандидат за столичен кмет и се класира на второ място. По жалбата на Общността на демократичните сили (ОДС) срещу изборните резултати за кмет в София съдът вече назначи дело. ОДС издигна за свой кандидат за кмет Стефан Софиянски.

 

Прошков коментира подаването на жалбата си с думите: "Не искам да касирам изборите заради незадоволителния си резултат, а защото като участник в тези избори се чувствам длъжен заради хората, които ме подкрепиха, за хората, които дадоха доверие на другите кандидати, заради онези над 10000 души, които преживяха кошмара на това да бъдат членове на избирателни комисии или застъпници".

 

"Толкова много нарушения, брутална намеса на администрацията и политици в изборния процес оставят у всички демократично мислещи хора в София, независимо коя партия и кандидат подкрепят, усещане за несправедливост и кражба", допълни той.

 

Сред мотивите за касиране на вота е нарушеният принцип за всеобщо избирателно право чрез противозаконните "забранителни" списъци за гласуване, изработени от ГРАО. Избирателното право на гражданите е нарушено също и чрез образуването на множество избирателни секции, включващи над 1000 гласоподаватели в нарушение на изискванията на Изборния кодекс.

 

По-нататък се изброяват и нарушения както при протичането на изборния процес, така и при преброяването на бюлетините и обработката на изборните документи от секционните комисии.

 

И в съдилищата в страната продължават да постъпват жалби от всички политически партии за касиране на местните избори както за кметове, така и за общински съветници.

 

"Атака" обжалва решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници в Добрич. Жалба със същото искане е подадена и от ВМРО-БНД. Преди тях изборите в Добрич бяха обжалвани и от РЗС, като делото по тяхната жалба е насрочено от Административния съд в Добрич за 3 ноември, четвъртък.


Жалба до Административен съд чрез ОИК за касиране на вота за общински съветници в Перник, е внесла БСП и коалиция, съобщи областният лидер на партията Ненко Темелков. Социалистите настояват за ръчно преброяване на гласовете.


Според пернишката организация на БСП в избирателните списъци са дописани много гласоподаватели, без да е ясно дали всеки от тях е имал право да даде вота си и за общински съветници.

 

В Административния съд във Видин са образувани две дела срещу решения на ОИК - Бойница за избор на кмет и общински съветници. Жалбите са внесени от "Коалиция алтернатива за благоденствие и възход - АБВ" и с тях се оспорват изборите на кмет и общински съветници на община Бойница.
 

Две съдебни дела са насрочени в Административния съд в Плевен по жалби срещу решения на общински избирателни комисии. Първото съдебно дело започва в четвъртък по искане на политическа партия ГЕРБ. Жалбата е срещу решението на общинската комисия в
Червен бряг за избора на кмет на село Радомирци. За петък е насрочено дело за разглеждане жалбата на Енгин Кючуков от ДПС срещу решението на ОИК Червен бряг за избора на общински съветници.

 

В Ямболския административен съд са постъпили седем жалби срещу решения на общински избирателни комисии за крайните резултати от проведените избори за местна власт. Четири от жалбите са срещу ОИК в Ямбол, две са срещу ОИК Стралджа и една - срещу ОИК Тунджа и с тях се оспорват решения на комисиите за избор на общински съветници и на кметове на общини и населени места.
 

Според жалбодателите по време на изборния процес са допуснати редица нарушения на закона. По подадените жалби са образувани и насрочени три административни дела.






Гласувай:
0


Вълнообразно


1. dedenze - Прошко къде и ти си тръгнал ?
03.11.2011 18:37
Смешно ...
цитирай
2. анонимен - Смешно. . . Не съм бил никога от БСП ...
03.11.2011 18:54
dedenze написа:
Смешно ...
Не съм бил никога от БСП или СДС, винаги почти съм ненавиждал еднакво и двете партии - две страни на една и съща монета, родени от определена клика на "Партията - майка" в порочния и "брак" и "зачатие" със Запада - съюзниците на СССР от ВСВ.
Но сега за пръв път в живота си, гласувах на Втори тур от Избори 2011 за кандидати на БСП и СДС едновременно...
Като гледам, откакто ГЕРБ има власт в София, заприличала е на още по - голем кенеф и от преди, а особено откакто и правителството е в ГЕРБ - ерски ръце...
цитирай
3. анонимен - Факт е, че изборите бяха фалшифи...
03.11.2011 18:55
Факт е, че изборите бяха фалшифицирани и купени навсякъде, че навсякъде имаше страх и силно изразен корпоративен вот - липса на всякакви идеи и идеали, на всякакви политически визии...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10038816
Постинги: 7893
Коментари: 3522
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци