Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
13.10.2011 04:41 - Гнусна македонИСТКа пропаганда! Снима се антибългарски футболен филм с ФК "Левски" - София
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1612 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 15.10.2011 03:55


image

В Македония се снима нов антибългарски филмов проект, сигнализираха от Българския културен клуб – Скопие в своя позиция, изпратена до Actualno.com. Става въпрос за филма "Трето полувреме", който предстои да бъде завършен през 2012 година.


Филмът разказва за футболния отбор Македония (Скопие), който между 1941-1944 година участва в Държавното първенство по футбол в Царство България.


През 1942 година отборът играе общо 4 пъти с Левски (София). Първо играят 2 мача за Софийското първенство: в Скопие мачът върви при 1:0 за Македония (Скопие), на Левски е присъден спорен гол, след което футболистите на Македония (Скопие) напускат мача и губят служебно с 0:3. Във втория мач в София е отменен гол на Македония (Скопие) за 0:3, а в крайна сметка мача завършва 2:2 и Левски става победител в Софийското първенство. През същата 1942 година Македония (Скопие) достига финал на държавното първенство и се изправя срещу Левски (София), но губи двата мача с 1:0 и 2:0. По това време треньор на отбора е унгарският евреин Илеш Шпиц, който след началото на депортацията на евреите във Вардарска Македония е спасен от българското управление.


Във филма българското управление е представено едностранно като по-лошо от сръбската окупация на Вардарска Македония. Борбата на футболния отбор Македония (Скопие) е представена като борба на македонските националисти срещу българските окупатори, предвождани от злия български офицер и лоялен нацист Гарванов.


В позицията на Лазар Младенов, председател на Българския културен клуб – Скопие, се посочва:


"В Р. Македония с пълна пара се снима игралният филм "Трето полувреме". Действието се развива през 1942г. и разказва за футболния мач между ФК "Левски" и ФК "Македония" от шампионата на обединената футболна лига на България. Многобройните исторически доказателства недвусмислено свидетелстват, че възраждането на ФК "Македония" като част от българския спорт се подкрепя топло и ентусиазирано от населението на Вардарска Македония по това време.


Целта на филма "Трето полувреме" е да се постигне изключителен пропаганден ефект сред широките маси от населението и чуждестранната публика чрез силата на художественото въздействие. Посредством поредната фалшификация на историческата истина, България ще бъде представена в изключително негативна светлина.


Филмът е с бюджет 3 милиона евро, половината от които са осигурени от македонското правителство, което провъзгласи филма за проект от национален интерес, реализиран под личните напътствия и наблюдение на място от македонския премиер. В този филм историята ще бъде драстично изопачена – българите за пореден път ще бъдат представени като зверове-окупатори, целящи да убият треньора на македонския отбор от еврейски произход, а зрителите по трибуните ще скандират против "българската фашистка окупация". Филмът спекулира с трагичната съдба на депортираното еврейско население от Македония и Тракия като вината за това изцяло се прехвърля "от болната глава на здравата" – като нацисти са представени единствено българите, но не и самите немци. Внушава се дори, че концлагерът в Треблинка е бил едва ли не под български контрол.


Статиите в македонските медии относно заснемането на филма не пропускат да използват старите югославски клишета за "фашистка България", "българскифашистки окупатор", "нацистка лига" и т.н. Никоя друга страна и народ не се определят като "фашистки" в днешна Р. Македония, освен България и българския народ. Стигна се дори до пълния парадокс македонската редакция на германската правителствена медия "Дойче веле" да публикува нравоучителни статии във връзка с Холокоста, назидавайки и вменявайки вина на българския народ. За съжаление, липсата на всякаква официална реакция от страна на България окуражава македонистите в тоталното изопачаване на историята на международната арена, представящо българите не като народ-спасител на евреите, а като народ-палач.


(За сравнение, информация как България се е противопоставяла успешно на антибългарските елементи в големи филмови проекти на бивша Югославия в миналото -
ТУК)


Филмът е в драстично противоречие с докладите и препоръките на ЕС за обективно тълкуване на историята и реформиране на идеологизираната образователна система. Тровят се не само отношенията със съседните страниот ЕС, но и младите поколения в Р. Македония и чужбина.

 

Докато "националниот идентитет" се укрепва с такива правителствено-финансирани антибългарски проекти, сръбското малцинство в страната все по-смело разпространява видеоматериали и ТВ клипове за предстоящото преброяване: http://www.youtube.com/watch?v=35IMwo2v_bQ

Последна промяна на Сряда, 12 Октомври 2011 05:22

fanface.bg








Гласувай:
3


Вълнообразно


1. shtaparov - Няколко набелязани мерки
13.10.2011 08:31
За безскрупулните македонски фалшификатори най-опасна страна в света е България,понеже системно са я обирали и са се покрили с хиляди непростими,но и ненаказани грехове срещу нея. Сега,ако отново се правим на
слепи и глухи и продължаваме да стоим като препарирани пънове,накрая ще я докараме дотам,че един ден ще потрябва или да кажем на хайдушката банда в Скопие: "Задръжте ограбеното- то си е ваше,извинявайте че го използвахме временно без ваше позволение", за да успокоим страховете й,или да се оставим да ни унищожи напълно,понеже,докато има и един- единствен Българин на земята,над нея ще виси мечът на възмездието и един ден може да й се потърси сметка за ограбеното. Ето защо незаконната узурпаторска власт в Скопска България трябва да бъде громена неуморно по всички възможни начини,без да се жалят средства и усилия,за да не й се дава не само да диша,но дори и да живее! Тя е опасен подривен пропагандатор и разпространител на анти- Българизъм по целия свят,затова нашите правителства трябва да създадат висш комисариат със специални международни правомощия за борба с македонските измами и фалшификации,чиито първи мерки трябва да бъдат:

1. Завеждане на множество съдебни дела в Страсбург и Хага срещу правителствата в Белград и Скопие за насилственото помакедончване на над един милион Българи в бивша Югославия.
2. Отправяне на серия от остри предупредителни ноти срещу незаконните македонски окупатори на Вардарска България.
3. Блокиране на всички кандидатури на Македония за каквито и да било членства в европейските институции.
4. Подемане на широка международна кампания за разобличаване лъжите на македонизма.
5. Активно подпомагане освободителната борба на местното население срещу сърбокомунистическата тирания в Скопие.
6. Подготовка на специално подбрани верни кадри от местното Българско население във Вардарска България,които постоянно да бойкотират и да саботират ако потрябва и с радикални средства всички анти- Български начинания на продажната мошеническа клика в Скопие!
цитирай
2. samvoin - Напълно съм съгласен с предложе...
13.10.2011 14:57
Напълно съм съгласен с предложенията.
Само бих направил лека корекция, относно евр(е)опейските българофобски институции, че самите ние нямаме никакво място там и в ЕС, за да блокираме Македония или Турция, а Турция да им е честита на западните, когато ние се махнем от това ново СССР!
Да поживеят малко те в "мир и толерантност" с турците и анадолците...
Останалото подкрепям напълно и само ще добавя, че на първо място, България трябва да скъса всички видове и форми на дипломатически отношения с БЮРМ, както и най - вече да прекрати всякаква помощ!
Обратното е тежко национално предателство, граничащо с това на Гошо Тарабата и за него трябва да се плаща и отговаря!
А предателства, парадоксално но факт спрямо Македония, извършват почти всички правителства именно от последните 22 години, като даже леко задминаха и поклонника на Гошо Тарабата - Тодор Живков и неговото поведение по въпроса.
Костов подари танковете на македонистките еничари и шиптърските американофилски етносепаратисти.
Филип Димитров пък например, затвърди коминтерновското предателство и лъжа за "македонска идентичност и нация", признавайки "македонска независима държава" и не предявявайки никакви териториални претенции на Запад, нито в комплект с Босна и Хърватска, за което имаше условия тогава, нито пък с план Б - едно споразумение и преговори с притиснатата тогава от всички страни СР Югославия...
Трудно поправими са днес тези тежки национални предателства.
Нарочно се спрях, именно на предателствата на сините и "антикомунистически" правителства...
За това пък - настоящото, на Боко Тиквата, пак подвластно на синия масонски коминтерн в новия СССР, просто немам думи и коментара е излишен напълно.
Червените, ДПС и Кобурга - предател, също мисля, че е напълно излишно да ги коментирам...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041735
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци