Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.10.2011 02:15 - Ахмадинеджад предложи "просто" решение за Близкия изток
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.10.2011 02:17


image Getty Images / Guliver  

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад предложи „просто” разрешение за палестинско-израелския конфликт в Близкия изток, според което „всички трябва да си отидат по домовете”, предаде АФП.

„Ако поддръжниците на Ционисткия режим искат да разрешат въпроса, разрешението е просто… всички трябва да си отидат по домовете”, коментира иранският президент, докато ООН обмисля палестинската кандидатура за пълноправно членство.

„Някакви бедни хорица са били преселени в Палестина с обещания за работа и сигурност, докато те самите превърнали палестинския народ в бежанци. Така че сега палестинците трябва да се приберат у дома, а преселените трябва да се приберат по техните домове”, заяви Ахмадинеджад.

В същото време САЩ приветстваха явното приемане от страна на Израел на план на т.нар. близкоизточна четворка за връщане на масата за преговори с палестинците, като от Ерусалим коментираха, че това е най-добрата възможност за постигане на мир, предаде АФП.

В неделя Израел призова за незабавно връщане към преговорите в рамките на предложението на четворката, включваща САЩ, Русия, ЕС и ООН.

Но според еврейската държава планът включва преговори без предварителни условия - интерпретация, която бързо беше отхвърлена от палестинците.

„Приветстваме съобщението на израелското правителство, изразяващо готовност за подновяване на преговорите с палестинците, както призова четворката”, коментира говорителят на американския държавен департамент Виктория Нюланд.

 

Редактор: Десислава Ушатов



actualno.com


Ахмадинеджад: Всички по домовете си
3 октомври 2011 10:01 | Аргументи бг | Comments (0)

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад предложи “просто решение” на проблемите между израелци и палестинци, предаде АФП. Според него, за да има мир, е необходимо “всички да си отидат по домовете”. Държавният глава използва случая, за да удари за пореден път “ционистите”, като намекна, че те, като заселили се в чужди земи, са тези, които трябва да си отидат от тях. Според него, израелците са принудили палестинците да бъдат бежанци. Върховният духовен лидер на Иран Аятолах Хаменей се обяви срещу плана за две независими държави, защото той не е в полза на Палестина.

Изявленията бяха направени по време на 2-дневната конференция в Иран посветена на Палестина, на която присъстваха видни политически фигури от 20 държави, както лидери на радикални движения като Халед Мешаал от радикалното палестинско движение (Според автора на този блог, няма нищо "радикално" в исканията на "ХАМАС"! Не забравяйте, че според същите тия, исканията на БРЦК и ВМОРО някога, също така бяха "радикални и терористични!) “ХАМАС”.

Европейският парламент призна за легитимно искането, внесено от Палестинската национална администрация в ООН, за признаване на независима палестинска държава. Решението е прието след вчерашното заседание на общата европейска законодателна институция. В резолюцията се изтъква още, че независима палестинска държава може да бъде създадена само по пътя на преговори с Израел.

Признавайки правото на Израел за обезпечаване на безопасност в рамките на своите граници, ЕП признава и правото на Палестинската национална администрация да създаде собствена държава. Той смята едностранната промяна на тези граници за недействителна и изтъква необходимостта от спазването на границите от 1967 година. Евродепутатите дават 2 години срок за намиране решение на проблема. Решението е прието с единодушие.

Искането за признаване на независима Палестина беше връчено на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун на 23 септември от ръководителя на ПНА Махмуд Абас. На 28 септември Съветът за сигурност реши да предаде искането за разглеждане на специален комитет. Против молбата се обявиха САЩ, които искат въпросът да се реши чрез двустранни израелско-палестински преговори. В случай на провал при гласуването в Съвета за сигурност ПНА ще се обърнат към Генералната асамблея на ООН, където голяма част от страните поддържат палестинската независимост.







Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10041104
Постинги: 7893
Коментари: 3529
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци