Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990289
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
09.09.2011 15:03 - Девети септември - пълното погазване на националните интереси
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1073 Коментари: 1 Гласове:
0



Автор: realpolitik

Девети септември, датата на която завинаги е потъпкан националният идеал, за който са дали живота си мнозина българи- пълното обединение на България и борбата за нейния суверенитет. Трети март 1878 г. е вододел в българската история, от който започва период на възстановяване на българската държавност, ревизия на несправедливия Берлински договор и извоюване на международно признание на българския владетел, продължил с обявяването на Съединението през 1885г., успешната му защита в сръбско-българската война и получил своята кулминация през 1908 г. с обявяването на пълната независимост на българската държава от Турция. Ако има нещо общо между Петко Каравелов, Стефан Стамболов, Константин Стоилов и Александър Малинов, политици, мразещи един-другиго и в червата си, непонасящи сигурно дори собственото си отражение в огледалото, то това е неотклонно следваната външна политика на приемственост  в усилията за освобождаване на българите в Егейска Македония и присъединяването на територията ѝ към българската държава.

     В един момент обаче идва този прокълнат девети септември и всичко отива по дяволите. Под натиска на СССР и Югославия БРП (к), или иначе казано, до неотдавна забранената комунистическа терористична организация, същата, взривила църквата Св Неделя през 1925 г., възприема противоречащата на историческите факти теза за отделна „македонска нация”. Подхождаща идеологически към Титова Югославия и насърчавана от Големия брат, БРП (к) насилствено принуждава хората там да се нарекат „македонци” и започва насилствена македонизация на региона.

     Неведнъж по комунистическо време БКП опитва най-безцеремонно да отнеме на България статута ѝ на суверенна държава с безумните си желания за създаване на Балкнска федерация на паритетни начала или иначе казано, да станем част от Югославия.

    България се превръща в евтино платената компаньонка на СССР и следва комунистическа Русия сляпо във всичките ѝ действия. През 1968 г. България е първата държава, подкрепила СССР да смаже с военна сила една от малкото светли прояви на комунизма, неслучайно наречена „Комунизъм с човешко лице”, а именно Пражката пролет. Връх в сляпата просъветска политика е желанието на Тодор Живков за присъединяване на България към Съветския съюз, изказано пред ЦК на БКП през1963 г : „Румънските другари, както и китайските другари, говорят да се уважава суверенитета. Суверенитетът народът го разбира да има за ядене, да живее. Аз смятам, че и Съветският съюз ще се убеди, че и за него е по-изгодно вместо да се мъчим и да търсим по-изгоден режим, той да ни включи в своите сметки. В следваната от нас линия обединението със Съветския съюз е нашата крайна цел”.  Нима за това Васил Левски е дал живота си, нима за това са се борили Раковски и Любен Каравелов- един необразован профан да ни направи шестнадесетата република на Съветския съюз?

     Всички други комунистически държави по това време търсят свой собствен път на развитие дори под заплахата от конфликт със СССР- Югославия 1948 г. и разрива между Тито и Сталин, Унгария 1956г, Чехия с реформаторската програма на Александър Дубчек. Да не говорим, че Енвер Ходжа в Албания и Чаушеску в Румъния по никакъв начин не се съобразяват с политиката на СССР и дори не възприемат съветските лидери като свои такива.

    Тук спирам да пиша, а вие сами преценете дали тази сервилност и недалновидност в политиката по комунистическо време не е в пълен разрез с националните ни интереси и дали наследството от тези 45 години не е причината за този неуспешен вече 21 годишен преход?





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. allvin - За съжаление е така! (:
10.09.2011 17:57
Комуняшко-еврейски отрепки!!!
цитирай
Търсене