Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.08.2011 02:36 - САЩ, Израел и Турция - все повече заедно срещу Сирия! Сирия отхвърля декларацията на Арабската лига...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1485 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.08.2011 02:37


Турция е загубила доверието си към Сирия Неделя | 28 Август 2011 | 15:04 Прочетена: 46 Коментари: 0 Снимка: Радослав Спасов image Турция Принт - Аа + Турският президент заяви, че Анкара не вярва на Дамаск

Турският президент Абдулах Гюл заяви, че неговата страна е загубила доверието си в сирийската държава, след като убийствата на мирни граждани, които протестират срещу режима в Дамаск продължават.

 

"Ситуацията в Сирия достигна до такова ниво, при което ние искаме да кажем, че не вярваме на управляващите" - декларира турският лидер в интервю за Анадолската агенция. Той направи своето изказване по повод на неизпълнените обещания на сирийския президент Башар Асад, който обяви, че ще спре насилието над политическите си противници.

 

"Всеки трябва да знае, че сме със сирийския народ и му желаем мир, щастие и благополучие" - добави Абдулах Гюл.

 

Анкара, която в миналото поддържаше приятелски отношения с Дамаск, многократно апелира към Асад за провеждането на реформи и настоява за демократични преобразувания в Сирия.

® Livenews.bg / Радослав Спасов

Вие имате ли доверие, че турския крайнодесен и шовинистичен режим не убива "мирни граждани" - както свои протестиращи срещу пасивното им отношение към терористично - пиратския акт на Израел от миналата година, така и цивилни от кюрдски произход?!
Крайно време - според автора на този блог, е страните от Близкия Изток да спрат да имат доверие на двуликата и подла политика на Турция и да се обърнат назад към миналото, чие творение на Балканите е тя!

Виждаме вече, как тази държава се меси не само брутално във вътрешните работи на балканските си съседи и партньори, но и в тези на търговските си партньори и съседи от Близкия Изток, пред които уж лицемереше, че и били "мюсюлмански братя", в полза на своя "голям брат" и закрилник - САЩ и на своя брат по убийства и грабежи над коренните населения и по геноцидност - Израел!


    САЩ и Израел се опасяват от химическо оръжие в Сирия
  • Препоръчване (16)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
От Дневник Всички статии на автора Последна промяна в 13:01 на 28 авг 2011, 1820 прочитания, 158 коментара   image

Бунтовническата власт ще представлява Либия на срещата на Арабската лига днес - 27 авг

САЩ и ЕС настояха за санкции на ООН срещу Сирия - 24 авг

ООН ще разследва за престъпления срещу човечеството в Сирия - 23 авг

САЩ и Израел внимателно наблюдават Сирия за евентуален арсенал от оръжия за масово унищожение, тъй като се опасяват, че терористични групировки могат да се възползват от протестите срещу президента Башар ал Асад и да се сдобият с химическо оръжие, нервнопаралитичен газ и ракети с далечен обсег, пише "Уолстрийт джърнъл".

Според американските разузнавателни агенции сирийските програми за неконвенционално оръжие включват значителни количества иприт, газ зарин и нервнопаралитичния газ VX, както и ракетни и артилерийски установки.

Разследване на ООН в Сирия също достигна до заключението, че Дамаск тайно опитвал да построи ядрен реактор с помощта на Северна Корея, преди израелски изтребители да унищожат мястото в края на 2007 г. Представители на САЩ и ООН за разоръжаването все още са загрижени, че Пхенян може би е снабдил Сирия с допълнително оборудване за ядрени технологии.

"Много сме притеснени за състоянието на Сирия, що се отнася до оръжията за масово унищожение, включително и химически оръжия", заяви израелският посланик в САЩ Майкъл Орън. "Заедно с Белия дом наблюдаваме ситуацията много внимателно", допълни той.

Израел дълго време се опасява от падането на режима на Ал Асад, който поддържаше мирна сирийско-израелската граница в продължение на 40 години. Все пак правителството на премиера Бенямин Нетаняху категорично заяви подкрепата си за демократични промени в Сирия, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

"Виждаме много възможности след падането на режима на Ал Асад", казва Орън. Според анонимен представител на американските власти евентуалният арсенал от химически оръжия "е изключително важен и се изследва внимателно".

Изданието отбелязва, че САЩ и Израел не разкриват как точно наблюдават разработката на химическо оръжие. Но в миналото те са засичали подобна активност чрез сателити или шпиони. През 2008 г. администрацията на президента Буш разпространи снимки и информация от разузнаването за реактор на река Ефрат в Източна СИрия, за който се предполага, че трябва да произвежда плутоний за ядрени оръжия.

Правителството на Ал Асад неколкократно отрече да разработва каквото и да било ядрено, химично или биологично оръжие. Дамаск обвинява Израел, че разработил най-големите количества ядрени и химични оръжия в Близкия изток – твърдение, което Тел Авив нито потвърждава, нито отхвърля.

Сирия е една от шестте държави, които не са подписали конвенцията за химичното оръжия, която забранява производството и съхранението на химично оръжие.


Сирия отхвърля декларацията на Арабската лига

Дамаск отхвърли декларацията, с която Арабската лига (АЛ) призовава сирийските власти да спрат проливането на кръв в страната. В същото време генералният секретар на АЛ чака зелена светлина, за да посети сирийската столица.

Декларацията, публикувана нощес от панарабската организация, представлява нарушение на принципите на хартата на АЛ и основите на съвместните арабски действия, заяви сирийската делегация в АЛ в нота, изпратена до генералния й секретар.
Сирийските делегати протестират срещу публикуването на текста и заявяват, че сирийците ще действат сякаш декларацията не е публикувана още повече, че езикът й според тях е "неприемлив и изопачен". В събота Арабската лига заседава извънредно за Сирия и Либия. Арабските министри на външните работи призоваха да се прекрати проливането на кръг и да се следва пътя на разума, преди да е станало прекалено късно. Те изразиха тревогата си от сериозния развой, който вземат събитията в Сирия, където бяха дадени много жертви. Арабската лига призова да се зачитат правата на сирийския народ да живее в сигурност и да се уважават законните му стремежи към политически и социални реформи. По данни на ООН при репресиите на сирийския режим срещу демонстрантите от март досега са убити 2200 души. Външните министри на Арабската лига натовариха генералния секретар ал Араби да отнесе в Дамаск инициатива за решаване на кризата в Сирия, като съдържанието на това послание не бе уточнено. Ал Араби продължава да чака съгласието на Сирия за посещението си в Дамаск. /АФП /

    Източник:БГНЕС




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039148
Постинги: 7893
Коментари: 3528
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци