Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9989440
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
27.07.2011 03:00 - Кой всъщност атакува Норвегия?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1166 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.07.2011 00:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В петък привърженикът на екстремната десница (Според автора на този блог - УЖ!), неонацистът (Пак под въпрос. Дори и да беше, уж така наречен "неонацист" - терорист, защо ли тогава няма пострадали евреи, а изстъпленията му са с ислямофобски характер, както се твърди?! Установихме в този блог, от "Завещанието" на самия Адолф Хитлер, че той може да е бил всичко друго, но не и ислямофоб! Знаем ислямофоби номер едно, днес кои са - които и антихристи номер едно, определящи всички нас - различните от тях, като "говеда за клане" - "гои", т.е. тяхната "свещенна книга" - Талмуд!) Андерш Брайвик, извърши два зверски атентата в Норвегия, погубвайки близо 100 човешки живота. В рамките на по-малко от 2 часа той взриви мощна бомба в центъра на Осло пред зданието на правителството, в което се помещава кабинетът на министър-председателя Йенс Столтенберг, и на Министерството на петрола и енергетиката, след което се насочи към остров Ютьоя, където, облечен в полицейска униформа, хладнокръвно и с прецизността на добре обучен професионалист застреля методически и с точността на перфектна машина за убиване близо 90 деца. След което се предаде на долетелите специални части. На острова Норвежката работническа партия организира ежегодно лагер, в който участват младежи, от които тя традиционно подбира своите бъдещи кадри. А това означава, че двойният атентат е директно насочен срещу норвежките социалдемократи. Трагедията е най-голямото нападение срещу Норвегия от Втората световна война насам, коментират световните агенции.
   Засега медиите представят атентатора едва ли не като психясал единак, ултранационалист и ксенофоб, бивш привърженик на дяснопопулистката Партия на прогреса с екстремно антилява политическа ориентация.
   Но възможно ли е наистина един човек сам да извърши това чудовищно престъпление, без поне морална или дори логистична подкрепа на мощна организация, стояща зад него?! На мен лично случилото се в скандинавската страна спонтанно ми напомни за кървавите атентати от 70-те години в Италия (Милано, Рим, Болоня) със стотици жертви, извършени от неофашисти с цел дестабилизиране на държавата (т.нар. "стратегия на напрежението"). Като при направените след това разследвания се оказа, че някой от атентаторите (напр. Винченце Винцигера) са били и агенти на "Гладио" (секретна организация на НАТО/Според автора на този блог, вероятно се касае за определени внедрени провокатори, от въпросните сили, в германските националистически среди, треадиционно определяни от западния ляво - либерално - масоно - ционистки печат и пропаганда, като "неонацистки", подобни на тукапната "БНС" например и други./), която тясно си е сътрудничела в множество държави с местни неонацисти (Италия, Германия, Белгия, Турция/Вероятно, автора има в предвид турбо - етническата великотурска организация, подобна на аркановските тигри и дражовистите в Сърбия - "Сиви вълци".../, Гърция и др.).
   Кои са причините за подобни мисли?
   През 2006 г. левият индиански президент на Боливия Ево Моралес нареди да бъдат поставени под контрола на държавата петролните и газовите находища. Целта бе възстановяване на енергийния суверенитет на тази страна. В това отношение Боливия тогава получи ценна помощ от Норвегия, управлявана от Работническата партия. Две години по-късно норвежките експерти от държавния петролен концерн "Статойл" безплатно консултираха и дадоха на боливийското правителство своите разчети, за да може то да изготви оценка на газовите и петролните залежи. На основата на тези разчети Боливия предоговори споразуменията с международните енергийни концерни и в рамките на година национализира подземните си богатства. От което пострадаха редица западни петролни компании, които трябва вече да плащат много по-високи концесионни такси, стигащи до над 80% от добитото. Само няколко месеца по-късно последваха редица атентати и опити за сваляне на боливийското правителство. Начело на тези антидържавни действия бяха местни неофашистки организации.
   А случилото се в Осло силно наподобява на отмъщение за проявената тогава солидарност на норвежките социалдемократи с лявото боливийско правителство.


Взето от: iw69.blog.bg


Бележките и корекциите в червено и този тип / добавени скоби, са от автора на този блог.
Според автора на статията, вероятно всичко се дели според натрапените от медиите клишета - "ляво и дясно" и борбата е между тях - в света, Европа и България.
Според автора на този блог, има НАЦИОНАЛНА и АНТИНАЦИОНАЛНА политика, които воюват безмилостно във всяка страна и той се опитва да очертае поне малко "контурите", на едната и другата.






Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене