Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.07.2011 01:35 - Причината България да бъде подложена на англо - еврейска колонизация, за която всички медийни "патриоти" мълчат!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 27.07.2011 04:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Е освен прословутата ни толерантност и жилищния проблем в тези страни, поради противопоставянето на Палестина и Близкия Изток, на бруталната еврейска инвазия и геноцид и на целия останал свят - на другата най - геноцидна в историята страна - Англия.
За това говорят следните новини:

Жилищните продажби на Острова падат - защо тогава цените все още са високи? 25.07.2011 18:32 | препоръчай (2) Сделките с жилища са почти наполовина спрямо периода преди банковата криза, но имотите остават скъпи Статия
image

Снимка: sxc.hu

Защо цените на жилищата във Великобритания толкова упорито отказват да се подчинят на нормалните закони за предлагането и търсенето? Това е една от големите загадки на живота, пише Иън Полок в аналитичен материал за BBC.

Жилищата на Острова все още са скъпи, откъдето и да ги погледнем. Броят на продавачите е ограничен, икономиката не помръдва - безработицата е висока, а реалните доходи на хората намаляват заради комбинацията от инфлация и слаби повишения на заплатите.

В същото време продажбите на жилища са почти наполовина спрямо периода преди банковата криза. Защо тогава няма срив на цените?

Първото нещо, което трябва да се уточни, е че не всеки вярва на статистиката.

Всеки месец се публикуват цял куп данни от правителството, имотния регистър (за Англия и Уелс), кредитори и браншови организации като Кралския институт на лицензираните оценители (RICS). Често те показват различни месечни движения и вариации в средносрочните тенденции.

Според техните данни от началото на тази година средните цени или падат плавно, или са в стагнация, или пък всъщност вървят нагоре.

Икономистът и финансов съветник Джонатан Дейвис, който вярва, че цените в средносрочен план ще вървят надолу, гледа предпазливо на тези данни. Според него положението в национален мащаб се нарушава единствено от случващото се в Лондон, където цените са доста гъвкави. По думите му обаче дори и това ще се промени.

"Общият план остава непроменен - в по-голямата част от страната има срив не само на сделките, но и на цените", твърди Дейвис. "Обемът на сделките е много нисък и няма да се подобрява, особено като се има предвид, че цените на предлаганите жилища са 35-40% над реалните цени на продажбите".

Според него данните за сделките в Лондон и югоизточните райони показват срив, който ще бъде последван и от цените.

Ед Стансфийлд от консултантската компания Capital Economics, която също предвещава спад на цените, обръща внимание на икономическата обстановка по места. "Една трета от всички работни места, създадени от края на 2009 г. насам, са в Лондон, а три четвърти от всички новосъздадени работни места са или в Лондон, или на югоизток, югозапад или Източна Англия", обяснява той.

"Разделението между севера и юга на пазара на труда е реално", допълва експертът.

Робърт Гарднър, главен икономист в Nationwide, е анализирал въпроса и твърди, че основният фактор, определящ тенденциите при цените на жилищата, е характерът на местната икономика.

"Пазарът е отражение на обема на производството в даден район", разсъждава той. "Районите с най-голямо производство в момента са тези с най-ниски цени спрямо пика".

Любопитен факт е разликата между цените, които хората искат, и цените, на които реално се продават жилищата им, ако изобщо се стигне до продажба. Различни изследвания показват, че тази разлика може да достигне цели 45%.

Според някои експерти спадовете на цените от последните няколко години означават, че много хора, които биха искали да продадат имотите си, не могат да си позволят да свалят цените. "Повече от един милион бивши купувачи на първи жилища са затворници в собствените си домове - цените са с 18% под пика през 2007 г., когато повечето хора купуваха с ипотека за 95%", твърди Хенри Прайър, коментатор на пазара на имоти.

"Дори и да имаха намерение да продават, в момента те нямат 20% първоначална вноска, която трябва да направят за следващия си дом", допълва той.

Има и други фактори, като алчност и глупост.

"Има значителна липса на реализъм; повечето продавачи са заровили главите си в пясъка", обяснява Прайър.

Според Джонатан Дейвис и Ед Стансфийлд цените на имотите във Великобритания със сигурност ще вървят надолу.

"Все още на пазара се шири масово надценяване - всяка една промяна на ситуацията на пазара на труда и потребителското доверие поради промени в доходите би тласнала цените надолу", твърди Стансфийлд.

Има обаче и няколко фактора, които биха могли да доведат до повишение, или поне спиране на спада.

Ниските лихви, които според някои експерти ще се запазят до 2013 г. и дори по-нататък, могат да помогнат на десетки хиляди души да запазят жилищата си. Банките и строителните сдружения отбелязват по-бърз от очаквания напредък при изплащането на спешните кредити, които бяха принудени да изтеглят от Английската централна банка и хазната през 2008 г. - най-тежкият период от банковата криза.

В резултат на това за някои хора може да се окаже по-лесно да изтеглят кредити. "Наблюдава се известно смекчаване на условията за кредитиране", според Бърнард Кларк от Съвета на ипотечните кредитори (CML).

Рей Булгър от ипотечните брокери John Charcol пък дори споменава една още по-фундаментална тенденция - не се строят достатъчно жилища.

През миналата година е имало едва 200 хил. новозапочнати или новозавършени жилища, а броят на новите домакинства е бил 240 хил., до голяма степен поради неспиращата имиграция.

"Формирането на нови домакинства в момента изпреварва строителството на нови жилища - така е от известно време, но в момента степента на тази тенденция е по-висока", казва Булгър.

www.investor.bg/news/article/120595/113.html


Израелският премиер обеща да облекчи жилищната криза в страната 25.07.2011 15:27 | препоръчай (3) Около 20 хил. души демонстрираха в страната против астрономическите цени на недвижимите имоти Статия
image

Протестиращи срещу растящите цени на имотите в Тел Авив. Снимка: Ройтерс

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обеща да облекчи жилищната криза в страната, след като около 20 хил. души демонстрираха в Тел Авив и други градове против астрономическите цени на недвижимите имоти, предадоха ДПА и Ройтерс.

През последните десет дни хиляди израелци разпънаха палаткови лагери в най-малко 15 града, за да протестират против високите цени на жилищата, които скочиха с над 60% през последните четири години.

„Писна ни“, скандираха демонстрантите, повечето от тях млади хора, които преминаха през центъра на Тел Авив късно снощи. „Биби, махай се“, гласяха някои от плакатите, използвайки умалителното име на премиера.

Около 42-ма протестиращи бяха арестувани заради блокиране на улици и сблъсъци с полицията, съобщи за Ройтерс полицейски говорител.

„В момента сме свидетели на жилищна криза, която намира широк обществен отзвук“, заяви Нетаняху на заседание на кабинета вчера, на което се очаква да бъдат одобрени две големи пазарни реформи.

„Бедата е реална“, подчерта той. „Младите двойки няма къде да живеят, понеже апартаментите са прекалено скъпи.“

Нетаняху заяви, че неговото правителство се опитва да облекчи бюрократичните спънки, които забавяха строителството на жилища в миналото. 90% от земята в Израел е собственост на държавата, припомни премиерът.

„Ще дадем допълнителни стимули на строителните предприемачи да изграждат апартаменти по-бързо“, изтъкна Нетаняху. Правителството вече прие серия от мерки, включително данъчни облекчения за предприемачите, които предлагат нови жилища на пазара. В по-близка перспектива Нетаняху каза, че правителството ще предприеме „фокусирани стъпки“, за да помогне на младите израелци да наемат или закупят апартаменти.

(БТА)

www.investor.bg/news/article/120572/122.html


При тези вече, не само няма площ, ограбена с много кръв от чужди коренни населения, понеже "раждаемостта им била спадала", според някои дето оревават и първите, но и природните им блага, освен поради факта, че едните се намират в пустиня, а другите на чукари, за разлика от нас, но и поради безобразната им вероломна консумация и животинска експлоатация!
Ето защо, българската наша родна земя е за тях "земя за прицел"!
Ето защо, "Американската търговска камара" (Изключително от еврейски екстремисти!), рева през 2005 - а година до нашите майкопродавци, да се разрешат продажбите на земи и недвижимо имущество на чужденци, които майкопродавци бяха предвождани от последния кобургски представител, бивш престолонаследник, короноотстъпник и държавен изменник - Симеон Сакскобурготски (Известен като "Симо Мадридски" и "Мони Секса"!), а също и от мишата физиономия, затворила реакторите на АЕЦ и "курдисала" ви се сега за "ново" лице в политиката - Меглена Кунева - Пръмова, също племенно или по - точно сектантски, една от горепосочените и "родственичка" на една от нашественическите племенни групи у нас!
Стани, Апостоле! Стани, Гоце! Стани, Бенковски!...:(


image


Не ви ли приличат картинките от Израел и Италия на Мусолини?
Мусолини обявява началото на окупацията на Африка:








Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039719
Постинги: 7893
Коментари: 3528
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци