Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9990673
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
30.05.2011 12:19 - Ционския факел отново в действие у нас!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2189 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 02.06.2011 02:36


                                                                     
                                                        image



"Атака" готова за нов протест пред джамията “Баня башъ”
Волен Сидеров опроверга, симпатизанти убедени, че ще има акция

Полина Паунова

24 Май 2011

 

Нова акция пред столичната джамия “Баня башъ” готвят активистите на “Атака”в петък, научи Mediapool от симпатизанти на партията. Протестът се очертава да бъде само седмица след предишния, съпътстван с изстъпленията, които привърженици на "Атака", водени от лидера й Волен Сидеров, предизвикаха. Исканията на националистическата партия остават непроменени – да бъдат заглушени високоговорителите на мюсюлманския храм.

Пред Mediapool ударената с камък по време на сблъсъците между “Атака” и молещите се мюсюлмани депутатка Деница Гаджева отказа да коментира възможността за нова акция. По неофициална информация от средите на партията веднага след празниците националистите щели да уведомят Столичната община, че възнамеряват отново да протестират пред джамията.

"Категорично заявявам, че не сме пускали такова искане. Нямаме намерение в петък да правим митинг до джамията, нито на друго място", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти по повод на информацията на Mediapool. Преди това и от пресцентъра на партията опровергаха, че се подготвя нов протест.

До инцидента миналия петък пред джамията се стигна, след като партията на Сидеров организира "мирен протест", който премина в масов побой. В неделя лидерът на "Атака" оправда действията на поддръжниците си, които замеряха с камъни джамията, гориха молитвени килимче на част от мюсюлманите и ги налагаха с парчета от изтръгнати водосточни тръби. Според Сидеров, "протестиращите" били предизвикани от "ислямските екстремисти", които не се молели, а крещели "Аллах Акбар".

Изстъплението предизвика осъдителните реакции на всички партии в страната. Със сдържан тон към коалиционния си партньор в управлението, към протестните мнения на ДПС, Синята коалиция и БСП се присъедини и ГЕРБ.

Първоначално премиерът Борисов осъди “всякакъв вид нетолерантност”, впоследствие обаче омаловажи случая с обяснението, че "няма нищо страшно, защото това е предизборна кампания на ДПС и Атака.

Побоя осъдиха и правозащитните организации, и турският премиер Ердоган, а в онлайн пространството над 6000 души с петиция поискаха имунитета на Волен Сидеров, за да се започне срещу него разследване.

От общината се опитват да запазят неутрален тон. Мотивът на кметския екип е, че не може да бъде забранен подобен протест, защото според член 8 от Закона за събранията, митингите и манифестациите режимът за протести не е разрешителен, а уведомителен. Което на практика означава, че формацията на Волен Сидеров само трябва да съобщи намеренията си да протестира.

"Ако мюсюлманите ни уведомят, че ще се молят пред самата джамия, а не вътре, ще имаме основания да пренасочим протеста на “Атака” с мотива, че там има друго мероприятие, но иначе няма как да ги спрем”, обясниха от екипа на Фандъкова.

В закона съществува и друг текст, според който кметът има право да забрани провеждането на дадено публично мероприятие, ако има данни, че чрез него се готви погазване на конституцията. Това обаче, според кметския екип, е "сложен казус, който трудно би се доказал" и едва ли ще се прибегне до него.

За плахата реакция на кметството има и друго обяснение освен четенето на закона по формален начин. Ако ГЕРБ в лицето на Йорданка Фандъкова застане срещу “Атака”, това може да доведе до пропукване на отношенията между управляващата партия и Волен Сидеров, който осигурява мнозинството в парламента.

Въпреки вече описания от Mediapool сценарий за планиран "разрив" между премиера Борисов и лидера на националистите (Такива знаем, че не са били никога, поне български!) моментът за него не е подходящ. Ако мнозинството се пропука сега, ще последват предсрочни избори, а служебният кабинет, който ще ги организира, ще бъде назначен от президента Георги Първанов. Според една от версиите, тиражирани в публичното пространство, Бойко Борисов има нагласата за предсрочен вот, но или наесен, когато има възможност да се кандидатира за държавен глава, или в началото на идната пролет.

www.mediapool.bg/show/

 

 

image
Вижте атаката срещу столичната джамия
Появиха се първите кадри в интернет от кървавите сблъсъци пред джамията "Баяна Башъ" в ...



СДС: Ултрафашистките действия на Атака са опасни
СДС категорично осъжда действията на ПП "Атака" в скандала, предизвикан по-рано по време ...



ГЕРБ: Да си играеш със страха на хората е опасно!
ГЕРБ се разграничи категорично от агресията, на която днес станахме свидетели днес пред



society.actualno.com/news_346910.html


"Присмяла се чунка на кратунка"...А нима тези действия, не бяха логичен резултат от дейността и на РЗС и "ВМРО"?!

Малко факти:

Кметове-имами разкриха от РЗС

Изказване на Яне Янев по повод доклада Голдстоун

Има ли реислямизация в България?

РЗС иска закон за забрана на забрадките

Ta кой е подпалвач и кой "осъдител" на въпросния "фашизъм" и "тероризъм" тук, и от коя "страна на барикадата" е прочие РЗС?!
Кажете обаче чии "ултранационалистически набези" са тези, "другарю" Янев - български или на венцеславената от вас геноцидна държава, чиито представители вместо да са рамо до рамо с техната дружка от последните войни на Балканите - Радко Младич в Хага и да отговарят за далеч по - чудовищни престъпления от неговите, се кипрят у нас като някои генерал - губернатори и силно желани гости, особено на ваши митинги и пишманконсервативни сбирки?!
И проблема далеч не е Турция или турците, а проблема е, че много добре знаем, към кого и защо е насочен удара - нашите логични бъдещи търговски партнори от Близкия Изток и още по - страшно - запалване на искрата със сънародниците ни - мюсюлмани, които по - лесно да се дебългаризират (Опомачат и турцизират!)...

Ало "органите"?! Не се дръжте за вашите "органи" долу, ако разбира се ги имате още и тях под панталоните си...



www.politichesko.info/4185/„Hameleonite”-na-prehoda-Valeri-Simeonov.html

www.desant.net/show-news/20168/


 

                                                      image





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. balkanec - Двама се карат,
30.05.2011 13:17
трети печели.
цитирай
2. samvoin - трети печели. Точно! А дали това ...
30.05.2011 14:00
balkanec написа:
трети печели.
Точно!
А дали това не е финансирано именно от самия "трети"?!
цитирай
Търсене