Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991450
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
09.05.2011 01:59 - Ще пратя в Страсбург България, която е държавата на банките
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
0



A+ | A- Ще пратя в Страсбург България, която е държавата на банките image Публикувана: Четвъртък, 5-ти Май 2011, автор(и): Николай Грудев; прочитания: 8562; коментари: 31 image Виж галерия 1 2 »

Тодор Бойчев

“Казусът ми по нашето законодателство процесуално е приключил. Оттук нататък той става политически. Консултирам се с юристи за завеждането на дело срещу държавата в Страсбург.”

Това заяви вчера бившият авиатор от Хасково Тодор Бойчев.

Както “24 часа” вече писа, той въстана срещу масово наложилата се практика кредитните институти у нас да са край държавните гишета и да събират комисиони за всяко задължително плащане към институциите.

От края на миналата есен Бойчев пледира, че издължаването може да става с държавни таксови марки, чрез които комисионерите законно могат да бъдат заобиколени.

“Последното нещо, което чакам, е отговор от Комисията за защита от дискриминацията”, уточни Бойчев. Новата му шофьорска книжка, за която той подаде заявление, облепено с гербови марки, бе готова на 21 януари. Той обаче и до днес не може да я получи с платената с марка от 1 лв. молба. Искат му превод през банка, което утежнява таксата с 50 ст. за банката.

“Законът не е променен. Ако това стане, гражданинът ще може да си я получи по този начин”, коментира вчера пресаташето на ОД на МВР в Хасково Нина Николова. Тя се позовава на изрично разяснение на казуса в официалната страница на МВР. Там е записано, че при издаването на документи за самоличност хипотезата за плащане с ценна книга не може да бъде приложена.

Бойчев вече има десетки жалби, на които е отговорено отрицателно. Една от тях е до министъра на финансите Симеон Дянков. Той му отговорил, че при такова плащане парите влизат в общия кюп на бюджета, докато в случая те трябвало да пристигнат по МВР сметките.

Хасковлията обаче опонира, че не е работа на гражданите да преразпределят постъпленията в хазната и законът бил категоричен за това.

“Получили сте отговор от министъра на финансите, смятам случая за приключил.” Такъв по съдържание е и отговорът на омбудсмана Константин Пенчев.

Преди повече от месец административният съд в Хасково отказа да образува дело между Бойчев и МВР поради невъзможност да конституира страните по спора. Остана му да публикува вече втора петиция в специализиран интернет сайт и да поддържа фенстраница във фейсбук. Тя вече има над 2000 привърженици.

“Идеята ми е обаче за гражданско сдружение с реални хора”, призовава бунтарят. Първата цел след регистрирането му щяла да бъде търсене и осъществяване на контати с политически елит и съответен дебат.

“Законът не се спазва от 1996 г. Това е вратичка, която обогатява този елит. Средно на година от комисиони по груби изчисления се акумулират печалби за 500 млн. лв. Част от тях вероятно отиват към политическата върхушка”, изчислява Бойчев.

“24 часа” провери, че според Закона за държавните такси те се плащат но 2 начина - с таксови марки или в брой.

www.24chasa.bg/Article.asp



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене