Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991636
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
30.04.2011 01:24 - ШОПАРИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2599 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.04.2011 01:24


НЕ ХОДЕТЕ В ИСУЛ!

Вдъхновителят на това заглавие се именува доктор Първанов - хирург в ИСУЛ.Но,той е само бурма в целият мафиотско - скотско - идиотско...механизъм,чиято главна цел е да се източват пари от здравната каса.Много е публикувано по темата,но никога не би могло да бъде разбрано,ако сам не попаднеш там и не станеш потърпевш от  невероятно изобретателните "специалисти",които вероятно са изучени в професията си,но ЧОВЕК отдавна липсва в тях!

 Следващият материал е само песъчинка от...замъка на демоните....

Болница, персонал, човещина...   27.04.2011, 12:56 (обновена 28.04.2011, 10:52)
Сълзица Димитрова

 

image

В българските болници липсват не пари, а човещина

И на мен ми се наложи да вляза в болница. За да видя зад прозорците, където се срещат животът и смъртта, че човещината често недостига!

Да влезе човек в болница, особено ако е от провинцията, си е разход за цялата фамилия - санитарни консумативи, бельо, пижами, транспорт всеки ден, за да ти донесат пресен бульон - или каквото е нужно около операция.

Три от жените в стаята ми бяха платили по 60 лева за първичен преглед преди приемането им, въпреки че са с направление. Две от жените в стаята бяха със заеми, за да могат да влязат в болница. Другите две разчитат на роднините си.

На втория ден, след като ме приеха, изписваха две жени, които решиха да се комбинират и да поръчат на дежурните сестри пици, китайско или нещо подобно. След консултация със сестрата на стаята решиха да е китайско.

И тъкмо избраха какво да е, и влетя нацупена сестра, която дори не ни е обслужвала, и заразмахва ръка: "И месо да поръчате! Тука имаме едно пиле от една, ама то едно врабчово, на кой по-напред. И поръчайте сега, че сме гладни, не за после". И със същата начумерена физиономия си излезе.

След малко се върна, че от вълнение беше забравила банката, с която беше тръгнала (в стаята ни никой не е на системи). Жените се стъписаха и започнаха да се чудят какво да правят - общо имаха 30 лева и чакаха роднините им да им донесат пари, за да си платят таксата за престоя (~ 5 лв. на ден).

На следващия ден, Разпети петък, първия почивен ден от празниците, и трите ни сестри бяха сърдити. Едната отказа да мери кръвно. Втората се развика, че се оплакват от болка при поставянето на абокат и тръшна вратата. Третата влетя малко преди полунощ, светна лампата и се развика на една от болните, та събуди всички. Не им знаехме имената, но знаехме кой е на смяна - лошите или добрите.

Още една жена я изписват. Приготвила е бутилка "Бейлис" и луксозни бисквити за професорката. Купила ги е с парите от лихваря, силно над възможностите й е, но иска по-представително да благодари.

Дава ги - и професорката започва да й се кара: "Какво е това?! Като искате да ме уважите, ето там може да видите какво се полага, за да покриете избор на екип. Аз цял живот за боклуци работя!"

Болната жена много се разстрои, а аз и другите жени в стаята останахме ококорени! После се сетих за притчата за старицата, оставила грош в храма, но дала най-много. Защото жените в стаята даваха от недоимъка си, но от сърце."......




ИМА ЛИ НЕЩО,КОЕТО БИ ПОМОГНАЛО НА ДОКТОРИТЕ ,ДА СТАНАТ И  ЧОВЕЦИ ?

 sevt9.blog.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене