Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
19.04.2011 00:28 - Финландските избори отприщиха анти-евро настроения
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1398 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 19.04.2011 00:30


Популистка антиевропейска (Спекулативно наричане на анти - ЕС вижданията, от страна на пропагандата на брюкселската масонска шайка и нейните АНТИ "национални" слуги! Истинските европейци ненавиждат западния СССР - ЕС! От втора на блога.) партия постигна големи успехи на парламентарните избори във Финландия в неделя. Този факт изтъква нарастващата съпротива в Северна Европа срещу платените от данъкоплатците финансови помощи за Португалия и други страни от еврозоната, поразени от кризата, пише „Файненшъл таймс“.

Партията "Истински финландци", която обеща да се противопостави на предлагания спасителен пакет за Португалия, спечели близо 19 процента от гласовете, с 4,1 повече в сравнение с предишните избори от 2007 година.

През последните седмици нараснаха опасенията, че едно силно представяне на "Истински финландци" може да провали усилията за справяне с дълговата криза в еврозоната, защото Финландия, за разлика от други страни от еврозоната, изисква одобрение от парламента си, за да участва в спасителните планове на ЕС.

Анализатори смятат, че резултатите от изборите ще доведат до дълъг период на преговори между партии за сформиране на коалиция. Това означава, че финландският парламент трудно ще успее да вземе решение за спасителния план за Португалия до следващия месец, когато Лисабон се надява да изпълни изискванията, за да го получи.

Финландската подкрепа е решаваща, защото правилата на ЕС изискват единодушно одобрение за всяко използване на фондовете в спасителните планове на ЕС. Високопоставени европейски представители започнаха да проучват възможни начини за приемане на португалския спасителен план без финландска подкрепа, ако
това се окаже необходимо.

Юрки Катайнен, сегашният финасов министър, се очертава фаворит за премиерския пост като лидер на Националната коалиционна партия. Той ще замени Мари Кивиниеми, чиято партия "Финландски център" беше най-големият губещ в неделя, падайки от първото на четвъртото място от изборите през 2007 година.

Ръководено от Катайнен правителство би успокоило страховете на Брюксел и Лисабон, защото е смятано за твърдо проевропейско и подкрепящо спасителния план за Португалия.

При все това според експерти обстановката продължава да е несигурна, тъй като поне една обявяваща се срещу спасителния план партия – "Истински финландци" или социалдемократите, които гласуваха против предишните спасителни пакети за Гърция и Ирландия, почти сигурно ще бъде част от коалиционното правителство.

Тимо Сойни, харизматичният лидер на "Истински финландци", заяви, че спасителният план за Португалия няма да оцелее в сегашната си форма.

"Истински финландци" се възползваха от недоволството сред финландските данъкоплатци, помолени да окажат финансова помощ на по-малко предпазливи във финансово отношение страни от еврозоната - едно чувство, което се прояви и в други северноевропейски държави като Германия и Холандия през последните месеци.

Възходът на популистите принуди основните финландски партии да засилят критиките срещу Брюксел и да поискат строги условия за всяка помощ за Лисабон. Това очертава перспективата следващото финландско правителство да бъде не толкова проевропейско като досега, с или без "Истински финландци" в управлението.

Изборите във Финландия бележат поредния от серията пробиви на популистки и крайнодесни партии в Европа, подхранвани от икономическо недоволство и тревоги относно имиграцията.

Във Франция десноцентристката партия на президента Никола Саркози Съюз за народно движение понесе поражение на местните избори миналия месец, на фона на силно представяне на крайнодесния Национален фронт. Националистически партии отбелязаха успехи в Швеция, Холандия и Белгия миналата година. В Германия недоволството от начина, по който се ръководи икономиката, причини на традиционните партии загуби в провинция Баден-Вюртемберг миналия месец.

(БТА)

Взето от: www.dnes.bg

Ало, българи! Европа се надига срещу интернационалната хидра!
Къде сме ние?!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. pitashtia - Проблемът е
20.04.2011 00:07
Проблемът е, че Европа не е достатъчно интегрирана и отделните държави стават лесна плячка на финансовите хиени. Ако ЕС имаше една валута, един закон, една армия, единна външна политика и защитаваше ефективно своя интерес, нямаше да е толкова зависим от икономическите сътресения на глобализирания свят.Една голяма икономика е в по-голяма степен затворена и по-малко зависи от износа и конкуренцията на световните пазари.
цитирай
2. samvoin - Проблемът е, че Европа не е доста...
20.04.2011 00:34
pitashtia написа:
Проблемът е, че Европа не е достатъчно интегрирана и отделните държави стават лесна плячка на финансовите хиени. Ако ЕС имаше една валута, един закон, една армия, единна външна политика и защитаваше ефективно своя интерес, нямаше да е толкова зависим от икономическите сътресения на глобализирания свят.Една голяма икономика е в по-голяма степен затворена и по-малко зависи от износа и конкуренцията на световните пазари.
И изведнъж обективните различия - дадени от Бога, между нации, граници, държави и народи ще изчезнат, колкото при Вавилонската кула викаш, а?
То и комунягите обещаваха същото, ама на практика какво стана?!
цитирай
3. samvoin - Какви бяха последиците от интер...
20.04.2011 00:35
Какви бяха последиците от интернационалистическите ексерименти?
Дали войната срещу национализма - Богосъобразната идея единствена доведе до мир и разбирателство, или обратното?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10051179
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци