Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.04.2011 01:52 - "Гарван - гарвану око не вади" или " Краставите (луканови) магарета и през девет баира се надушват"...
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2710 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 08.04.2011 00:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Анекдота - "конфликт между Петков и ГЕРБ":


Румен Петков: Готов съм да помогна на Борисов да излезе от патовата ситуация
image image image
/ Последна редакция: 19:12 /
06 април 2011 18:49

image Готов съм да помогна на Борисов да излезе от патовата ситуация  Борисов и президента могат да излязат много силни и да изведат силна България. Красимир Първанов не може да бъде уволнен от министъра си защото неговия принципал е Българския енергиен холдинг. Трябва да е пределно ясно, че Трайчо Трайков работи за чужди интереси и то срещу българското общество. Тези интереси обслужват една американска кочина, наречена „Марица 1". Абсурдно е публикуваното в някои медии, че Валентин Златев е заявил на премиера и Дянков, че ще ги постави на колене, ако бъде изключен от преговорите за АЕЦ "Белене".
Интервю на Информационна агенция КРОСС

Г-н Петков, оказа се, че шефът на НЕК Красимир Първанов не е уволнен и това е последно предупреждение за министърът на енергетиката Трайчо Трайков от страна на премиера Бойко Борисов, как бихте коментирали?
Първанов не може да бъде уволнен от министъра си, защото неговия принципал е Българския енергиен холдинг и това показва, че Борисов трябва да уволни веднага този неграмотен човек Трайков, защото в случая той трябваше да си мълчи. Трайков очевидно има ангажименти да се бори срещу България, но Борисов трябва да го елиминира от правителството си тутакси. Това е абсурдно решение Трайков няма право да уволнява Първанов, а излиза да обяви, че го уволнява. Това е административна некадърност, неподготвеност . Този човек в България може да има една единствена реализация да седи пред тоалетната и да събира 0,20 стотинки на минаващите от там. Толкова негоден и некомпетентен, толкова противодействащ на българските интереси ние не сме имали такъв министър.

 


Премиерът Борисов казва, че Дянков напоително е обяснил на Трайков още на 5 април във видеоконферентна връзка как в неделя са се водили преговори с руската страна, на които е присъствал и Първанов, още повече, че Първанов има право да докладва директно на Дянков. Говори ли това за липса на координация? Да такава е йерархията. Тук трябва да е пределно ясно, че Трайчо Трайков работи за чужди интереси и то срещу българското общество. Тези интереси обслужват една американска кочина, наречена „Марица 1" , където българската държава по времето на Иван Костов пое ангажимент да изкупува енергията на цени, които надвишават в четири -пет пъти цените на АЕЦ „Козлодуй". Сами разбирате, че става въпрос продаде „Марица 1" на Константин Димитров /Коко/, каквото и да значи това, Коко как я продаде на американците и разбира се този човек Уорлик, който ги защитава. Уорлик е престъпник към българските национални интереси. Когато той говори, че има различни степени нека да си свали имунитета да го съдя аз за клевета, защото този престъпник съсипа България, като я обяви за земетръсна зона. Той съсипа туризма на България. Този престъпник трябва да бъде изгонен от страната ни, а аз ще го осъдя независимо дали тук или в САЩ.. Консултирам се с Европейския съд, консултирам се със съдии на много високо ниво всички считат, че той е много посредствен човек и всички считат, че той може да бъде осъден, защото той е нарушил американската конвенция за ненакърнимост на личното достойнство.

 


Неотдавна бе публикувано в Афера.бг., че шефът на Лукойл Валентин Златев е бил на тайна среща с премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков, като той е обявил на тази среща, че ако той бъде отстранен от преговорите за сделката за АЕЦ „Белене" , той ще ги постави на колене....
Абсурд. Аз познавам г-н Златев и това е абсурдно твърдение. Това може да го роди някой болен мозък. Познавам г-н Златев от години, не сме приятели, но сме познати, когато съм го молил да направи компромис за горивата на МВР и за държавата винаги го е правил. Той е един държавнически мислещ човек и аз трябва да кажа веднага, че тази кампания, която се развива срещу Лукойл, тя всъщност е срещу нас самите. Хайде да дадем шанс да внасят горива, защо когато аз казах, че има контрабанда веднага двама души излаяха по мой адрес. Те самите бяха задържани, арестувани. Последният проблем е г-н Златев. Разбира се, че г-жа Татяна Дончева ще каже, че аз съм в лобито на олигарха Златев, но не. Казвам, че с г-н Златев винаги съм имал отношения, в които той е бил под държавата и той е декларирал, че е бил под държавата България. Но България така или иначе върви в ЕС и ще има хора, които от всичко това ще плюят кръв.


Президентът Първанов отново заяви, че е научил за ситуация от медиите за възникналия скандал и това не е пръв случай...
Разбирате, че ситуацията е абсурдна. Държавният глава разбира от медиите, за какво говорим?!


А как бихте коментирали изявленията на Алексей Петров, че за него кандидатурата му за президент е кауза, а не самоцел...
България няма да влезе в Шенген не заради две дупки на ГКПП Капитан Андреево и една мазилка. България няма да влезе заради контрабандата на Цветанов и това Европа го знае. Европа не контактува с Цветанов. Да видим колко бяха министрите, които посещаваха България и които ме каниха мен при тях. Той си седи в кабинета, защото те не искат да седят в кабинета на корумпиран тип. Контрабандата ни спира да влезем в Шенген, а тази контрабанда управлява правителството. Как? Естествено чрез вътрешно министерство. България няма да влезе в Шенген при тоталния провал на министър Цветанов, при очевидния факт, че той е най-корумпираният политик в България - с толкова апартаменти, с толкова пари. Този е единственият, който съумя да вземе парите на тъщата и да я вкара в затвора. Този е елементарен гражданин, който съсипва и Борисов, съсипва и правителството, съсипва България.


Премиерът в патова ситуация ли е, защо все пак не отреагира?
Трябва да излезе от тази ситуация и му го желая от сърце. Нещо повече с риск моята партия да погледне с недобро око на мен аз съм готов да му помогна, защото той наистина на пръв поглед е в патова ситуация, но той може да излезе силен, а това значи да излезе силна България. Те двамата с президента могат да излязат много силни и да изведат силна България. Това са две силни личности, които принадлежат на отечеството.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция "КРОСС"
позоваването е задължително.


cross-bg.net


Дали пък няма логика и в това:

www.bivol.bg/corns/item/792-r5warlick.html



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. zaw12929 - Циркове циркулират в медийте всеки ...
07.04.2011 14:27
Циркове циркулират в медийте всеки ден
цитирай
2. chavdar01 - ДА МУ ОБЯСНЯ НА Р.ПЕТКОВ,ЧЕ ОТ ПАТОВА СИТУАЦИЯ НЕ СЕ ИЗЛИЗА.
07.04.2011 17:44
УЧЕТЕ ШАХМАТА,А НЕ ПОЛЗВАЙТЕ САМО ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ.БЪРЗО ДА ТИЧА ДО ШАДРАВАНА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10050755
Постинги: 7921
Коментари: 3556
Гласове: 6351
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Български исторически календар
4. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
5. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
6. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
7. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
8. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
9. Забравеният д-р Янко Янев
10. Планът "Еврия"
11. Сайт с български бойни знамена
12. Исторически видеоблог
13. "Изгубената България" - исторически сайт
14. Владо Черноземски
15. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
16. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
17. Реалността днес и която идва...
18. Военное обозрение
19. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
20. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
21. РПЦ Царская Империя
22. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
23. Исторически ревизионизъм
24. Вечния Църковен Календар на Светите Отци