Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.04.2011 02:00 - Изгоря родната къща на Илия Минев в Септември
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 1440 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 01.04.2011 02:00


Памет за Илия Минев 16 март 2011 / 15:50
  • Снимки към новината

image image image

Снимка: www.omda.bg

Изгоря родната къща на Илия Минев в Септември. Според полицията пожарът е причинен от психически нестабилен клошар, който си запалил огън в една от стаите. Въпреки бързата намеса на пожарникарите, от къщата сега са останали само стените. Истината е, че къщата беше безстопанствена и се рушеше от дълги години. Сега огънят я довърши, сякаш за да доизтрие спомена за един човек, за когото и приживе мнозина не искаха да се сещат.
 

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

Мнозина знаят, но повечето – не.

Илия Минев е човекът, който през целия си живот се е съпротивлявал на комунизма, за което прекара в затворите и лагерите на социалистическа България 33 години. Смята се, че това е нещо като световен рекорд – никой и никъде по света не е лежал толкова време заради политика.

Сега, когато изгоря къщата му, малцината издания, които съобщиха за този факт, писаха, че той е бил дисидент. Не. Той не беше дисидент. Дисидент например беше Чавдар Кюранов, който се стремеше да бъде посвоему честен, но никога не стигна до отрицание на комунизма. Същият този Чавдар Кюранов не позволи на Илия Минев да говори на митинг на СДС в първите месеци след 10 ноември 1989 година.

За дисидент се обявяваше и Румен Воденичаров, който направи преврат и разцепи създаденото още през 1988 година от Илия Минев Независимо дружество за правата на човека, а след това се врътна и се прегърна с комунистите.

И колко още дисиденти.

Бай Илия не беше дисидент. Той беше антикомунист и никога не се примири с комунизма, дори и когато изглеждаше, че той формално си отива. Затова и не го пуснаха в голямата политика, тя се правеше от такива, дето громяха комунизма със статии в “Работническо дело”.

Бедните, те така и няма да разберат, че голямата политика не е да направиш големи пари, а да отстоиш идеите си, себе си. С цената на саможертва, на мъчения и лишения, с цената на всичко.

Сега, когато изгоря къщата на този мъченик, никой от тези т.нар. големи политици не се и направи, че е забелязал. Така е по-удобно, по-комфортно.

Ние нищо не дължим на Илия Минев. Той няма и нужда, понеже вече повече от 10 години е преселник в един друг свят.

На самите себе си обаче сме длъжни да си спомняме, че има и такива хора.

Понеже Илия Минев и още много такива като него бяха избутани, скривани и покривани толкова години след 1989 година, понеже тайната сила, която движеше и все още движи българската политика, българския живот, направи така, че гласът на тези нравствени победители, истински човеци и истински българи, да не бъде чуван, днес комунистите, техните отрочета, номенклатурата, Държавна сигурност градят капитализъм, който омаломощава, парализира, доубива нацията.

Бог да те прости, бай Илия. И ти прости на нас – ако можеш.


www.ekipnews.com

Автора на блога изтри видеото тенденциозно, защото не иска чрез неговия блог, непочтенни и пропаднали фигури, при това доносници на Иван Драшков, но и нещо повече - мразещи собствените си съплеменници, които са им болна тема, поради комплекси от своята етническа принадлежност и, хайде да не казвам тъмна, но "леко мургава" боя, да се кипрят до титаните на българската история и да се утъждествяват с техното име, само защото някога са се познавали при някакви обстоятелства, и са поддържали нормални отношения с тях.
Кого имам в предвид, той си знае.
Един с небългарски етнически произход от Шоплука, яко комплексиран обаче от своя "леко мургав" етнически произход (Нямам нищо проти етноса му, за разлика от пишманнационалисти и пишманбългари като него, които мразят собствения си, та камо ли нас...), който поради своето някогашно познанство с Илия Минев, спекулира навсякъде с името му, като счита, че така ще излъже непознаващото го по - младо поколение, "легитимирайки" своя "български национализъм" (Придружен от фанатична ислямофобия и антиправославие, което няма нищо общо с Болгарийската Стара вяра, която е била крайно толерантна верски и никога не е посягала на други вери, та дори и на квази или псевдовярата - Юдаизъм.) и прикривайки своето агент - провокаторство, в полза на агента на МОСАД, КГБ и ЦРУ, главен за "български офицер", и още истинския "октопод" и глава на октопода у нас - Иван Драшков.
Недостойно е, като предателите на Левски и Ботев след Освобождението на България (Стамболов, например.) от Османско иго, да се утъждествяваме с титаните на историята ни, когато те не са живи за да изразят настоящото си мнение за нас, и да проследат докрай падението ни и отклонението от техните идеали.
Бих искал да попитам това лице (Ще се въздържа от споменаване на името му, защото този блог поне искам да бъде съхранен от дребнави интриги!), как така като е бил толкова близък до Илия Минев, както и като е бил "активен борец" и участник в НДЗПЧ, подобно на един "велик антикомунист" - "единствения по рода си" - Георхи Жеков, не е спомената и дума за него в спомените на доктор Иван Гаджев за Илия Минев, както и в поместените там разговори с Илия Минев или в поместените там документи на НДЗПЧ - книгата която е известна под заглавието - "Непримиримият Илия Минев"?
Можете да намерите тази книга в нета и да си я поръчате, защото едва ли ще я видите по щандове или библиотеки...



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. samvoin - Автора на блога, иска също така да ...
01.04.2011 02:07
Автора на блога, иска също така да поясни, че Илия Минев никога не е бил член или поддръжник на СДС, и ТВ "Европа" на брата на Петър Стоянов - синия експрезидент на България, спекулира с плакат на СДС пре дома му, по най - безскрупулния начин, след като СДС се е срамувало приживе да спомене името на Илия Минев, като борец срещу комунизма, заради последователните му и непоклатими националистически възгледи!
Всички съвременници на онези събития, които са познавали тази личност, знаят пределно ясно тези подробности - неговото отношение към СДС, от първия ден на техното пръкване, и технпто отношение към него и действия СРЕЩУ него!
Знаят всички (Има достатъчно документи в горепосочената книга, под формата на вестникарски статии и снимки. Аз тогава съм бил твърде малък, за да се срещна и запозная с този велик българин - патриот и националист.) също така, как умира Илия Минев, именно про второто правителство на СДС/ОДС, начело на бившия комсомолски секретар и възпитаник на "карл Маркс" - Иван Костов - съпруг на БКП тоталитарната партийна секретарка - Елена Костова и кандидат - член на БКП, при това при "залеза" на техния тоталитарен режим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10039574
Постинги: 7893
Коментари: 3528
Гласове: 6343
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци