Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 9991695
Постинги: 7845
Коментари: 3424
Гласове: 6304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
Постинг
20.03.2011 22:12 - Борисов: Няма да има заплати и спад на цените!
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
0



Борисов: Заем за заплати няма да тегля!

Последна редакция: 17.03.2011, 14:51

Публикуване: 17.03.2011, 09:17

Автор: Money.bg

Размер на шрифта: a a a

 

imageДокато аз съм на власт - ще има дисциплина. Няма как цените на стоките и услугите да падат - сега има световна финансова криза, земетресение и цунами. А чужденците не искат да инвестират в кочина. Това каза премиерът Бойко Борисов по телевизия Тв7. Той подчерта, че управляващите няма да вземат заеми.

„Няма икономическа, финансова или каквато и да е логика да се вземе заем и той да се похарчи за заплати. Това поколение и предишните поколения, които се подвеждаха от предишните партийци, ако се подведат пак си е тяхна работа. Заем за заплати взе Унгария и фалира. Аз това няма да го направя, докато съм на власт", каза още премиерът.

Според него това, което се строи в страната, ще носи приходи в бъдеще. Той отново подчерта, че в момента се строят 5 магистрали и около тях ще стане "оазис на развитие на икономиката". За мен ще си спомняте, че съм направил „Тракия", „Струма", „Хемус", Южната дъга на Околовръстното шосе на София", векилодушно каза Борисов.

„Ако има магистрала, чужденците да стигат до Сливен или Ямбол, те ще ходят там, защото работната ръка е по-евтина, земи пустеят", категоричен бе премиерът. Той припомни, че две години цената на газа не е вдигана, токът също не е увеличен, а от първия си работен ден е увеличил пенсиите. „В условията на най-тежките условия в света ние сме реалисти. Когато големите държави са зле и се задъхват, какво остава за малките като България, Румъния и Полша. В момента всичко се срива. Ние максимум успяваме да задържим ситуацията в страната", каза Борисов.

По думите му политическите партии, които призовават за намаляване на акцизите, са популисти. „От тези няколко мерки целим да свалим цената с 15-20 стотинки като всички се обединихме около идеята, че всеки трябва да отстъпи по малко от своите позиции. Мисля, че ако сработят мерките, може да отидем към намаляване на цената на горивата- дизел и бензин", допълни премиерът.

Според него, тактиката на президента Георги Първанов е най-точна като не взима позиция по отношение на цената на горивата. „Българинът не се чувства сам виновен, а винаги си търси друг виновен. Никога не съм обвинил народът - част от него работи и печели пари. Аз искам да помогна на останалата част. Най-лесно е да се харчат събраните пари", каза още Борисов.

Вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков заяви, че производствената цена на дизела в България е висока, ако се сравнят данните с останалите цени в ЕС. Той допълни, че подкрепя превозвачите да могат да внасят гориво при облекчени процедури и спазване на митническите закони.

Премиерът обаче беше категоричен, че ако се финансират хората, това е равно на фалит. За постоянните критики отляво и отдясно премиерът каза: „Колкото повече врагове имаш, значи, че толкова по-добре работиш. Ако всички ни харесват, това означава, че не работим."

money.bg



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене