Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: samvoin
Категория: Политика
Прочетен: 10031109
Постинги: 7887
Коментари: 3501
Гласове: 6337
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Георги Раковски
2. Тефтерчето на Васил Левски
3. Инициатива за референдум за излизане на България от ЕС и безпартийно ВНС без хора били досега във властта
4. Български исторически календар
5. "Граждани на Райха"-"Reichs­bur­ger"
6. Дегенерацията и дегенератите от първоизточника - Григорий Климов
7. Сайт, посветен на големия Български политик - професор Богдан Филов
8. "Лихвата е кражба!" от покойния Владимир Свинтила
9. Сайт за националистическите движения преди 1944 - а година и техни документи
10. Забравеният д-р Янко Янев
11. Планът "Еврия"
12. Сайт с български бойни знамена
13. Исторически видеоблог
14. "Изгубената България" - исторически сайт
15. Владо Черноземски
16. Европейския съюз - новият Съветски съюз? /БГ субтитри/
17. "Шест милиона – изгубени и намерени" oт Ернст Цундел
18. Реалността днес и която идва...
19. Военное обозрение
20. КРИЗАТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ от архимандрит Борис
21. Отворено писмо-МАНФРЕД РЬОДЕ
22. РПЦ Царская Империя
23. Григор Симов: Нека не си затваряме очите
24. Исторически ревизионизъм
25. Вечния Църковен Календар на Светите Отци
Постинг
17.03.2011 18:26 - ИЗПОЛЗВАНО ЛИ Е HAARP ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ЯПОНИЯ?
Автор: samvoin Категория: Политика   
Прочетен: 2960 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 27.07.2011 02:35


Земетресението в Япония - Антиглобалист 2011.03.12 @ 9:51 PM

На 11-ти март в 5 часа и 46 минути по Гринуич (14.46 часа местно време) Япония бе разтърсена от най-силното земетресение от 140 години насам със сила 8.9 по Рихтер. Земетресението предизвика смъртта на хиляди хора, стотици хиляди останаха без дом, ток и вода. Тепърва ще се изчисляват загубите от самото земетресение и последвалото цунами.
Нека обаче проследим как се стигна до това катастрофално земетресение.
Първото земетресение в района бе регистрирано на 9-ти март в 2.45 часа по Гринуич със сила 7.2 по Рихтер. Според сеизмолозите, винаги първото земетресение е с най-голяма амплитуда, защото то е събрало ениргията от триенето на междуконтиненталните плочи, след което следват затихващи земни трусове с по-малка сила. И това твърдение винаги е било доказвано при ежедневните земетресения в една или друга част на планетата. Какво се случи обаче този път? След първия трус от 7.2 , през деня, (9-ти март) в този район бяха регистрирани 23 земетресения със сила 4.7- 6.2. На следващия ден- 10-ти март в същия район бяха регистрирани 10 земетресения между 4.6 и 5.7.
На 11.03.2011 в 5.46 бе катастрофалното земетресение със сила 8.9 по Рихтер (според някои сеизмологични станции труса е бил с магнитут 9). Общия брой земетресения в района, от първото до катастрофалното бяха 33! Датата също е интересна- 11.03.2011.
Пълния списък на земетресенията в района може да се проследи в Europian- Mediterranean Seismological Centre.
А сега нека разгледаме Индукционния Магнитометър на ХААРП, който магнитомер е произведен от Токийския университет и показва ултраниските честоти в магнитното поле на Земята, които са в границите между 0 и 5 Hz. При нормално магнитно поле стойността е между 0 и 1 Хц. Когато обаче ХААРП бъде включен, това магнитно поле се променя. Ако разгледате спектрограмите, ще забележите, че на 8-ми март между 8 и 11 часа ултраниските честоти се качват до 4 Хц. Следва почивка от 8 часа и в 22.30 часа отново те се увеличават до 4 Хц. Само 4 часа по-късно бе първия трус със сила 7.2.

image


На следващия ден, 9-ти март, ултраниските честоти на индукционния магнитометър запазват стойност от 4 Хц, а към 19 часа те се увеличават на максимума си- 5 Хц.

image


На 10-ти март стойностите през целия ден са екстремни - 5 Хц.

image


Интересно е да разгледаме какво става в йоносферата през цялата предишна седмица:

image


На графиката от магнитометъра на Хаарп в Гакона, Аляска, изобразяваща измененията в магнитното поле на Земята в трите измерения: изток-запад, север-юг и вертикално направление ясно се забелязват измененията след 10-ти март.
Някои ще кажат: "измененията в магнитното поле на Земята може да са причинени от засилена слънчева активност". Да, ама не! Първо, от горните графики ясно личи закъснението от почти цяло денонощие на магнитното поле по нейната повърхност и йоносферата, като при слънчевата активност това закъснение трябва да е точно обратното, т.е. тази промяна първо трябва да се наблюдава в йоносферата. И второ, според NOAA/Space Weather Prediction Center нито е имала засилена слънчева активност в периода, нито магнитни бури и радиосмущения. Т.е. тази промяна в магнитното поле на Земята има земен произход.
Според някой си руски учен причината била пък супер пълнолунието, което се очаква на 19-ти март, когато Луната ще бъде и най-близко до Земята. Обаче земетресението е станало в 14.46 часа местно време, когато Луната е била в противоположната страна на Земята. Трети може да кажат, че Япония е в зоната на Тихоокеанския огнен пръстен, по който постоянно стават земетресения и изригване на вулкани.

image


Само, че ширината на огнения пръстен е около 20-40 км., а епицентъра бе на над 100 км. от разлома. И второ, дълбочината на тези земетресения по разлома са 100-160 км., а катастрофалното земетресение бе само на 22км. дълбочина.

ХААРП не се използва за първи път над Япония.
Нека видим тези заснети кадри в небето над Япония на 20.11.2009г.:




А ето и една интересна статия отпреди две години, в която се твърди, че западни банкери заплашват Япония с ХААРП, ако не им бъде продадена националната банкова система на страната. "Преди земетресението в Ниигата, малко преди земетресението в Чили и Китай, странно сияние е наблюдавано в небето, което HAARP експерти потвърдиха, че са причинени от електромагнитни смущения, идващи от йоносферата":




Относно причините за използване на сеизмично оръжие спрямо Япония, това едва ли е нападението на Япония над американската военна база Пърл Харбър на 7-ми декември 1941г., нито американските атомни бомбандировки над Хирошима и Нагазаки, нито съпротивата на Япония срещу американската военна база на о-в Окинава .
Причината отново е за пари. Най-големия външен кредитор на САЩ е Япония със закупуването на американски ценни книжа на обща стойност 768,8 милиарда долара. 85% от целия външен дълг на САЩ е към Китай и Япония и не случаен беше стремежа на американците да закупят основните национални банкови институции на тези страни. Освен това само преди 6 месеца Китай инвестира над 6 милиарда долара в японски ценни книжа и при сегашното състояние дълга на САЩ към тези страни рязко ще поевтинее.
Не бива да се пренебрегват не само разрушенията на жилищните сгради и хилядите човешки жертви, а и опасността от спиране дейността на атомните централи по тихоокеанското крайбрежие на Япония, което ще оскъпи заливащата американския пазар електронна и автомобилна японска техника.

За съжаление, стотици хиляди хора по света умират заради преследването на някаква абсурдна цел от малка група "богоизбрани" да господстват над останалите хора и да държат в ръцете си световните богатства. Защо, мислите, в момента е толкова ожесточена борбата за власт в Либия ? За петрол? Може би! За това, че Кадафи е диктатор и липсва демокрация? Възможно! Целта обаче е заради идващия ГЛАД! Не само в България цените на хранителните продукти се увеличават. След финансовата криза идва криза за храна и вода.
А в Либия е в ход проекта за изграждането на "Великата изкуствена река", съставляваща огромна мрежа от кладенци и канали, чрез които ще се транспортира сладководна вода от четирите огромни подпочвени морета, лежащи под пясъците: Куфа с площ от около 350 000 кв. км. с 20 000 куб.м. вода, Сирт- с 10 000 куб.м. вода, Мазрук- с площ 450 000 кв.км. и 4 800 куб. м. вода, както и басейните Джуфра и Хамадах.
А цялото това количество сладководна вода би превърнала цяла Северна Африка в един от най-големите производители на хранителни продукти.

Още: Оръжието HAARP


nikstan.blog.bg



Виж още:

samvoin.blog.bg/politika/2011/03/12/zemetresenieto-v-iaponiia-prirodno-bedstvie-ili-amerikanski-.704575

rutube.ru/tracks/4342072.html


Жириновски заплашва във второто видео, с подобно оръжие и употребата му срещу Грузия!
Иска обща граница с ТУРЦИЯ! Русофилите?!








Гласувай:
2


Вълнообразно


1. barborok - магнитометър лъжа
04.07.2011 20:12
магнитометъра не мери честоти в херcове , вижте гаусове, тесли, по може , ама магнитомера не може, на работа имаме инндукционен такъв от 10 дена го мъчим не можем да измерим честота с магнитометър, в часовника ми има такъв , представяте лисисеки път като включат хаарп аз да не знам къде е север юг, предтавяте ли си хаарп да обият 10 000 японеца и после да си побликуват стойностите на магнитометъра за тая дата, чувал съм за развален телефон ама като решите и да пишете става развален копи-пейст
цитирай
2. barborok - има статия с магнитометъра на НАСА където пак става въпрос за ХААРП и Япония
09.07.2011 10:48
там стойностите са съвсем други , на кого да вярвам последно , а пък магнитометъра в норвегия е отчел пък съвсем съвсем други стойности, пак повтарям магнитометър е уред който не мери радио честоти, влиаят му но с един друг уред тези влияния се изчисляват и се изваждат от стойностите на магнитометъра, няма да казвам името на другия уред защото авторите на статиите за ХААРП започнаха да ме ползват като информационен източник и така да коригират технически неадекватните си статии....
цитирай
Търсене